Alicia Silverstone kirjoitti äitiysoppaan The Kind Mama. Kuva: MVPhotos
Alicia Silverstone kirjoitti äitiysoppaan The Kind Mama. Kuva: MVPhotos

Vihreään elämään hurahtanut Alicia Silverstone kertoo pureksineensa lapsensa ruoan ensin omassa suussaan sopiviksi palasiksi.

Tuoreessa äitiys-oppaassaan The Kind Mama näyttelijä Alicia Silverstone, 37, jakaa parhaat vinkkinsä raskauteen ja perhe-elämään.

– Haluan kertoa kaikille maailman naisille, että raskaus, synnytys ja äitiys voivat olla superterveellisiä, superelinvoimaisia ja supertyydyttäviä, Alicia sanoo.

Alician luonnollisiin elintapoihin kuuluu muun muassa ruoan pureksiminen omassa suussa valmiiksi lapselle, jolle palat syötetään kuin linnupoikaselle – suusta suuhun.

Vuonna 1998 kasvissyöjäksi ryhtynyt eläin- ja ympäristöaktiivi sanoo myös ei vaipoille, rokotuksille ja liharuoille.

Alician mukaan naisen olisi hyvä ymmärtää jo raskausaikana, että kohtu on vauvan koti. Jos tuleva äiti syö lihaa tai muuta roskaruokaa, hän ravitsee vauvaa myrkyllisellä hyhmällä.

Omaa poikaansa, 2-vuotiasta Bear Bluta Alicia ei ole rokottanut tai muutenkaan lääkinnyt, sillä hän on kuullut monta tarinaa, joiden mukaan rokotttu lapsi on muuttunut täysin toiseksi, "mennyt pilalle".

Alicia Silverstone ja Bear Blu. Kuva: MVPhotos

Alicia asuu muusikkomiehensä Christopher Jareckin ja poikansa kanssa Los Angelesissa. Kuten arvata saattaa taiteilijapariskunnan kotona suositaan perhepetiä. Alician mielestä vanhemmat, jotka kieltävät lapsiaan nukkumasta vanhempien sängyssä, syyllistyvät heitteillejättöön. 

Jo aiemmin Alicia on julkaissut kasvisruokaohjeita sisältävän The Kind Diet -kirjan, ja myös uudessa oppaassa on paljon lapsille sopivia kasvisruokareseptejä. Bear Blun lempiruoaksi näyttelijä mainitsee misokeiton.

Alicia ei ole tainnut kuulla suomalaisten hammaslääkäreiden suosituksista, joiden mukaan lapsen suuhun ei saa pistää edes äidin lusikkaa. Myös näyttelijän ajatuksiin rokottamatta jättämisestä kannattaa suhtautua kriittisesti.

Lähteet: Daily Mail, The Daily Beast, TheKindLife.com

Lue myös:

Musiikkimoguli Simon Cowell ei suostu vaihtamaan lapsensa vaippoja