Martina Aitolehti erosi Stefan Thermanista huhtikuun puolivälissä.
Martina Aitolehti erosi Stefan Thermanista huhtikuun puolivälissä.

Martina Aitolehti vuokrasi oman asunnon jo maaliskuun alussa, koska ajatteli pienen etäisyydenoton herättävän avopuolisonsa.

Martina Aitolehti, 37, erosi kihlatustaan, liikemies Stefan Thermanista huhtikuun puolivälissä. Martina kertoo, että oli vuokrannut itselleen oman asunnon Helsingin Kalasatamasta jo maaliskuun alussa. Hän oli ajatellut oman asunnon ja pienen etäisyydenoton herättävän avopuolisonsa. Näin ei käynyt.  

Pääsiäisenä syntynyt eropäätös oli Martinan mukaan pitkään jatkuneiden huolien ja erilaisten elämänarvojen satoa. Martina oli nähnyt pariskunnan menevän eri suuntiin jo pari vuotta.

– Arvot, ajattelumallit ja elämäntyylimme olivat niin erilaiset, hän toteaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Minä teen töitä hyvinvoinnin parissa, ja kun ikää tulee, tulee myös vähän syvällisempiä ajatuksia elämästä. Toinen taas menee ääripäähän, ja elämä perustuu hauskanpitoon. Ei sellainen ole tasavertainen aikuisten ihmisten suhde.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Martina sanoo, että rakkaan ihmisen menoa toiseen suuntaan on ollut raskas katsoa.

– Olen pari vuotta pyytänyt häntä hakemaan apua.

Pääsiäisenä lehdissä uutisoitiin Stefanin rattijuopumus- ja huume-epäilystä.

Martina oli soittanut mökiltä poliisille Stefun noustessa autoon.

– Ei siihen puheluun rohkeutta tarvittu. Minusta se oli itsestään selvää. Ajattelin enemmin niin, että teen hänelle palveluksen. Mitä jos hän ajaa jonkun päälle tai menettää itse henkensä? En halua, että lapseni menettäisi isänsä tuolla tavalla.

Martina sanoo lopulta väsähtäneensä huoliin ja ongelmiin. 

– Kun tilanne on niin paha, että omat tunteet aiheuttavat ihan fyysistä kipua, silloin on pakko nostaa kytkintä. Pakko toimia. Varsinkin perheellisenä.

Martina sanoo, että hänen eropäätöksensä sinetöi huoli tyttäristä.

– Minulla on kaksi nuorta naisenalkua kintereilläni. Kaikki, mitä koen ja miten reagoin, vaikuttaa heihin. Se, mikä on minun mode (mielentila), se on myös lasten mode. Minun on pakko ajatella meidän kaikkien parasta ja tyttöjen tulevaisuutta.

Miten lapset suhtautuivat Martinan mukaan eroon? Mitä Martina kertoo tunteistaan eron jälkeen? Mitä itsetutkistelu on hänelle paljastanut? Mitä hän toivoo tulevaisuudelta? Lue koko haastattelu Me Naisista 22/2020. Digilehden voit lukea tästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla