Kuvat
Liisa Valonen
Mia Ehrnrooth sai keskenmenon juuri kun uralla tapahtui suuria. ”Tunsin samaan aikaan sekä suurta surua että suurta iloa.”
Mia Ehrnrooth sai keskenmenon juuri kun uralla tapahtui suuria. ”Tunsin samaan aikaan sekä suurta surua että suurta iloa.”

– Keskenmeno oli ensimmäinen kokemus, jonka kohdalla en ollut varma, miten lähden sitä käsittelemään, toista lastaan odottava näyttelijä Mia Ehrnrooth sanoo.

Näyttelijä, yrittäjä Mia Ehrnrooth, 32, odottaa toista lastaan. Uusi raskaus on sujunut hyvin erilaisissa tunnelmissa kuin nyt puolitoistavuotiaan esikoisen odotus aikoinaan. Näiden raskauksien välissä Mia koki alkuvuonna keskenmenon. Se on muuttanut hänen asennettaan.

– En suunnittele elämää vielä uusiksi. Pettymyksen jälkeen olen paljon maltillisempi. En enää oleta, että tämä menee juuri kuten haluan, Mia sanoo.

– Tämä raskaus ei vieläkään tunnu minulle todelta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Toisen lapsen laskettu aika on tammikuussa. Mia ei ole hankkinut ensimmäistäkään vauvanvaatetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Yhtäkkiä en enää ollutkaan raskaana. Keskenmenokokemus opetti, miksi raskaudesta ei kannata kertoa monille kovin alussa. Kaikki raskaudet eivät pääty lapsen syntymään.

Mia on kokenut vastoinkäymisiä aiemminkin. Avioero ja läheisten kuolemat ovat kuitenkin olleet helpommin käsiteltävissä.

– Keskenmeno oli ensimmäinen kokemus, jonka kohdalla en ollut varma, miten lähden sitä käsittelemään, Mia sanoo.

Keskenmenon aikaan uralla tapahtui upeita edistysaskeleita.

– Tunsin samaan aikaan sekä suurta surua että suurta iloa. Se opetti minulle nöyryyttä. En pysty hallitsemaan kaikkea. Silti keskenmeno tuntui epäonnistumiselta.

Mitä avoimuus on opettanut Mialle surun käsittelystä? Miksi yrittäjä ei sallinut itselleen sairauslomaa tai taukoa työstä? Millaiset äitiyden ennakkoluulot ovat saaneet kyytiä lapsiarjessa? Lue Mian koko haastattelu Me Naisten uusimmasta numerosta 30/2019! Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla