Janni Hussin mielestä paras matka, jonka hän on ikinä tehnyt, oli ensimmäinen yksin tehty määmatka.
Janni Hussin mielestä paras matka, jonka hän on ikinä tehnyt, oli ensimmäinen yksin tehty määmatka.

Janni Hussilla on erityislahja ajaa itsensä hysteeriseen nauruun. Siitä on hyötyä esimerkiksi silloin, kun joku kertoo huonon vitsin.

Lähtisitkö maailmanympäryspurjehdukselle Jollen kanssa kahdestaan?

En. Ihan vain siksi, etten usko, että pystyisin viihdyttämään itseäni niin pitkän aikaa. Olen vähän liian levoton sellaiseen. Seurassa ei ole vikaa.

Muuttiko viime kevään kokemuksesi syövästä sinussa jotakin, jos niin mitä?

Arvomaailmaa ihan yleisesti. Kyllä perhe on nykyään aidosti se ykkönen. Joskus ennen sitä on ehkä itselle uskotellut, mutta nyt se on todella niin. Työt tulevat hyvänä kakkosena, mutta eivät enää ensimmäisenä.

Mikä on erikoisin taitosi?

Pystyn ajamaan itseni aivan hysteeriseen nauruun. Mekanismi on vähän sama kuin naurujoogassa: sitä alkaa nauraa ja sitten huomaa, että naurattaakin ihan oikeasti. Käytän sitä paljon, kun joku vaikka kertoo huonon vitsin. *nauraa hekottaa maanisesti*

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Mitä ajattelet naiseudesta?

Riippuu vähän kuukaudenkierrosta. Noin kaksi viikkoa kuukaudesta olen tosi fiiliksissä, on niin ihanaa olla näin monisyinen olio. Mutta kun h-hetki lähestyy, tekisi mieli kirota hormonit jonnekin alimpaan kolkkaan. Onneksi naisella on oikeus muuttaa mieltään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Minkä kirjan luit viimeksi?

Pitääkö olla alusta loppuun? Minulle käy yleensä niin, että aloitan aina uuden ja luen montaa kirjaa yhtä aikaa. Ehkä viimeisin oli kuitenkin Kia Wallin Avokadopastaa.

Mitä ikävöit lapsuudestasi?

Olin rämäpää, kiipeilin puissa ja sellaista. On ollut jännä huomata, että vaikka edelleen olen yllytyshullu, niin joku itsesuojeluvaisto on iän myötä tullut. Toivoisin, että uskaltaisin edelleen heittäytyä yhtä rohkeasti.

Miten uskallat olla noin rohkea kuin olet?

Ehkä elämässäni on ollut tarpeeksi isoja mullistuksia, jotta olen osannut höllätä. En ota itseäni enää liian vakavasti, enkä pelkää itseni nolaamista. Henkisellä puolella sellainen tekee rohkeammaksi. Rämäpäisyysrohkeus sen sijaan taitaa olla vain luonteenpiirre.

Jos saisit kaiken haluamasi, miltä elämäsi näyttäisi kymmenen vuoden päästä?

Aika tavalliselta loppujen lopuksi. En kaipaa linnaa ympärilleni tai kymmentä Porschea pihaan. Toivottavasti parisuhde olisi kasassa, mahdollisesti olisi perhettäkin ja hyvä työpaikka. Juuri nyt viihdyn todella hyvin radiossa. Haaveeni ovat nykyään aika perusturvallisia.

Milloin huomasit olevasi hulvattoman hauska?

En tiedä, millainen huumorintaju kysyjällä on, mutta hyvä jos puujalat uppoaa! Olen kyllä aina rakastanut komediaa. Krisse Salminen on ollut minulle valtava esikuva siitä asti, kun Krisse Show pyöri telkkarissa. Lapsena minulla oli aina omat komediateatterit pystyssä kotona ja koulussa. Sitä jatkui, kunnes teininä piti yhtäkkiä olla tietynlainen, eikä siihen sitten oikein sopinut hauskuus. Sitten löysin ympärilleni oikeat ihmiset, jotka tukivat niin, että uskalsin avata kuoreni.

Mikä on paras matka, jolla olet ollut?

Ensimmäinen yksin tekemäni määmatka. Olin Barcelonassa ja opettelin elämään sinkkuna. Löysin itseni pelaamasta jalkapalloa rannalla ja tanssimasta aamuun asti salsaa. Ystävystyin erään Tinderissä tapaamani jenkkimiehen kanssa, ja hän vei minut jopa tatuointibileisiin. Pääsin tekemään perunalle tatskan! Kun ei ole omaa kaveripiiriä mukana, alkaa jutella ihan eri tavalla ihmisten kanssa ja on avoin kaikelle. Se oli todella siisti matka, todella merkityksellinen.

Mitkä ovat sinulle rakkaimpia asioita maailmassa?

Totta kai perhe. Mutta kyllä myös koirani Harri, hän on minun sydänkäpyseni. Vaikka olen todella maltillinen nykyään liikunnan kanssa ja syön pullaa ja juon viiniä hyvällä omallatunnolla, niin liikkuminen on yhä todella tärkeää. Tulen tosi kärttyiseksi, jos en pääse liikkumaan.

Millaisia inside-juttuja teillä on Jollen kanssa?

Oivoi. Toivon, etten ole väärässä, mutta oletan, että kaikki koiranomistajat ovat kehitelleet lemmikilleen persoonan ja äänen. Meidän suurta hupiamme on istua sohvalla ja tuijottaa, mitä Harri tekee, ja sitten spiikkaamme ääneen hänen tekemisiään ja ajatuksiaan.

Mitä piirrettä et siedä ystävässä tai puolisossa?

Luottamus on kaiken a ja o. Huomaan myös, että lähipiirissä ovat pysyneet ihmiset, jotka ovat vilpittömän iloisia toisten puolesta. Katkeruutta tai kateellisuutta en jaksa. Toinen on ripustautuminen, tähänkin on törmätty. Oli kyseessä sitten ystävä tai parisuhde, roikkuminen tukahduttaa ihmissuhteen ja saa karvat nousemaan pystyyn.

Haaveilitko jo nuorena julkisuudesta?

Teininä minusta piti tulla maailman paras ratsupoliisi ja poniraviohjastaja. Juuri sinä vuonna kun osallistuin fitnessmallikisaan, kilpailusta kiinnostui myös media. Voittoaamuna olin hämilläni, kun toimittajat alkoivat soitella. Julkisuus on tehnyt minusta vähän varovaisemman tietyissä asioissa. Ei se kuitenkaan ole muuttanut minua. Vanhempani ovat tehneet hyvän työn kanssani, he kyllä kiskaisevat tarvittaessa maan pinnalle.

Janni Hussi

Syntyi 14.9.1991 Kuusankoskella.

Liikunta-alan yrittäjä, bloggaaja ja juontaja, viimeksi Ennätystehdas-ohjelman juontaja.

Asuu Joel Harkimon ja koiransa Harrin kanssa Helsingissä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla