Iiro Rantala on syönyt halloumisalaatin lähes päivittäin jo vuosia, eikä ole vieläkään kyllästynyt.
Iiro Rantala on syönyt halloumisalaatin lähes päivittäin jo vuosia, eikä ole vieläkään kyllästynyt.

Iiron Rantala ei etsi uusia makuja, vaan kokkaa luottoresepteistään soveltaen.

Säveltäjä-muusikko Iiro Rantalan suurin ruokarakkaus on salaatti, joka kruunataan kyproslaisella lampaan-, lehmän- ja vuohenmaidosta valmistetulla juustolla. Halloumisalaatin Iiro osaisi valmistaa vaikka silmät kiinni, sillä hän on syönyt sitä vuosia.

– Teen halloumisalaatin valehtelematta melkein joka ilta. Se on älyttömän hyvää. En kyllästy siihen ollenkaan. Vaimoni Lotta taas on siihen täysin kyllästynyt, Iiro nauraa.

Bravuurissa vain keräsalaatti on kylmää, kaikki muu kiertää pannun kautta. Salaattiin pilkotaan esimerkiksi varsibroccolia.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Iiro ei muutenkaan ole utelias, uusia makuja etsivä kulinaristi, vaan varman päälle pelaava nautiskelija.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Olen ruokien kanssa monotoninen. Minulla ei ole halua kokeilla erilaisia makuja. Kun löytyy jokin ruoka josta tykkään, syön sitä paljon. Tässä ruokavaliossa on kyse vähän samasta kuin suhteessa vaimoon. Miksi vaihtaa, jos on löytänyt hyvän, Iiro sanoo ja nauraa rätkättää päälle.

Iiron halloumisalaatissa kaikki vihannekset salaattia lukuun ottamatta paistetaan pannulla. Kuva: Johanna Jarva.
Iiron halloumisalaatissa kaikki vihannekset salaattia lukuun ottamatta paistetaan pannulla. Kuva: Johanna Jarva.

Näin teet Iiron helpon ja maukkaan bravuurin:

Iiron superhalloumisalaatti (1 annos)

keräsalaattia

herkkusieniä

halloumia

pari oksaa varsibroccolia

siemensekoitusta

hyvää oliiviöljyä

kurpitsansiemenöljyä

  1. Pese keräsalaatti ja revi se lautaselle. Lorauta pannulle hyvää oliiviöljyä. Leikkaa kolme tai neljä palaa halloumia ja paista se öljyssä kauniin rusehtavaksi.
  2. Pilko herkkusieniä ja varsibroccolia ronskeiksi paloiksi ja lisää ne joukkoon. Paista, kunnes herkkusienet ovat kypsiä ja broccolit rapeita. Mausta reippaasti pippurilla.
  3. Levitä siemensekoitusta salaatin päälle lautaselle. Aseta vihannekset salaatin päälle ja lorauta siihen vielä kurpitsansiemenöljyä.

Vierailimme Iiro Rantalan jääkaapilla – katso alla olevalta videolta, mitä sieltä löytyi.

Mitä Iiro tykkäsi syödä lapsena? Entä miten muusikon suhde alkoholiin on vuosien varrella muuttunut? Mitä Iiro syö keikkamatkoilta palatessaan? Lue Iiro Rantalan koko Jääkaapilla-sarjan haastattelu Me Naisten numerosta 31 ja digilehdestä.

Antibioottivaapaa

Halloumin on viime aikoina sanottu sisältävän runsaasti antibioottijäämiä. Kyproksella kun eläimet kyllästetään varmuuden vuoksi antibiooteilla. Itse lopetin halloumin syömisen siihen paikkaan. Ostan vain kotimaista antibioottivapaata broileria.

Sisältö jatkuu mainoksen alla