Niklas Hagmanille tärkeintä on, että lapsilla on kaikki hyvin. Kuva: Sakari Majantie
Niklas Hagmanille tärkeintä on, että lapsilla on kaikki hyvin. Kuva: Sakari Majantie

Niklas ja Piritta Hagman jättivät keväällä avioerohakemuksen, ja liitto on nyt harkinta-ajalla. – Tässä vaiheessa mitä vain voi tapahtua, Niklas sanoo.

Jääkiekkoilija Niklas Hagman, 38, on elänyt reilun vuoden vapaampaa elämää 15 vuotta kestäneen ammattilaisuran jälkeen.

– Muutos on ollut iso. Olen paininut itseni kanssa ja katsellut, mitä haluan tulevaisuudessa tehdä. On tässä ollut totuttelemista ja opettelemista. Ylä- ja alamäkeä tässä on menty. Mutta ei ole mitään, mistä pitäisi valittaa. Lapset ovat terveitä, se on pääasia, Niklas viittasi perheen kolmeen lapseen Lukakseen, 11, Lilaan, 8, sekä Elianaan, 6, tänään Lastenklinikoiden Kummien Padel-turnauksessa Löylyssä.

Niklas osallistui keväällä Selviytyjät Suomi -ohjelmaan, muuten hän on viettänyt pääsääntöisesti aikaa kotona lasten kanssa.

Keväällä uutisoitiin, että Niklas ja Piritta Hagman ovat hakeneet avioeroa 12 aviovuoden jälkeen.

– Olemme halunneet pitää asian perheen sisäisenä. Aina on kuitenkin toivoa, ja tässä vaiheessa mitä vain voi tapahtua. Teemme kovasti töitä, että sekä minulla ja Piritalla, mutta ennen kaikkea lapsilla olisi kaikki hyvin.

”Aina on kuitenkin toivoa, ja tässä vaiheessa mitä vain voi tapahtua.”

Jäähallit saavat jäädä

Juhannusta perhe viettää todennäköisesti mökillä. Sitä ennen Niklas suuntaa Lukaksen joukkueen mukana viideksi päiväksi jalkapalloturnaukseen Ahvenanmaalle.

Toisen polven kiekkoilijana Niklakselle oli jopa helpotus, että poika lopetti jääkiekon ja jatkoi jalkapallon harrastamista.

– Meidän suvussa ja perheessä on ihan tarpeeksi aikaa vietetty jäähalleissa. Pojalle voi olla helpompaa, ettei tarvitse olla osana tällaista jatkumoa. Pääasia, että harrastaa jotakin tällaisena aikana, kun lapset pelaavat enemmän ja enemmän videopelejä.

Niklas yritti itse juniori-ikäisenä ohittaa vertailut ja huutelut kuuluisasta pelaajaisästään Matti Hagmanista.

– Usein jopa vastustajien vanhemmat saattoivat huutaa, että pääsin eteenpäin vain faijan takia. En kuitenkaan ottanut sitä taakkana, josta olisin kärsinyt suunnattomasti. Minulle siitä tuli jopa lisäporkkanaa näyttää. Kun tein jääkiekon nuorten MM-kilpailuissa jatkoajalla ratkaisumaalin, niin huutelut loppuivat siihen, Niklas muisteli.