Kuvat
Jouni Harala
Eveliina Mäntykangas muistaa, että isä Matti Nykänen oli harvoin selvinpäin. ”Jos en olisi taistelijaluonne, olisin varmasti nyt jossain laitoksessa.”
Eveliina Mäntykangas muistaa, että isä Matti Nykänen oli harvoin selvinpäin. ”Jos en olisi taistelijaluonne, olisin varmasti nyt jossain laitoksessa.”

Matti Nykäsen tytär Eveliina Mäntykangas kertoo, että selvinpäin isä oli mitä ihanin ihminen. Mutta isä oli selvinpäin vain harvoin.

Helmikuussa menehtyneen mäkihyppääjä Matti Nykäsen tyttärellä Eveliina Mäntykankaalla, 29, on konkreettisia muistoja isästään vain vähän, mutta ne vähäisetkin ovat Eveliinalle merkkejä siitä, että hän oli isälleen tärkeä.

– Selvinpäin isä oli mitä ihanin ihminen, ja minulle tuli aina silloin hyvä ja toiveikas olo. Pienenä vähän leuhkin, että minä olen Matti Nykäsen tytär. Näin miten ihmiset parveilivat hänen ympärillään niin kuin hän olisi ollut joku presidentti.

Mutta isä oli selvinpäin harvoin, ja myöhemmin isän nimestä tuli lähes kirosana.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Olen ollut läpi elämäni koulukiusattu isäni takia. Surullisinta oli se, että halusin olla isin pieni tyttö, isin prinsessa. Mutta sitten muut ihmiset saivat minut häpeämään omaa isääni, Eveliina kertoo tuoreessa Me Naisten haastattelussa (28/2019).

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eveliinan äiti, Pia Mäntykangas (ent. Hynninen), oli Matin toinen vaimo hänen viiden vaimonsa joukossa. Eveliina oli kaksivuotias, kun Pia ja Matti erosivat 90-luvun alussa.

Eveliina kaipasi isäänsä ja halusi olla hänen kanssaan tekemisissä viime hetkiin asti.

– Kaikesta huolimatta isä oli minulle rakas. Mutta isä ei koskaan pystynyt olemaan minulle sellainen isä, jota tarvitsin. Ei hänellä varmaan ollut edes käsitystä, miten isänä ollaan.

Millaisia muistoja Eveliinalla on isästään, mäkihyppääjälegenda Matti Nykäsestä? Mitä hän kertoo isältään oppineensa? Miksi Eveliina on tatuoinut ranteeseensa sanan ÄITI? Mitä hänelle on selvinnyt terapiassa? Millainen oli Eveliinan ja isän viimeinen kohtaaminen? Lue Eveliinan koko haastattelu uudesta Me Naisista 28/2019. Tuoreen digilehden voit lukea täältä.

Renttu-isän lapsi

Minusta tämä oli tarpeellinen juttu ja muistutus runsaasti alkoholia käyttäville vanhemmille. Kuinka turvatonta ja pettymysten täyttämää elämää on olla alkoholistin lapsi. On varmasti ollut lapselle ja muillekin läheisille kurjaa, kun piti kestää kaikki ikävät lööpit. Hyvää elämän jatkoa Eveliinalle!

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Nytkö näillä jutuilla rahastetaan.
On se kumma kun ihminen kuolee..hänestä pitää ruotia kaikki ..
Varmaan kaikille tuli selväksi hänen elinaikanaan..mikä oli miehiään.Nyt entiset vaimot ratsastavat julkisuuteen kaikennäköisillä jutuillaan.Antakaa jo olla.
Ihmisestä riitti juttua jo elossa ollessa.859

Jätä lukematta jos häiritsee. Matin tyttärellä on täysi oikeus kertoa isäsuhteestaan ja miten se on vaikuttanut hänen omaan elämään. Voimia Eveliinalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla