Aleksi Seppäsen arki vaatii tiukkaa aikatauluttamista.

Tanssii tähtien kanssa -opettaja Aleksi Seppänen, 41, valmistui viiden vuoden opiskelun jälkeen osteopaatiksi. Tanssiopetusten lisäksi hän pitää osteopaatin vastaanottoa Helsingissä. Lisäksi arkeen kuuluu 11-vuotias poika aiemmasta suhteesta näyttelijä-ohjaaja Tiina Lymin kanssa.

Tanssii tähtien kanssa -kisassa on mukana enää viisi paria. Aleksin tähtioppilas on laulaja Jannika B.

– Päiväni menevät nyt niin, että treenaamme Jannikan kanssa tanssia noin yhdeksästä kahteen, sunnuntaisin on sitten suorat lähetykset. Arkisin minulla on tanssitreenien jälkeen parin tunnin pituinen tauko ja illalla hoidan asiakkaita omalla vastaanotollani. Siinä välissä ja sen jälkeen yritän nähdä poikaani.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ajatus uudesta ammatista syntyi vuosien harkinnan jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Olin käynyt hoidettavana hyvillä osteopaateilla. Vuosia myöhemmin hieroin silloista tyttöystävääni, joka teki toimistotyötä. Hän sanoi, että sinulla on hoitavat kädet, kannattaisiko sinun opiskella osteopaatiksi. Seuraavana syksynä aloitin koulun.

Yhteishuoltajuus vaatii joustoa

Aleksi kertoo, että hänen arkensa on aikatauluttamisen palapeliä.

– Poikamme on innostunut pelaamaan jääkiekkoa, joten Helsingin jäähallit ovat tulleet minulle tutuiksi, Aleksi kertoi eilen Tarhapäivä-elokuvan kutsuvierasensi-illassa.

Elokuvan on ohjannut Tiina Lymi, ja myös Aleksilla on pieni rooli.

Tiinalla ja Aleksilla on poikansa yhteishuoltajuus. Pojan hoito sovitaan vanhempien töiden mukaan.

– Meillä ei ole selkeää viikko–viikko-systeemiä, koska työajat ovat molemmilla mitä ovat. Joustamme puolin ja toisin.

Lapsen harrastukseen Aleksi halua antaa panostuksensa.

– Olen aikoinani saanut valita lajini itse, ja sattumoisin se oli tanssi. Stereotyyppisesti voisi ajatella, että on helpompaa, jos poika valitsee lajikseen lätkän kuin tanssin, mutta en tietenkään ajattele niin. Kunhan hän tekee, mistä tykkää, tuen parhaani mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla