Niklas Hagmanille tärkeintä on, että lapsilla on kaikki hyvin. Kuva: Sakari Majantie
Niklas Hagmanille tärkeintä on, että lapsilla on kaikki hyvin. Kuva: Sakari Majantie

Niklas ja Piritta Hagman jättivät keväällä avioerohakemuksen, ja liitto on nyt harkinta-ajalla. – Tässä vaiheessa mitä vain voi tapahtua, Niklas sanoo.

Jääkiekkoilija Niklas Hagman, 38, on elänyt reilun vuoden vapaampaa elämää 15 vuotta kestäneen ammattilaisuran jälkeen.

– Muutos on ollut iso. Olen paininut itseni kanssa ja katsellut, mitä haluan tulevaisuudessa tehdä. On tässä ollut totuttelemista ja opettelemista. Ylä- ja alamäkeä tässä on menty. Mutta ei ole mitään, mistä pitäisi valittaa. Lapset ovat terveitä, se on pääasia, Niklas viittasi perheen kolmeen lapseen Lukakseen, 11, Lilaan, 8, sekä Elianaan, 6, tänään Lastenklinikoiden Kummien Padel-turnauksessa Löylyssä.

Niklas osallistui keväällä Selviytyjät Suomi -ohjelmaan, muuten hän on viettänyt pääsääntöisesti aikaa kotona lasten kanssa.

Keväällä uutisoitiin, että Niklas ja Piritta Hagman ovat hakeneet avioeroa 12 aviovuoden jälkeen.

– Olemme halunneet pitää asian perheen sisäisenä. Aina on kuitenkin toivoa, ja tässä vaiheessa mitä vain voi tapahtua. Teemme kovasti töitä, että sekä minulla ja Piritalla, mutta ennen kaikkea lapsilla olisi kaikki hyvin.

”Aina on kuitenkin toivoa, ja tässä vaiheessa mitä vain voi tapahtua.”

Jäähallit saavat jäädä

Juhannusta perhe viettää todennäköisesti mökillä. Sitä ennen Niklas suuntaa Lukaksen joukkueen mukana viideksi päiväksi jalkapalloturnaukseen Ahvenanmaalle.

Toisen polven kiekkoilijana Niklakselle oli jopa helpotus, että poika lopetti jääkiekon ja jatkoi jalkapallon harrastamista.

– Meidän suvussa ja perheessä on ihan tarpeeksi aikaa vietetty jäähalleissa. Pojalle voi olla helpompaa, ettei tarvitse olla osana tällaista jatkumoa. Pääasia, että harrastaa jotakin tällaisena aikana, kun lapset pelaavat enemmän ja enemmän videopelejä.

Niklas yritti itse juniori-ikäisenä ohittaa vertailut ja huutelut kuuluisasta pelaajaisästään Matti Hagmanista.

– Usein jopa vastustajien vanhemmat saattoivat huutaa, että pääsin eteenpäin vain faijan takia. En kuitenkaan ottanut sitä taakkana, josta olisin kärsinyt suunnattomasti. Minulle siitä tuli jopa lisäporkkanaa näyttää. Kun tein jääkiekon nuorten MM-kilpailuissa jatkoajalla ratkaisumaalin, niin huutelut loppuivat siihen, Niklas muisteli.

Kruununprinsessa Victorian kuninkaallinen kesä oli, no, ihan kuin kenen tahansa muunkin lapsiperheellisen ihmisen.

Kesäloma alkaa olla lusittuna kuninkaallisillakin.

Ruotsin kuningashuoneen Instagramissa esitellään nyt hellekesän kohokohtia. Kuvat on luonnollisestikin napsinut kruununprinsessa itse, kuinkas muuten.

Millaista sitten on pohjoismaalaisen hovin jetset-elämä vuonna 2018?

Kruununprinsessa Victorian kesään kuului reippaasti edustustilaisuuksia, mutta ehti hän viettää ihan ehtaa lomaakin prinssi Danielin, prinsessa Estellen, 6, ja prinssi Oscarin, 2, kanssa. 

On päästy lasten kanssa marjaan ja rapsuteltu ponia. Sekoiltu purjeveneen kannella ja muutenkin tehty vesihommia. Tämän lempeän tavallisuuden keskellä oma loma alkaa tuntua aika hyvältä suoritukselta: ei prinsessakaan lähtenyt Kreikan aurinkoon. Luultavasti häneltäkin jäi se kaavailtu suursiivous tekemättä ja lomakirjat lukematta. Varmaan tuli valvottua vähän liian myöhään ja poltettua nenä aurinkorasvoista huolimatta. Koska kesä!

Tämä rakastettava tavallisuus on varmasti osa Ruotsin hovin kylmäävää PR-strategiaa, mutta ei siitä voi olla hurmaantumasta.

Åh, vad härligt!

 

Syksyllä Vain elämää -ohjelmassa nähtävä Lauri Ylönen kertoi kieltäytyneensä ohjelmaan osallistumisesta useaan otteeseen.

The Rasmus -yhtyeen laulaja Lauri Ylönen oli vain 16–vuotias, kun yhtye löi läpi. Hypeen liittyi myös ikäviä lieveilmiöitä.

– Olimme teinibändi ja monien tyttöjen seinillä julisteissa. Se ärsytti jäbiä ja uran alkuaikona lavalle lensi pulloja ja muuta roinaa niin Suomessa kuin ulkomaillakin, Lauri sanoo.

Vakavin tilanne sattui, kun Lauri oli 25–vuotias. Salon keikalla yksi yleisöstä heitti leatherman-puukon lähelle laulajan kaulavaltimoa.

– Tilanne oli sekava. Pelästyin todella, sillä olisin voinut kuolla. Puukon kaikki terät olivat pystyssä.

– Lähdin lavalta ja Eero tuli huutamaan mikrofoniin, että kuka vittu se oli. Fanit ottivat tekijän kiinni, sen jälkeen paikalle tulivat poliisit, Lauri muisteli Vain elämää -ohjelman lehdistöpäivässä.

”Joskus olen miettinyt, miten suojaton olen, kun laulan vaikka silmät kiinni biisiä.”

Laulaja on yksi syyskuussa alkavan kauden artisteista. Kuvaukset nostivat vanhoja muistoja pintaan.

– Kyllä tapahtunut oli useasti mielessä. Kun astuin lavalle ja valot häikäisivät niin, että en näe yleisöä, mietin, että voiko tuolla olla taas joku sekopää, Lauri sanoo.

– Nykyään tapahtunut tulee mieleen harvemmin. Joskus olen miettinyt, miten suojaton olen, kun laulan vaikka silmät kiinni biisiä. Mutta tuollaisille ajatuksille ei saa antaa liikaa valtaa.

Kahden pojan isä

Yhtyeen menestys on vienyt Lauria ympäri maailmaa. Viime vuodet hän on asunut Kaliforniassa, jonne hän muutti ex-vaimonsa Paula Vesalan kanssa. Parilla on 10–vuotias Julius-poika.

”Toisen lapsen myötä kuolemanpelkoni on pahentunut.”

Lauri sai viime vuoden lopussa toisen pojan nykyisen avovaimonsa Katriina Mikkolan kanssa. 

– Siitä on tosiaan kymmenen vuotta, kun olen viimeksi vauvan kanssa säätänyt. Vähän on pitänyt muistella, että miten tämä nyt menikään. Käytännön asioissa osaan ottaa iisimmin, Lauri sanoo.

– Toisaalta toisen lapsen myötä kuolemanpelkoni on pahentunut. Se sai alkunsa kun ensimmäinen lapsi syntyi. Nyt pelkään jopa lentämistä. Toinen on niin pieni, eikä pärjää, jos minulle käy jotakin. 

Kiertueella vapaa vastuusta

Ihmisenä Lauri arvelee muuttuneensa 25 Rasmus-vuoden aikana vähän.

– Se ehkä johtuu siitä, että lyötiin hetkessä läpi, kupla sulkeutui ja jäimme sen sisään. Meillä on perheitä ja lapsia, mutta kun lähdetään keikkareissuille, kaikki on samanlaista, epätodellista. Siellä ei ole vastuita ja sääntöjä, Lauri sanoo.

– Sama pikkupoika näkyy välillä isän roolissa. Kun muut aikuiset vaikka juttelevat ja juovat lasten synttäreillä kahvia, niin tykkään riehua lasten kanssa.

”Vetäydyin kuvausten jälkeen joka ilta omaan rauhaani.”

Laurissa on myös introvertimpi puoli.

– Sen takia kieltäydyin monta kertaa Vain elämää -ohjelmasta. Se on niin intiimi, eikä siellä voi olla tuppisuuna. Nytkin vetäydyin kuvausten jälkeen joka ilta omaan rauhaani, mutta kuvaukset olivat mahtava kokemus.

The Rasmus julkaisee 14.9. uuden singlen, jonka Lauri on kirjoittanut yksinäisyydestä.

Juttua muokattu 21.8. klo 7.57. Täsmennetty, että Ylöstä heitettiin puukolla.

äideillä samaa

Toisen lapsen syntymä pahensi Lauri Ylösen kuolemanpelkoa: ”Nyt pelkään jopa lentämistä”

Samanlaisia pelkotiloja ollut itselläkin heti lasten syntymän jälkeen, esim. autolla ajaminen pelotti tosissaan, ettei nyt vaan sattuis mitään... Meni kyllä ohi muutamassa kuukaudessa. Jännä, että miehilläkin voi olla samanmoista, pidin ihan biologisena vaivana tuota mutta ehkä olikin henkistä laatua sitten.
Lue kommentti