Juuri neljännen lapsensa saanut Kim Kardashian on auttanut projektissa, jonka avulla on vapautettu jo useita vankeja.

Kim Kardashian Westillä on ollut aikamoinen viikko. Nainen sai torstaina neljännen lapsensa yhdessä raptähti Kanye Westin kanssa. Sijaissynnyttäjän avulla syntynyt lapsi on poika. Pariskunnalla on jo kolme lasta: tytär North, 5, poika Saint, 3, ja tytär Chicago, 15 kuukautta. 

Nelinkertainen äitiys ei ole kuitenkaan Kimin ainoa meriitti tänä keväänä. Tosi-tv-ohjelmastaan, kosmetiikkatuotteistaan ja muotitempauksistaan parhaiten tunnettu Kim on nimittäin paljastanut opiskelevansa parhaillaan asianajajaksi. Hän on aloittanut nelivuotisen oppisopimuskoulutuksen San Franciscossa sijaitsevassa lakifirmassa. Kim aikoo suorittaa bar examin – eli loppukokeen, joka Yhdysvalloissa asianajajaksi haluavien tulee tehdä – vuonna 2022. 

Kim ei ole hoitanut college-opintojaan loppuun, mutta Kalifornian osavaltiossa on mahdollista suorittaa lakiopinnot oppisopimuksella.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kim paljasti suunnitelmansa Vogue-lehdelle. Hän kertoo tienneensä, että moni pyörittelisi silmiään uutiselle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Minun piti ajatella tätä pitkään ja hartaasti, hän kertoi Voguelle.

Kim kiinnostui lakiopista toden teolla viime kesänä. Kipinä syttyi kuitenkin jo lapsena. Kimin isä, vuonna 2003 menehtynyt Robert Kardashian, oli asianajaja. Robert toimi O.J. Simpsonin puolustusasianajajana kuuluisassa oikeustaistelussa, kun Simpsonia syytettiin kahdesta murhasta. 

– Isälläni oli kirjasto, ja kun painoi seinää, sieltä paljastui salakomero, jossa olivat kaikki hänen todistusaineistonsa. Viikonloppuisin nuuskin ja tutkin isän materiaaleja, Kim kertoi Voguelle.

Tulevana kesänä Kim suorittaa välikokeen, jonka läpäistessään hän voi jatkaa opintojaan. Kim kertoi Voguelle opinnoistaan:

– Ensimmäisenä vuonna lakiopinnoissa on kolme ainetta: rikoslaki, vahingonkorvaukset ja sopimukset. Vahingonkorvaukset ovat minulle hämmentävimpiä, sopimukset tylsimpiä, ja rikoslain tunnen unissani. Tein ensimmäisen kokeeni ja sain 100 pistettä, superhelppoa. 

Hankalimmaksi asiaksi Kim mainitsee varsinaisen lukemisen.

– Se on niin aikaavievää. Käsitteet ymmärrän kahdessa sekunnissa.

Käänsi Trumpin pään

Kim nousi uutisotsikoihin viime kesänä, kun hän keskusteli presidentti Donald Trumpin kanssa Valkoisessa talossa rikosoikeuden uudistamisesta. Kaksikko puhui muun muassa 63-vuotiaasta Alice Johnsonista, joka kärsi vankilassa elinkautista tuomiota huumerikoksesta. Johnson oli istunut vankilassa ensikertalaisena väkivallattoman huumerikoksen vuoksi vuodesta 1996. Kimin vierailun jälkeen Donald Trump armahti Johnsonin. 

– Näin videon Alicesta Twitterissä. Hän on isoäiti, joka osallistui ensimmäistä kertaa väkivallattomaan rikokseen, ja sai saman tuomion kuin Charles Manson. Ajattelin, että se oli niin väärin. Lähetin videon asianajajalleni ja kysyin, mitä voisimme tehdä, Kim muistelee Voguen artikkelissa.

Tapauksen jälkeen Kim on työskennellyt rikosoikeusuudistusta ajavien aktivistien ja lakimiesten kanssa. Kim on vieraillut vankiloissa, osallistunut Valkoisen talon tapaamisiin ja vedonnut kuvernööreihin. Hän on tukenut taloudellisesti 90 Days of Freedom -kampanjaa, jonka avulla 17 amerikkalaisvankia on jo päässyt vapauteen.

– Minusta tuntui, että halusin taistella ihmisten puolesta, jotka olivat jo hyvittäneet tekonsa yhteiskunnalle. Minusta tuntui, että systeemi voisi olla niin erilainen, ja halusin taistella muuttaakseni sitä. Jos tietäisin enemmän, voisin tehdä enemmän, Kim kertoi Voguelle kerratessaan syitään asianajajaopintoihinsa.

Voguen artikkelissa pääsee ääneen myös CNN:n kommentaattori ja aktivisti Van Jones, joka oli läsnä, kun Kim vieraili Valkoisessa talossa puhumassa presidentti Trumpille.

– Trump tunnusti pelkäävänsä seurauksia, jos hän vapauttaisi jonkun vankilasta. Ja minä katsoin, kun Kim Kardashian esitti tehokkaimman, tunneälykkäimmän väliintulon, jonka olen ikinä nähnyt amerikkalaisessa politiikassa, Jones kertaa.

– Ihmiset uskovat median luomaan, 10 vuotta vanhaan karikatyyriin biletytöstä, joka hengailee Paris Hiltonin kanssa. Tässä on ansioituneen asianajajan tytär, joka käyttää valtaansa vaikuttaakseen tärkeään aiheeseen – ja on siinä shokeeraavan hyvä, Jones hehkuttaa.

Nähtäväksi jää, pääseekö Kim Kardashian läpi asianajajien loppukokeesta. Jos pääsee, kyseessä saattaa olla yllättävin julkisuuden henkilön uudelleenbrändäys koskaan.

Lähteet: Vogue, Buzzfeed

Sisältö jatkuu mainoksen alla