Meidän Perhe
”Lasten jälkeen ymmärsin, että mitään ei tapahdu, jos en tee asioita itse”, Nanna Karalahti sanoo.
”Lasten jälkeen ymmärsin, että mitään ei tapahdu, jos en tee asioita itse”, Nanna Karalahti sanoo.

Aviokriisin ja eron jälkeen Nanna Karalahti teki päätöksen, jonka ansiosta hän on nyt entistä rennompi äiti.

Nettivalmennuksia treenaamisesta ja hyvinvoinnista. Somevaikuttamista 100 000 seuraajalle. Aito-päiväkodin liiketoimintaa, terveyskahvila Good Mood, treenileirejä Espanjassa. Wellness-mallikilpailun järjestämistä sekä monitoimikahvilakeskuksen suunnittelua. Kaiken ohessa hyvinvointiin ja itsensä motivoimiseen pureutuva kirja nimeltä Sinä pystyt (WSOY).

Fitness-mallina aloittanut Nanna Karalahti, 31, on perustanut lähes kaikki yrityksensä sen jälkeen, kun hänestä tuli äiti. Nyt Nannalla ja hänen puolisollaan Jere Karalahdella on kaksi lasta: 3-vuotias Jax ja vuoden ikäinen Alexia

– Ennen lapsia pyörittelin mielessäni tavoitteita ja unelmia, mutta en ollut valmis tekemään mitään niiden eteen. Vasta lasten jälkeen ymmärsin, ettei mitään tapahdu, jos en tee asioita itse. Haahuilu on jäänyt pois.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Nanna ja Jere ovat jakaneet työpäivät keskenään tasan: molemmat ovat olleet vuorotellen Alexian kanssa kotona kaksi päivää viikossa. Viikon muut päivät on sumplittu kummankin tarpeiden mukaan. Kuvio on onnistunut hyvin, mutta Jaxin vauva-aika sen sijaan suisti perheen kriisiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Liitto ajautui umpikujaan

Pikkuinen Jax huusi koliikkiaan yötä päivää. Nanna oli liimaantunut vauvaan, joka hamusi rintaa jatkuvasti. Kesä 2016 oli kaukana pumpulisista kuvitelmista, mitä Nanna oli ajatellut vauva-ajan olevan.

– Olin todella kiinni Jaxissa, imetin häntä vuorokauden ympäri. Katkeroiduin siitä, etten saanut nukkua tai käydä edes suihkussa rauhassa. Hermoni olivat riekaleina.

Vauvavuoden aikana Nannan ja Jeren vuonna 2015 solmima avioliitto ajautui umpikujaan. Jere lopetti samaan aikaan kiekkouransa, ja muutoksia tuli yhdellä kerralla liikaa. Eropäätöksen jälkeen keväällä 2017 Nanna ja Jere muuttivat eri osoitteisiin.

”Tajusin, etten voi uhriutua äitiyden haasteista enkä halua elää näin enää koskaan.”

– Heti eromme jälkeen tajusin, että tämä peli ei vetele. En voi uhriutua äitiyden haasteista enkä halua elää näin enää koskaan. Ymmärsin, että minun pitää kääntää kelkka ja olla kiitollinen, jos pääsen joskus rauhassa suihkuun, treenaamaan tai töihin.

Vaikka Nannan herätykseen tarvittiin raju kokemus liiton hetkellisestä päättymisestä, hän pitää koko prosessia myönteisenä.

– Olen kiitollinen siitä, että erosimme. Se on yksi parhaista asioista, mitä minulle on tapahtunut. Ero pakotti minua kasvamaan henkisesti ja muuttamaan ajatteluani: luovuin kontrolloimisen tarpeesta ja itsekkäästä ajatuksesta, että kaikki pitäisi tehdä oman pillini mukaan.

Lue Nannan koko haastattelu Meidän Perheen numerosta 8/2019 tai digilehdestä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla