Sport
”Olen aina nauttinut matkustamisesta, en koe sitä lainkaan rasittavaksi.” Kuva: <span class="photographer">Anna Huovinen</span>
”Olen aina nauttinut matkustamisesta, en koe sitä lainkaan rasittavaksi.” Kuva: Anna Huovinen

Nykyisin formulatoimittajana Kallio reissaa 169 päivää vuodesta. Treeniympäristöksi käy vaikka F1-rata.

Jos työkseen reissaa melkein puolet vuodesta, miten selvitä mantereiden aikaerosta? Tainnuttaako jetlag?

Urheilutoimittaja Mervi Kallio, 42, työskenteli vuoteen 2016 saakka lentoemäntänä, joten hän, jos joku, on oikea henkilö vastaamaan. Kalliolla onkin muutama niksi takataskussa. 

– Lentoemännän työssäni opin, että parhaiten uuteen vuorokausirytmiin pääsee, jos voi ajoittaa lentonsa keskipäivään. Rytmin löytämisessä auttaa myös se, että perille päästyä tekee jonkin treenin. Menen lenkille tai hotellin salille. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tällä hetkellä Kallio on innostunut circuit-harjoittelusta puhelimen sovelluksen avulla. Viikon treeni on jaettu lihasryhmittäin kolmeen osaan, jotka treenin voi suorittaa kotona, salilla tai reissun päällä hotellihuoneessa. Jos mieli vetää lenkille, hän saattaa hölkkäillä formularataa ympäri.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eräällä lennolla Kallio pääsi keskustelemaan palautumisesta Kimi Räikkösen valmentajan Mark Arnallin kanssa.

– Arnall vakuutti, ettei lennoilla ja loungeissa ole järkeä syödä. Lyhyillä matkoilla ruokailu ei ole tarpeen. Kaukomaille lennetään yleensä yöllä, jolloin syöminen vain väsyttää ja kerryttää ylimääräistä energiaa. Syönkin kunnolla vasta perillä, vaikka lennolla tulisikin vähän nälkä. 

Lue myös: 

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla