Kuvat
Jonna Öhrnberg
Maria juhli viikonloppuna kollegoidensa kanssa.
Maria juhli viikonloppuna kollegoidensa kanssa.

Maria Kuusiluoma juhli viikonloppuna 25-vuotistaiteilijajuhlaansa.

Maria Kuusiluoma, 49, on ollut Kansallisteatterin vakituinen näyttelijä vuodesta 1997. Nainen juhlisti viikonloppuna 25-vuotistaiteilijajuhlaansa näytöksen jälkeen lukuisten kollegoidensa kanssa.

– Näihin vuosiin on mahtunut paljon.  Eniten ovat kasvattaneet menetykset, lasten syntymät ja sitä kautta äitiys, marraskuussa 50 vuotta täyttävä Maria totesi.

Näyttelijä menetti molemmat vanhempansa uran alkuaikoina. Marian äiti kävi katsomassa tyttärensä viimeisen esityksen Kansallisen lavalla vuosi ennen kuolemaansa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Vahtimestari toi pyörätuolissa istuvan äitini silloin lavalle, ja sain häneltä kukat. Äidille oli tosi iso asia, että näyttelen täällä. Mietin vanhempiani viikoittain. Vaikka isänkin kuolemasta on jo 22 vuotta, muistikuvat heistä eivät haalistu, vaan voimistuvat ajan myötä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Erityisesti Maria on kaivannut vanhempiaan lastensa Lucan, 10, ja Lunan, 9, syntymien jälkeen.

Pettymyksiä ystävyyssuhteissa

Moni kollegoista kuvaili Mariaa tahtonaiseksi. Kesäisin hän on tuottanut Kirjurinluodon kesäteatteria. 

– Vaikka on paljon juttuja, joita osaan, niin yhtä usein tulee vastaan tilanteita, joita pitää harjoitella tappiin asti, ennen kuin ne hallitsen. Ne ovat hetkiä, jolloin minulla tahto alkaa horjua.

Maria arvelee, että elämän suurimmat pettymykset liittyvät ystävyyssuhteisiin.

– Pettymykset ystävyyssuhteissa ovat tavallaan pahempia kuin rakkaudessa, sillä rakkaudessa on aina joku outo asetelma. Ystävyyssuhteissa on ihan auki, arpineen kaikkineen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla