Terhi on vapaa-ajallaan suurpiirteinen mutta työssään pedantti. ”Lyön päätä seinään, kunnes onnistun, ja sitten tunnen syyllisyyttä siitä. Uuvuttavaa? No onhan se vähän.” Kuva: Jouni Harala
Terhi on vapaa-ajallaan suurpiirteinen mutta työssään pedantti. ”Lyön päätä seinään, kunnes onnistun, ja sitten tunnen syyllisyyttä siitä. Uuvuttavaa? No onhan se vähän.” Kuva: Jouni Harala

Terhi Kokkonen on lapsesta lähtien tuntenut voimakasta erilaisuutta. – Turhaudun, kun ihmisiä lokeroidaan. Oma kokemukseni on, etten mahdu lokeroista mihinkään.

Terhi Kokkonen, 43, on vähän vaivautunut. Tässä pitäisi nyt kuvailla itseä, mutta mitä sanoja siihen käyttäisi?

– Minulla ei ole usein hajuakaan siitä, miten minut koetaan. Minua on pidetty ylpeänä diivana tai ajateltu niin herkäksi, että hajoan siihen paikkaan. Itse en tunnista niistä kumpaakaan, Terhi miettii Matkalla minuksi -haastattelussaan uusimmassa Me Naisissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vain elämää -ohjelman takia Terhistä on puhuttu nyt paljon, hänen tahtomattaankin. Lähtöpasseihin päättyneen ohjelman jälkivatvonta on ollut artistille uuvuttavaa. Mutta jotain hyvääkin kokemuksesta syntyi: ainakin Mua ei saa muuttumaan -kappale, jonka Terhi teki yhtyeensä Scandinavian Music Groupin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Haastattelussaan Terhi puhuu muun muassa lapsuudenkotinsa vahvasti hengellisestä ilmapiiristä ja siitä, millaisen irtioton hän teki liittyessään Ultra Bra -yhtyeeseen. Noihin aikoihin Terhi avioitui häntä itseään vanhemman yliopistodosentin kanssa.

– Hänen ja älykkökavereidensa rinnalla oma tekemiseni alkoi näyttää nololta. Kun luin heidän esseitään, vähättelin omia tekemisiäni.

Bändielämä kuitenkin avasi Terhille uudenlaisen maailman. Samalla Terhi myös tutustui Joel Melasniemeen ja myöhemmin heistä tuli pari.

– Joel on merkittävin itsetuntooni ja kasvutarinaani vaikuttanut ihminen, Terhi kuvailee jutussa.

– Kuljin hitaamman reitin ennen kuin sain pokkaa tehdä asioita, mutta lopulta kypsyin itseni pienentämiseen.

Miten Terhi kapinoi vanhempiensa mallia vastaan? Miten avioliiton merkitys on muuttunut nuoruuden liitosta nykyiseen? Mitä hän ajattelee ammatillisen minäkuvan laajentamisesta yli nelikymppisenä? Lue Terhi Kokkosen koko Matkalla minuksi -haastattelu tästä tai Me Naisten uusimmasta numerosta 23/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Terhi Kokkonen

  • Laulaja, sanoittaja ja elokuvantekijä syntyi Helsingissä 16.7.1974. Terhillä on kahdeksanvuotias poika ohjaaja Arto Halosen kanssa. Nykyinen aviopuoliso on sisustusarkkitehti Markus Viiperi.
  • Laulaja ja sanoittaja Scandinavian Music Group -yhtyeessä, joka on toiminut vuodesta 2002. Tunnetaan myös Ultra Bran laulajana.
  • Esikoiselokuva Bellboy on mukana Sodankylän elokuvajuhlilla 13.–17.6.
  • Opiskellut mm. Teatterikorkeakoulussa ja Aalto-yliopistossa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla