Jani Jalkanen ja Prisca Leclerc saapuivat Olen suomalainen -elokuvan ensi-iltaan Wäinö-poikansa kanssa.
Jani Jalkanen ja Prisca Leclerc saapuivat Olen suomalainen -elokuvan ensi-iltaan Wäinö-poikansa kanssa.

Kari Tapion lapset ovat seuranneet isänsä jalanjälkiä rakkauselämässä. Myös Jani Jalkanen ja Prisca Leclerc ovat olleet yhdessä pitkään.

Kari Tapion elämästä kertova Olen suomalainen -elokuva tulee huomenna elokuvateattereihin. Kutsuvierasensi-illassa leffaa juhlistamassa olivat Karin pojat Joona, Jiri ja Jani Jalkanen, jotka ovat myös olleet mukana avustamassa elokuvan käsikirjoittamisessa.

Elokuvassa isossa osassa on Karin ja Pia Viheriävaaran pitkä liitto ja rakkaustarina. Myös parin pojilla on takana pitkät liitot. Jani Jalkanen ja ruuan parissa media-alalla työskentelevä Prisca Leclerc ovat olleet yhdessä 19-vuotiaista asti.

Priscalle appiukon menestys tuli puun takaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Minulla on monikulttuurinen perhe, enkä oikein tiennyt suomalaisesta tanssimusiikista mitään. Ehkä olin kuullut, että Janin isä on laulaja, mutta en ollut ajatellut asiaa sen enempää, Prisca kertoi ensi-illassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Kun Jani muutti aikoinaan rinkka selässä minun luokseni, hänellä oli käsissään vain kitara ja koripallo. Pia sanoi, että he arvelivat Karin kanssa, että juttumme ei tule kestämään, mutta tässä yhä olemme.

Kari Tapio oli perhettä yhdistävä voima

Jani ja Prisca avioituivat vuonna 1997. Heillä 18-, 16- ja 11-vuotiaat lapset.

Kari Tapio kuoli vuonna 2010, Pia viisi vuotta myöhemmin.

– Päällimmäisiksi muistoiksi hänestä appiukkona jäi inhimillisyys, lämpö ja lapsirakkaus. Kun olimme koko perheenä yhdessä ja oli niitä hyviä hetkiä, Kari oli yhteen kasaava voima.

”Hän tykkäsi juksata minua.”

Kari otti myös nuorenparin, Janin ja Priscan, mukaansa keikkamatkoille.

– Minulle muu Suomi oli vähän vieras, mutta Kari tunsi sen kuin omat taskunsa. Hän tykkäsi juksata minua. Kun vastaan tuli Oululaisen viljasiiloja, ihmettelin mitä ne ovat. Kari sanoi, että niissä tehdään jälkiuunileipää. Leivät pudotetaan ylhäältä ja pudotuksen aikana niistä tulee jälkiuunileipää, Prisca nauroi.

Prisca sanoo, että veljeksistä Joona on pitänyt perheyhteisöä vahvimmin koossa vanhempiensa kuoleman jälkeen. 

Joona saattaa soittaa kuusikin kertaa päivässä. Vaikka veljekset ovat nähneet Karin kuoleman jälkeen vähemmän, koska elämä ei enää pyöri Karin ja musiikin ympärillä, he ovat yhä tiivis kolmikko.

Fani

Vanha sanonta että kuka sen ensimmäisen kiven heittää. Eli kukapa meistä olisi puhdas pulmunen. Kkari Tapio oli todella hyvä artisti .

Sisältö jatkuu mainoksen alla