Kuvat
Reuters
Herttuatar Meghanin kerrotaan osallistuvan hovin kriisikokoukseen pirauttamalla Kanadasta.
Herttuatar Meghanin kerrotaan osallistuvan hovin kriisikokoukseen pirauttamalla Kanadasta.

Onko Sussexin herttuatar ovela manipulaattori vai rohkea bosslady? Teimme katsauksen viime hetkien puhutuimpiin Megxit-käänteisiin.

Sussexin herttuaparin eli prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin julkistama hovistapoistumissuunnitelma on poikinut kriisikokouksen. Kuningatar Elisabet kokoaa lähimmät seuraajansa maanantai-iltapäivänä Sandringhamin kartanoon, jossa on tarkoitus päästä yhteisymmärrykseen ensimmäisistä ”Megxitin” jälkeisistä askeleista.

Harry ja Meghan ilmoittivat viime viikon keskiviikkona Instagram-tilillään, että aikovat vetäytyä roolistaan brittihovin eturivissä. Samalla kävi ilmi, että he aikova olla jatkossa taloudellisesti itsenäisiä ja keskittyä hyväntekeväisyystyöhön. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tänään on edessä kuningattaren, prinssi Charlesin, prinssi Williamin ja prinssi Harryn ensimmäinen kasvokkainen tapaaminen sitten Sussexien uutispommin. Herttuatar Meghan ei osallistu tapaamiseen, mutta aikoo tiettävästi pirauttaa Kanadasta pienen konferenssipuhelun, kenties Archie-vauva kainalossaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Brittihovin ytimen lisäksi myös suurella yleisöllä on asioita selvitettävänä – kuten se, onko Meghan Megxitin pahis vai sankari. Kokosimme olennaisimmat tiedot, joiden perusteella voit itse päättää, pidätkö Sussexin herttuatarta kiittämättömänä manipulaattorina vai rohkeana bossladyna. 

1. Rempparahaa hovilta

Harry ja Meghan ovat punkanneet alle vuoden Frogmore Cottagessa, joka on nimestään huolimatta enemmänkin palatsi kuin mökkipahanen. Henkilökunnan asuntoina palvellutta Cottagea piti rempata melkoisesti, jotta siitä saatiin Sussexeille sopiva lukaali. Remontointirahaa kului tiettävästi kolmisen miljoonaa puntaa, ja viulut maksoivat veronmaksajat.

Viimeisen päälle laitetusta kymmenen makuuhuoneen lukaalista käsin lienee mukava naputella ”taloudellisesta itsenäisyydestä” kertovia Instagram-päivityksiä. Loppuvuonna pari tosin lomaili viikkokausia Kanadassa, missä pari lienee valmistautunut suuren uutisen julkistamiseen.

2. Ihan kuin anoppinsa

Prinssi Harry on kokenut ikäviä déjà-vu-tuntemuksia seuratessaan brittimedian suhtautumista Meghaniin. On vähintään ymmärrettävää, että Sussexin herttuapari ei tahdo prinsessa Dianan kohtaloa Meghanille.

Ehkä tuore isyys on saanut Sussexin herttuan myös miettimään, millainen lapsuus pikku Archieta odottaa. 

3. Tavaramerkki tulille

Joku voisi aloittaa neuvottelut uudesta roolista perheessä keskustelemalla perheen kanssa, mutta Meghania ja Harrya ei muodollinen vitkuttelu vaivaa. Herttuapari haki muun muassa Instagramissa käyttämäänsä Sussex Royal -nimeä kaikessa hiljaisuudessa tavaramerkiksi jo viime kesänä. Skeptisimmät kysyvät, oliko Megxit laitettu tulille jo silloin.

4. Ääni Disneylle, rahat norsuille

Meghan on niin ikään puuhaillut Disney-dubbauksia jo joulukuussa. Koska hän ei ole hovin jäsenenä saanut tienata omaa rahaa, palkkio on huhujen mukaan ohjattu elefantteja avustavalle hyväntekeväisyysjärjestölle.

Toivottavasti norsuparat eivät jää puille paljaille, kun Megxit toteutuu ja Sussexit pääsevät tienaamaan omaan lukuunsa. Ainakin Meghan ja Harry ovat kuuluisassa Instagram-päivityksessään lupailleet jatkavansa hyväntekeväisyyden parissa. 

5. Ajat muuttuvat

...ja mielipiteet samoin. Jos Meghan ei viihtynytkään prinsessan roolissa, on varmasti parasta irtautua siitä. On myös uumoiltu, että elämä hovin ulkopuolella olisi herkän Harryn haave, joka olisi saanut tuulta alleen Meghanin myötävaikutuksella. 

Olivat Megxitin syyt mitkä hyvänsä, irroittautuminen on esimerkki siitä, että moderni nainen todella voi saada kaiken: uran, lapsen, prinssin, puoli valtakuntaa ja taloudellisen itsenäisyyden (tosin nähtäväksi jää, tapahtuuko se appiukon laskuun – toistaiseksi 95 prosenttia Sussexien tuloista tulee prinssi Charlesilta). 

Buckinghamin palatsin kirjeenvaihtaja -palstalla Me Naisten toimitus seuraa kuninkaallisten elämää silmä kovana ja pilke silmäkulmassa. 

Kysely

Oliko Megxit mielestäsi hyvä veto?

Ei! Vähän olisi voinut kuningattarenkin tunteita ajatella.
Ei! Vähän olisi voinut kuningattarenkin tunteita ajatella.
48.4%
Todellakin! Kuka nykyaikainen ihminen jaksaa hovissa homehtua?
Todellakin! Kuka nykyaikainen ihminen jaksaa hovissa homehtua?
27.3%
En vieläkään tiedä.
En vieläkään tiedä.
24.2%
Ääniä yhteensä: 1332
Aika selkeä narsisti?

Sussexin herttuattaresta on muodostunut aika ikävä kuva.
Hän manipuloi ja käyttää hyväkseen ihmisiä ja hylkää heidät kun jotain kiinnostavampaa tulee eteen. Polttanut välinsä myös omaan sukuunsa, ja nyt on menossa Harryn perhe.
Ikävä kyllä, hän vaikuttaa kovikselta, jolle maine ja raha ovat ykkösiä.
Näen myös suuren ristiriidan siinä, että hän toisaalta arvostelee ja haluaa muuttaa monarkiaa, mutta samaan aikaan ottaa siitä kaiken mahdollisen irti, alkaen Sussex Royalista ja päätyen siihen, mitä Heidän Kuninkaalliset Korkeutensa (Meghan kai lähinnä) milloinkin suvaitsevat tiedottaa.

Hajoita ja hallitse?

Tampooni/pettäjä-iskä, 'pedofiili'-setä, luovuttaja-kunkku, vaimojen murhaaja-esi-isä, elämää suurempi/pelottavampi isoäiti.. Kyllä sinne sukuun yksi narsisiti-sosiopaatti mahtuu.

Se, että emäntä nakkaa yli laidan kaikki ihmiset, joista ei ole hyötyä tai ei tanssi hänen pillin mukaan, kuuluu taudin kuvaan ja kerto ihmisestä jotain. Lapsi kuului siihen ryhmään, jolla hallitaan Harryä. Ja tietysti sexi, vanha kikka saada tahtonsa ukkoraasulta. Harrylla ei ole muuta mahdollisuutta kuin mennä ja vikistä. Suoraan sanottuna maku meni tästä kaverista kokonaan!

Harry on tiensä valinnut, monet kuninkaalliset ovet ovat jo heiltä sulkeutuneet, he ovat jo ns. ulkopuolisia ja historia sitten kirjoittaa miten siinä sitten kävi. Ja Meghan,,Elisabeth ei ole mikään *pehmonalle*, eikä ole sanonut vielä viimeistä sanaa, jos nuorikko nimittäin niin kuvittelee. Maailmassa tapahtuu ihmeellisiä asioita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla