Etä-äitinä tunnettu Helka ei välitä multikihlautujan tittelistä tai kadu parisuhteitaan. Kuva: Sanoma Holvi-arkisto/Heidi Piiroinen
Etä-äitinä tunnettu Helka ei välitä multikihlautujan tittelistä tai kadu parisuhteitaan. Kuva: Sanoma Holvi-arkisto/Heidi Piiroinen

Helka Belt ei kadu värikästä parisuhdehistoriaansa. Tällä hetkellä hänellä ei ole mikään kiire mennä naimisiin seurustelukumppaninsa kanssa. 

Helka Belt kirjoittaa blogissaan, että hänellä on ollut elämässään ihania ihmissuhteita. Hän on ollut naimisissa kahdesti, kihloissa neljästi ja hänellä on kaksi lasta. Helkan molemmilla lapsilla on eri isä, joista kumpikaan ei ole ollut Helkan aviomies. Hän kohtaa paljon ihmettelyä, mutta hän ei itse koe epäonnistuneensa. 

– En kadu mitään parisuhteitani, elämä on liian lyhyt sellaiseen, Helka toteaa. 

– Kun menin kihloihin ensimmäistä kertaa 18-vuotiaana, ajattelin että olen tämän miehen kanssa loppuelämäni. Häät olivat aivan ihanat ja olin onnellinen, hän kuvailee ensimmäistä liittoaan haastattelussaan Me Naisille. 

Helka kasvatettiin uskonnollisessa yhteisössä, jossa ei saanut seurustella ennen naimisiinmenoa. Ensimmäinen liitto päättyi kuitenkin eroon. Ero ei lannistanut Helkaa, vaan hän on aina halunnut yrittää uudestaan. 

– Joka kerta kihlautuessani olen ollut tosissani. Viimeisellä kerralla olin hieman skeptinen, mutta halusin liiton todella onnistuvan, sillä kyseessä oli kuopukseni isä. 

”Olen jokaisessa parisuhteessa toivonut, että se kestäisi. ”

Hän on kertonut blogissaan, kuinka paljon viimeisin ero sattui. Helka ei kuitenkaan kadu parisuhteitaan, vaikka toisaalta hän ei kannusta ketään kihlautumaan useasti. 

– Olen jokaisessa parisuhteessa toivonut, että se kestäisi. Kukaan näistä miehistä ei ole ollut huono mies. Olen suhteiden myötä tullut varovaisemmaksi ja joskus mietin, onko itsessäni jotain vikaa. 

– En ole kuitenkaan menettänyt uskoani rakkauteen tai parisuhteisiin, tälläkin hetkellä seurusteleva Helka kertoo. 

Hän on ollut miehen kanssa yhdessä vuoden, mutta hänellä ei ole mikään kiire naimisiin. 

– Saa kyllä kestää aika kauan, että edes muutettaisiin yhteen. Onneksi myös kumppanini on samaa mieltä, että naimisiin ei ole mikään kiire, hän kertoo.