Meghanilla, Harrylla, parin syntymättömällä lapsella ja perheen koirilla on tiedossa muutto. Kuva: Reuters
Meghanilla, Harrylla, parin syntymättömällä lapsella ja perheen koirilla on tiedossa muutto. Kuva: Reuters

Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin ilmoitus muutosta Windsoriin käynnisti välittömän huhumyllyn. Draamannälkäisten harmiksi näyttää kuitenkin siltä, että syyt muuttoon ovat käytännölliset.

Kensingtonin palatsissa Lontoossa pakataan lähiaikoina muuttolaatikoita, sillä prinssi Harry ja Sussexin herttuatar Meghan ovat hovin mukaan muuttamassa Frogmore Cottagena tunnettuun lukaaliin Windsoriin. 

Prinssi William ja herttuatar Catherine lapsineen sitä vastoin jatkavat viihtymistään Kensingtonin palatsissa. Niinpä Harryn ja Meghanin muuttoilmoitus käynnisti pienen mittakaavan huhumylläkän: jostakin putkahti niin kutsuttuja ”kuningasperhettä lähellä olevia lähteitä” kertomaan, että Meghanin ja Catherinen välit ovat huonot, ja muutto on varmasti suoraa seurausta tästä. 

Moinen salaliittoteoriointi kuitenkin haiskahtaa. On nimittäin lukuisia käytännönläheisiä syitä, jotka paljon luultavammin ovat muuton taustalla.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

1. Meghan ja Harry asuvat nyt ahtaasti

Saduissa prinssin kanssa avioon asteleva saa kaupanpäällisiksi puoli valtakuntaa, mutta Meghanille ei käynyt ihan niin. Lasta odottava pariskunta Guy-beaglensa ja Oz-labradorinnoutajansa kanssa asuttaa kahden makuuhuoneen asuntoa palatsin tiluksilla. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Taviksena sitä varmaan pärjäisi oivallisesti kahden makkarin asunnossa karvakaverien ja vauvan kanssa, mutta eihän tuollainen ahtautuminen aivan kuninkaalliselta vaikuta. 

Frogmore Cottage saattaa kuulostaa mökkipahalta, mutta kyseessä on kymmenen makuuhuoneen lukaali, joka on varustettu jooga- ja kuntosalein.


2. Perhe tarvitsee tilaa lastenhoitajalle

Yksi syy etsiä suurempaa asuntoa on se, että keväällä syntyvä kuninkaallinen vauva saanee oman lastenhoitajan. Hoitoavuksi tarjoutuu epäilemättä myös Meghanin Doria-äiti, joka voisi halutessaan vaikka muuttaa asumaan kymmenen huoneen Frogmore Cottageen. 

3. Palatsin tiluksilta löytyvä sopiva asunto ei vielä ole käytettävissä

Jos Meghan ja Harry olisivat pysyneet Kensingtonin palatsilla, heille luontevin asunto olisi kuulemma ollut Asunto 1:ksi kutsuttu 20 makuuhuoneen lukaali.

Kyseinen asunto ei kuitenkaan ole vielä vapaana, sillä siellä majailevat prinssi Richard ja tämän Birgitte-vaimo. He aikovat muuttaa pienempään kotiin ensi vuonna.

Asunto 1 olisi ollut Meghanille ja Harrylle luonteva koti, sillä prinssi William ja herttuatar Catherine lapsineen asuvat sen vieressä sijaitsevassa Asunto 1 A:ssa. 

Toisaalta, henkilökunnan huoneistoiksi jaettuna ollut Frogmore Cottagekaan ei vielä ole siinä kunnossa, että prinssi ja herttuatar voisivat välittömästi muuttaa.

4. Myös Catherine ja William asuivat ensin muualla

On itse asiassa melkein perinteistä, että perhettä perustavat Meghan ja Harry suuntaavat pois Lontoon sykkeestä. Myös Catherine ja William muuttivat muualle lastensa ensimmäisiksi vuosiksi. Britannian Cosmopolitanin mukaan prinsessa Charlotten ja prinssi Georgen ensimmäiset vuodet kuluivat Norfolkissa. 


5. Harry ja Meghan juhlivat häitään Windsorissa

 Pariskunnalla on jo tunneside Windsoriin, jossa Frogmore Cottage sijaitsee. Heidät vihittiin Windsorin Linnan tiluksilla, ja häiden iltavastaanotto järjestettiin Frogmore Housessa. Samaisessa paikassa otettiin myös parin kihlajaiskuvat. 

Harryn ja Meghanin kihlajaispotretitkin otettiin Windsorissa. Kuva: Reuters / Alexi Lubomirski
Harryn ja Meghanin kihlajaispotretitkin otettiin Windsorissa. Kuva: Reuters / Alexi Lubomirski

Frogmore House ja Frogmore Cottage eivät ole sama talo, mutta sijaitsevat samalla suunnalla.

6. Haluaisitko itse asua suvun kanssa samassa pihassa?

Joillekin perheille asuminen sisarusten ja (appi)vanhempien välittömässä läheisyydessä sopii erinomaisesti, mutta rehellisesti sanottuna, koko suvun tunkeminen samaan pihapiiriin ei ole kaikkien juttu. Ei, vaikka kyse olisi palatsin pihapiiristä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla