Marja-Leena Kouki täyttää ensi vuonna 75 vuotta. ”Kriisejä elämässä on riittänyt, mutta minulla ne eivät ole liittyneet ikään.”
Marja-Leena Kouki täyttää ensi vuonna 75 vuotta. ”Kriisejä elämässä on riittänyt, mutta minulla ne eivät ole liittyneet ikään.”

Näyttelijä Marja-Leena Kouki kertoo tulleensa äidiksi keskellä kiireistä elämänvaihetta. – Olin paljon poissa, koko ajan töissä.

Näyttelijä Marja-Leena Kouki, 74, istui hiljattain poikansa Samuli Edelmannin konsertin yleisössä. Sali pimennettiin ja kaiuttimista kuului Marja-Leenan tummanpuhuva ääni. Hän lukee runon Samulin uudella albumilla.

– Konsertissa hän jotenkin nosti minut esiin, Marja-Leena kertoo nyt Me Naisten haastattelussa.

– En oikein osannut sanoa mitään, ja itkuhan siinä lähti. Ele oli niin koskettava ja kaunis, etten toivu siitä ihan heti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Elämäni oivallukset -haastattelussa Marja-Leena kertoo tulleensa äidiksi keskellä kiireistä elämäntilannetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Olin paljon poissa, koko ajan töissä. Samulilla oli lastenhoitajia, ja äitini otti ison vastuun hänen hoidostaan. Olin silloin liian kiireinen tajuamaan, että Samuli kärsi siitä. En tiedä, antaako hän sen minulle joskus anteeksi.

– Huomaan paikkaavani etäisyyttäni nyt isovanhempana. Jos en ollut läsnä silloin, niin nyt olen, kahden lapsenlapsen isoäiti sanoo.

Samulin konsertissa olleet ovat kuvailleet salin olleen täynnä rakkautta.

– Koen itsekin, että lähentymistä tapahtuu. Ehkä vielä jonain päivänä kaikki on oikein hyvin.

Miten vanhempien evakkotausta näkyi lapsuudenkodin tunnelmassa? Mitä Marja-Leena on oppinut Alzheimerin-taudista ja kuoleman läheisyydestä? Mitä hän puhuu tarpeettomuudesta? Lue koskettava haastattelu Me Naisten uusimmasta numerosta 47/2019. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Vierailija

Eiköhän tuon ajan työssäkäyvät äidit ole olleet paljon poissa kotoa lasten ollessa pieniä. Äitiysloman pituus oli 6 viikkoa (näin on kertonut äitini, olen syntynyt vuonna-69).
Samanlausta syyllisyyttä kokee varmaan yh-äidit (itsekkin tällainen). Kun lapset oli pieniä oli pakko tehdä kahta työtä että sai laskut maksettua ja ruokaa pöytään.
Ihan kelpo mies on ainakin Samulista kasvanut, näin luulen.

Kolmen isä

Tuttuja asioita meille kaikille, joilla on lapsia. Jos ei ollut fyysisesti poissa, saattoi olla kuitenkin henkisesti poissaoleva. Itse ainakin parhaani yritin, mutta mihin se riitti, sitä joskus ahdistuneena mietin...

Sisältö jatkuu mainoksen alla