Kuvat
Nina Korento
Olli iski silmänsä Ninaan, kun tämä oli roolipelissä kuningattarena. Miehen kosiessa nainen oli puolestaan parrakas kääpiörouva.
Olli iski silmänsä Ninaan, kun tämä oli roolipelissä kuningattarena. Miehen kosiessa nainen oli puolestaan parrakas kääpiörouva.

Voiko kihloihin päätyä vahingossa? Nina Korento ja Olli Lönnberg tietävät, että kyllä voi. Kerro jutun lopussa, millainen oma kosintasi oli.

Usein kosinta on harkittu, suunniteltu ja tarkasti ajoitettu hetki, jota kosija jännittää jo viikkoja etukäteen. Helsinkiläinen pukutaiteilija Nina Korento, 35, ja kirjailija Olli Lönnberg, 30, hoitivat asian toisin. He kertoivat ikimuistoisesta kihlautumisestaan ensin Facebookin Ei menny niin kuin Strömsössä -ryhmässä ja valottavat nyt sen seurauksia Me Naisille

Näin tapahtumat etenivät: 

Oli uusivuosi 2015. Roolipelissä neljä vuotta aikaisemmin tutustuneet Nina ja Olli olivat lähdössä juhliin, joiden teemana oli Tolkienin kääpiöt. Pariskunta oli sonnustautunut teeman mukaisesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Minulla oli ihan partakin, kuten kunnon kääpiörouvalla kuuluu olla, Nina kertoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaksikko halusi olla juhlissa ”kunniallinen kääpiöpariskunta”, joten roolihahmojen oli tietysti oltava naimisissa. Olli siirsi arkisormuksensa nimettömäänsä, Nina siskonsa tekemän leikkisormuksen omaansa.

Sitten pariskunta suuntasi juhliin.

Olli ja Nina kihlajaisiltana.
Olli ja Nina kihlajaisiltana.

Yöllinen ranta ja taivas täynnä ilotulituksia

Keskiyöllä, juuri ennen vuoden vaihtumista, juhlaseurue siirtyi mökistä viereiseen rantaan ihailemaan taivaalla paukkuvia raketteja.

– Olin siinä vaiheessa jo vähän ottanut, joten vessahätä alkoi kolkutella. Mutta keskiyö ei odota, eli rantaan vaan! Nina muistelee.

Vuorokauden vaihtuessa Olli veti Ninan sivummalle toivottaakseen rakkaalleen hyvää uuttavuotta. Kesken herkän hetken Nina huomasi, että siskon tekemä sormus oli hävinnyt. Hätääntyneenä hän ryhtyi etsimään tärkeää sormusta maasta, kun Olli yllättäen totesi:

– Haluaisitko aidon tilalle?

Nina kertoo nostaneensa katseensa ja kiljahtaneensa:

– Kositko sä mua juuri?

Ollin tarkoituksena ei kuitenkaan ollut kosia, kysymys oli ollut lähinnä retorinen. Hän teki lyhyen tilannearvion: oli keskiyö, ilotulitteet paukkuivat pariskunnan yläpuolella, ja lause oli kosintana täydellinen. Miksipä ei?

– Joo, kosin, Olli totesi.

Niina huudahti tahdon, ja Olli siirsi oman sormuksensa kyynelehtivän Ninan nimettömään.

– Pääsenkö mä nyt vessaan? häkeltynyt Niina muistaa kysyneensä.

Muistatko, kun kosit minua viime yönä?

Aamulla kaksikon täytyi selvittää, muistaako toinen yön tapahtumat.

– Se oli kamala tilanne! Miten toiselta voi fiksusti kysyä, että muistatko, kun kosit minua viime yönä? Ei sitä voi vaan pamauttaa sellaisenaan! Nina nauraa hulvattomalle ”dagen efterille”.

Pariskunta keskusteli tapahtuneesta hetken ja totesi, että molemmat olivat edelleen samaa mieltä – kihloissa ollaan.

Larppaajapariskunnan häihin on suunnitteilla myös sulhasen ryöstö miekkaillen. Inspiraationa ohjelmanumerolle toimii Game of Thrones.
Larppaajapariskunnan häihin on suunnitteilla myös sulhasen ryöstö miekkaillen. Inspiraationa ohjelmanumerolle toimii Game of Thrones.

Häät meidän tapaan

Roolipelissä tutustunut ja teemajuhlissa kihlautunut pariskunta aikoo pysyä myös häissään tyylilleen uskollisena. Suunnitelmat ovat suuret, mutta kiire heillä ei ole.  

Häiden teemaksi on kaavailtu Alphonse Munchan pariisilaistyyliä eli 1800-luvun art noveau -tyylisuuntausta. Vieraita pyydetään ottamaan asunsa inspiraatio aikakauden maalauksista.

– Ystäväpiirimme on täynnä larppaajia, joten teemahäihin pukeudutaan varmasti mielellään, Nina kertoo.

Ninan mukaan mikään ei kuitenkaan ole pariskunnan kohdalla varmaa. Viime kesänä Pariisin-matkallaan he ehtivät jo päättää, että jos Notre Damessa on jokin vihkitapahtuma käynnissä, pariskunta menee siltä istumalta naimisiin.

 – Tämä ei onneksi toteutunut. Mutta on ihan mahdollista, että me päädymme vielä naimisiinkin vahingossa, kun olemme näin impulsiivisia lahopäitä, Nina nauraa.

Kerro meille alla olevassa kyselyssä omasta kosinnastasi: mikä teki siitä ikimuistoisen?

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla