Näyttelijä, laulaja Kirsi Ylijoki, 50, nauttii kesästä maalla ja merellä. Hänen ja puolisonsa Eicca Toppisen yhteinen, rakas kesäharrastus on moottoriveneily lähisaaristossa. Huono sääkään ei haittaa.

Kun metalliyhtye Apocalyptican sellisti ja säveltäjä Eicca Toppinen on kiertueiden jälkeen kotona, pariskunnalle on luksusta kiireettömät, yhteiset aamut ja tavallinen puuhailu ison talonsa pihalla.

Kesällä molemmille rakas harrastus on erityisesti veneily.

– Parin kilometrin päässä kotoamme on satama, josta huristamme pienellä moottoriveneellämme retkelle lähisaaristoon. Mahdumme yöpymään veneessä kaksin. Vene on meille tavallaan kuin kesämökki, jonne voimme vetäytyä pakoon muulta maailmalta. Sekin on hyvä, että veneillessä saan luvan kanssa laiskotella ja antautua sään armoille, Kirsi kertoo.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Huonolla kelilläkin hän viihtyy. Silloin kaikki kiire lakkaa ja luonto määrää tahdin. Hetkeksi suunniteltu satamapysähdys voi venähtää muutamaan päivään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Meillä on veneessä aina jemmassa hyvää luettavaa, pelikortit, karkkia ja skumppaa. Niillä pärjää!

Riehakkuus ei katoa

Kirsi ei jää kotiin surkeilemaan silloinkaan, kun Eicca on pitkillä kiertueilla maailmalla.

– Päätin jo varhain, etten jää yksin surkuttelemaan, kun Eicca on poissa kotoa. En voi pitää elämääni odotushuoneessa, sitä on uskallettava elää, sanoo vastikään 50 vuotta täyttänyt Kirsi.

– Minulla on paljon ystäviä. Heidän kanssaan voin lähteä tuosta vaan festareille, katsomaan jotain bändiä tai mennä yökylään laulamaan karaokea. Nautin tästä elämänvaiheesta kuten muistakin. Ikääntyessä riemastun erityisesti siitä, kuinka elämä voikin mennä aina uusille taajuuksille, eivätkä intohimo ja tietty riehakkuus katoa minnekään.

Lue lisää Kirsi Ylijoen hyvän olon oivalluksista Hyvä terveys –lehden numerosta 8/2019!

Tämä on Hyvä terveys -lehden artikkeli, joka on julkaistu menaiset.fissä. Lisää Hyvän terveyden juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/hyväterveys.

Sisältö jatkuu mainoksen alla