Pirke, Nanna ja Karoliina pitävät yhteyttä joka päivä. Kuva: Jouni Harala
Pirke, Nanna ja Karoliina pitävät yhteyttä joka päivä. Kuva: Jouni Harala

Nanna Karalahden ja siskojen suhde on niin läheinen, että kaikki heidän seurustelukumppaninsa eivät ole sitä kestäneet. Siskosten mielestä läheisyys on seurausta veljen menetyksestä.

Nanna Karalahti, 31, Karoliina Koivisto, 32, ja Pirke Vuorijärvi, 45, asuvat perheineen Keravalla kahden kilometrin säteellä toisistaan. Siskokset kutsuvat kotiensa väliin jäävää aluetta Pyhäksi Kolmioksi ja suhdettaan symbioosiksi. Jotkut ex-kumppaneista eivät ole läheistä suhdetta sietäneet.

– Sinä olet parisuhteessa siskojesi kanssa, yksi Karoliinan existä puuskahti kerran.

Siskojen läheisyys sai alkunsa traagisesta tapahtumasta, joka sattui, kun Pirke oli 13-vuotias. Perheen esikoinen, 16-vuotias Sebastian kuoli mönkijäturmassa. Karoliina oli silloin vuoden vanha, Nanna äidin vatsassa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Jouduin näkemään, kun äiti menetti lapsensa – ja menetin itsekin veljen. Se jätti syvät jäljet, Pirke sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Ja minä olin vauva, jonka äiti ei pystynyt pitkään aikaan tekemään muuta kuin itkemään, Karo jatkaa.

”Siskot eivät jätä minua koskaan.”

Naiset ajattelevat, että kohtu suojasi Nannaa tragedialta. Hän ei altistunut samanlaiselle tunnetaakalle.

– Sebastianin kuoleman jälkeen äiti päätti, että pitää meidät niin lähellä itseään kuin mahdollista. Meidän symbioosimme on tulosta siitä, Karo toteaa.

Siskokset myöntävät, että ilman äidin vaikutusta heidän välinsä saattaisivat olla varsin erilaiset. Vahvojen luonteiden yhteensovittaminen ei ole ollut aina helppoa.

– Jos emme olisi siskoja, emme välttämättä olisi koskaan ystävystyneet, Nanna sanoo ja saa siskonsa nauramaan.

– Tämä eroaa ystävyydestä siinä, ettei sisaruksiaan voi valita. Pitää pystyä hyväksymään heidät sellaisenaan ja kaikkinensa. Heidän kanssaan voi luottaa siihen, etteivät he jätä minua koskaan.

Miten sisarukset ovat tukeneet toisiaan terveysongelmissa? Entä mitä Nanna tuumi siitä, että hänen ja Jere Karalahden taannoisen välirikon jälkeen hänen siskonsa pitivät edelleen yhteyttä Jereen? Lue Me Naisten uudesta numerosta 11 / 2019. Tuoreen digilehden löydät täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla