Maisa Torpasta tuntuu kohtuuttomalta, että hänet on leimattu pettäväksi osapuoleksi ja että edelleen ajatellaan, että vika on aina naisen.

Maisa Torppa kertoo Me Naisten tänään ilmestyneessä numerossa, miten luottamus avopuoliso Jari-Matti Latvalaan romuttui yhdessä hetkessä.

– Olin kokenut pettämistä joskus teini-iän seurustelusuhteessa, mutta en koskaan aikuisiällä.

Pariskunta kertoi kihlautumisensa purkautumisesta ja erostaan lokakuun puolivälissä. Me Naisten tuoreessa haastattelussa Maisa puhuu eroon johtaneista syistä ja luottamuksen romuttumisesta. Voit lukea aikaisemman verkossa julkaistun jutun tästä linkistä:

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Miksi nainen saa syyt niskoilleen?

Julkkisurallaan Maisaa on marinoitu kohuissa ennenkin, ja moniin hän on itse antanut kipinää. Nyt parisuhteeseen liittyvä juoruilu on kuitenkin loukannut häntä syvältä ja tuntunut hänestä kohtuuttomalta. Salakuvaaja on odotellut katujen varsilla tai seurannut perässä Maisan ja Jari-Matin kyläillessä ystävillään. Maisa kuvailee oloaan vainoharhaiseksi.

– On kerrottu, kuinka olen hakenut aineksia romanttista illallista varten, kun oikeasti leivoimme sämpylöitä ystäväni luona hänen tyttärensä kanssa. Myös Jari-Matin ja minun välille on maalailtu riitoja. Aluksi nauroimme jutuille, mutta nyt kaikki tuntuu vain absurdilta ja ahdistavalta.

Nettikeskusteluissa Maisa on leimattu pettäväksi osapuoleksi ja syypääksi urheilusankarin eroon.

– Mitä Jari-Mattiin tai parisuhteeseemme tulee, en ole tehnyt mitään salailtavaa, hän sanoo.

– Minuun kohdistunut naisviha on kuin suoraan jostain 1800-luvulta. Katsoin juuri vanhaa Hovimäki-sarjaa ja totesin, että eipä ole paljon meininki muuttunut sen kuvauksesta. Vika on edelleen aina naisen.

”Tiedän, että minut tuomitaan, kun vaihdan läpsystä toiseen.”

Nyt Maisaa kaduttaa vain se, että hän suostui vaikenemaan niin pitkään. Vaikenemaan luottamuspulasta, kesällä tapahtuneesta keskenmenostaan, yksinäisyydestään ja paineista, joita Jari-Matti on kantanut tahollaan.

Nyt Maisalla on uusi romanssi. Hänen mukaansa se ei rikkonut hänen liittoaan Jari-Matin kanssa.

– Tutustuin Mikkoon keväällä. Ystävystyimme ja liikuimme julkisesti yhdessä. En ole kokenut tarvetta salailla tuttavuuttamme, koska siinä ei ole ollut mitään väärää.

– Tiedän, että minut tuomitaan, kun vaihdan läpsystä toiseen. En tiedä, osaanko enää täysillä luottaa, mutta olen kiitollinen mahdollisuudesta yrittää. Lähden uuteen suhteeseen haastavalta pohjalta. Ajattelen, että elämän tarkoitus on olla onnellinen. Yritän nyt selvittää, miten se onnistuu. Mielestäni olen ansainnut sen.

Lue haastattelu kokonaisuudessan Me Naisten numerosta 45/2019 tai Digilehdistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla