Tilaajille
Riku käy mielellään pienissä ravintoloissa, joissa tarjotaan lähiruokaa. Kuvat: Juha Salminen
Riku käy mielellään pienissä ravintoloissa, joissa tarjotaan lähiruokaa. Kuvat: Juha Salminen

Riku Nieminen kasvoi vaatimattomissa oloissa ja tietää, millaista on venyttää penniä. Riku ei arvosta materiaa, mutta saattaa hövelinä miehenä ostaa kaveriporukalle lentoliput ulkomaille.

Tyylikäs hopeanvärinen kello sopii täydellisesti Riku Niemisen, 31, ranteeseen. Kello on merkiltään Leijona. Se on yli 50 vuotta vanha ja lahja edesmenneeltä isoisältä. Monelle moinen perintökalleus olisi suurin aarre, mutta ei Rikulle.

– En jäisi pitkäksi aikaa...

Tilaajille
Antti pitää tänä syksynä kuukauden vanhempainvapaan. Kaijalla ei ole vielä vuoteen kiire töihin.
Antti pitää tänä syksynä kuukauden vanhempainvapaan. Kaijalla ei ole vielä vuoteen kiire töihin.

Kun Kaija Stormbom rakastui 20 vuotta nuorempaan Antti Lindtmaniin, hän mietti alkuun, rohkeneeko kulkea tämän kanssa käsikkäin kadulla. Ikäero ujostutti. – Jos joku kysyi ikäerostamme, en halunnut vastata, Kaija muistaa.

Kansanedustaja Antti Lindt­man, 36, taivuttaa 196-senttistä kroppaansa ja nappaa syliinsä lattianrajassa ryömivän tyttärensä Sofien, 10 kuukautta.

Sofie nauraa, Antin ääni pehmenee, kun hän juttelee tytölle. Näky saa Antin puolison Kaija...

Kun Kaija Stormbom rakastui 20 vuotta nuorempaan Antti Lindtmaniin, hän mietti alkuun, rohkeneeko kulkea tämän kanssa käsikkäin kadulla. – Paheksunnan saattoi aistia rivien välistä.

Kun Antti Lindtman ja Kaija Stormbom alkoivat tapailla toukokuussa 2005, Kaija oli nelikymppinen yksinhuoltajaäiti, Antti 22-vuotias poliitikonalku. Kahdenkymmenen vuoden ikäero vaikeutti suhdetta.

– Olimme epävarmoja siitä, mitä tästä suhteesta tulee. Minä pohdin asiaa enemmän ja jännitin ihmisten reaktioita. Jos joku kysyi minulta ikäerostamme, en halunnut vastata. En olisi välittänyt puhua koko asiasta, Kaija tunnustaa.

– Mietimme esimerkiksi sitä, rohkenisimmeko kulkea käsi kädessä julkisilla paikoilla. Jotenkin tilanne ujostutti, Kaija sanoo.

Hän muistaa yhä joidenkin ystäviensä hyvää tarkoittaneet naljailut nuoren miehen tapailusta: Mitä tuollaisesta suhteesta oikein tulee? Mihin se johtaa? Onko tuossa mitään järkeä?

Paheksunnan saattoi aistia rivien välistä.

– Jos ikäeromme olisi ollut toisinpäin, eli mies naista parikymmentä vuotta vanhempi, asiasta ei olisi kysytty kahta kertaa. Onneksi maailma on sittemmin muuttunut ikäeroasioissa suvaitsevaisemmaksi. Ehkä osin myös siksi, että julkisuudessa on näkynyt rohkaisevia esimerkkejä, kuten Ranskan presidenttipari. Olin iloinen, kun heistä alettiin kirjoittaa, Kaija Stormbom sanoo.

Anttikin muistelee, että ikäero tuntui alkuun valtavalta.

– Mutta rakkautta ei voinut estää. Aika pian tajusin, että Kaija on elämäni nainen.

Miten Antti ja Kaija jaksoivat kymmenen vuoden lapsen yrittämisen? Mitä he kertovat parin vuoden takaisesta keskenmenosta? Lue Antin ja Kaijan haastattelu kokonaisuudessaan tämän linkin kautta. Voit lukea jutun myös Me Naisten uusimmasta numerosta 38/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täältä.