Maria Nordin haaveili pitkään kolmannesta lapsesta. Nyt unelmasta on tulossa totta. Laskettu aika on elokuussa. Kuva: Liisa Valonen
Maria Nordin haaveili pitkään kolmannesta lapsesta. Nyt unelmasta on tulossa totta. Laskettu aika on elokuussa. Kuva: Liisa Valonen

Kun Maria Nordinin puoliso Reino vuosi sitten raitistui, koko perheen elämä muuttui. – Monta kertaa olin vähällä jättää Reinon. Onneksi en tehnyt niin.

Moni muistaa otsikot siitä, miten poliisit ratsasivat muusikko Reino Nordinin auton Helsingin Ullanlinnassa tammikuussa 2017 ja löysivät sieltä kannabista. Tilanne johti kotietsintään ja tuomioon huumausaineen käyttörikoksesta. Ne olivat Reinolle niin pysäyttäviä kokemuksia, että päihteet jäivät.

– Jos emme olisi pysyneet yhdessä kaikkien kriisien läpi, emme olisi saaneet kokea nykyistä onneamme, Reinon puoliso Maria Nordin kertoo Me Naisten haastattelussa.

– Kaikella tapahtuneella on ollut tarkoitus. Onneksi jaksoin uskoa hyvään vaikeimpinakin aikoina.

”Monta kertaa olin vähällä jättää Reinon.”

Reino ja Maria ovat olleet yhdessä kaksitoista vuotta. Yhteisten vuosien mittaan Reino teki musiikkia, keikkaili ja käytti päihteitä. Samaan aikaan Maria paiski homeongelmiin erikoistuneen arkkitehdin töitä, kärsi yliherkkyydestä, bloggasi ja kantoi vastuuta lapsiperheen arjesta.

– Vuosia menimme samaa rataa. Yritin muuttaa Reinoa, hoitaa hänen ongelmiaan. Yritin puhua hänelle järkeä, uhkailin jopa lähtemisellä. Riitelimme päihteistä usein, Maria muistelee.

– Monta kertaa olin vähällä jättää Reinon. Kai se oli rakkaus, joka aina sai minut palaamaan ja yrittämään uudelleen. Varmaan mukana oli myös läheisriippuvuutta.

Kärsivällisyys kuitenkin kantoi hedelmää. Reino raitistui ja Maria odottaa parin kolmatta lasta.

– Olemme onnellisempia kuin koskaan. Samoihin aikoihin kun minä paranin kemikaaliyliherkkyydestä, Reino raitistui. Hän on ollut kohta vuoden täysin ilman päihteitä. Sen muutoksen myötä kolmas lapsemme sai luvan tulla.

Miten Maria kertoo parantumisestaan kemikaaliyliherkkyydestä? Mitä hän ajattelee kolmannesta raskaudestaan? Kuinka hän kuvailee puolisoaan Reinoa? Lue Maria Nordinin koko haastattelu tästä tai Me Naisten uusimmasta numerosta 24/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.