Me Naiset
|
Emilia Saloranta
Angelika käy Suomessa kerran vuodessa.  ”Minulla on koti täällä, jota vuokraan välillä. Maksan myös veroni Suomeen ja olen sanonut ystävilleni, että jos joskus muutan johonkin New Yorkista, niin Suomeen. Minulla ei ole ikinä aikaa kyllästyä täällä.” Kuva: Jonna Öhrnberg
Angelika käy Suomessa kerran vuodessa. ”Minulla on koti täällä, jota vuokraan välillä. Maksan myös veroni Suomeen ja olen sanonut ystävilleni, että jos joskus muutan johonkin New Yorkista, niin Suomeen. Minulla ei ole ikinä aikaa kyllästyä täällä.” Kuva: Jonna Öhrnberg

Mallintöitä Angelika Kallio tekee viitisen kertaa vuodessa. – Rakastan sitä, mutta se ei ole enää päätyöni.

Angelika Kallio, 45, on yksi harvoista maailmalla uraa luoneista suomalaisista huippumalleista. Hän on asunut New Yorkissa yli kaksikymmentä vuotta.

Tärkein syy jäädä aikoinaan kaupunkiin oli hänen 22-vuotias poikansa Maximo.

– Emme olisi saaneet lähteä maasta ilman pojan isän suostumusta. Joten laki on osittain pitänyt minut siellä näin kauan. Mutta olen selvinnyt, Angelika kertoi eilen kirjan Once in a lifetime julkistamistilaisuudessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Angelika Kallion läpimurto mallina tapahtui 1990-luvun alussa. Kuva on vuodelta 1993. Kuva: Jukka Lehtinen
Angelika Kallion läpimurto mallina tapahtui 1990-luvun alussa. Kuva on vuodelta 1993. Kuva: Jukka Lehtinen

Malliuransa jälkeen Angelika oli avoliitossa varakkaan kiinteistösijoittajan kanssa. Angelika kiinnostui myös itse kiinteistöbisneksestä ja opiskeli itselleen alan tutkinnon.

”Asuminen ja koulutus nielevät omaisuuden. Kaksi vuotta yksityisessä collegessa saattaa maksaa 100 000 dollaria.”

Hän erosi avomiehestään neljä vuotta sitten.

– Elämä New Yorkissa on todella kallista, mutta olen selvinnyt! Asuminen ja koulutus nielevät omaisuuden. Kaksi vuotta yksityisessä collegessa saattaa maksaa 100 000 dollaria.

Angelika kertoo, että hänen poikansa on etsinyt omaa paikkaansa elämässä.

– Kun hän sanoi, että yliopisto-opiskelu ei kiinnosta häntä ja hän jätti opinnot kesken, niin sanoin, että minua kiinnostaa! Opiskelen tällä hetkellä täyspäiväisesti New Yorkin yliopistossa kaupan alan tutkintoa. Poikani sai kiinteistövälittäjän lisenssin. Hän opettelee koko ajan pärjäämään enemmän omillaan.

Angelika suoritti ennen yliopisto-opiskeluja loppuun lukio-opintonsa, jotka olivat jääneet mallin uran vuoksi aikoinaan Suomessa kesken.

– Haluan olla samalla myös itse esimerkkinä, että koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa opiskelua.

Mallintöitä Angelika tekee viitisen kertaa vuodessa.

– Rakastan sitä; näytöksiä, kuvauksia. Kuvaan itseäni muutenkin joka päivä. Mutta se ei ole enää päätyöni, ja ymmärrän sen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla