Maija Lukkari-Nymanin ja Peter Nymanin arjessa ovat luontevasti yhdistyneet uudet ja vanhat perheet. 

Kun Maija Lukkari-Nyman, 46, ja Peter Nyman, 52, aikoinaan löivät hynttyyt yhteen, he tulivat suhteeseen varsin erilaisista elämäntilanteista. Maija ei ollut koskaan asunut kenenkään kanssa, Peter puolestaan oli leskimies. Ensimmäinen puoliso oli menehtynyt syöpään reilu vuosi ennen Maijan kohtaamista.

– On ristiriitaista oivaltaa, ettei minulla olisi tätä onnea, ellei toiselle olisi käynyt näin. On myös kurjaa, että Peter on surrut niin. Minulla ei ole samanlaista kokemusta, mutta kyllä menetyksiä, jotka ovat kasvattaneet paljon. Siksi meillä on yhteinen ymmärrys, että suru jättää jäljen, mutta sen kanssa voi elää, Maija sanoo.

– Brutaalisti voi sanoa, että tuossa tilanteessa jäi kaksi vaihtoehtoa: jumittaa surussa tai yrittää nähdä eteenpäin. Ei se helposti käynyt, mutta lopulta tuli tunne, että elämän on aika jatkua, Peter miettii.

Nymanit käyvät koko perheenä yhdessä Peterin ensimmäisen vaimon haudalla.

– Meillä on myös lämpimät välit hänen vanhempiinsa. He ovat olleet ihania meille ja lapsille. Jo alussa tuntui hienolta, miten he ottivat minutkin mukaan, Maija kiittelee.

Peteristä oli luontevaa, että uudet ja vanhat perheet yhdistyivät.

– Minusta se kertoo heidän inhimillisestä suuruudestaan. Juuri sellaisesta kasvamisen viisaudesta, mitä kohti pitäisi pyrkiä.

Laaja perhekäsitys toteutuu myös Maijan ja Peterin taustoissa: molemmat tulevat eroperheistä, mutta välit kaikkiin vanhempiin ovat säilyneet.

– Mutta sen taustamme on saanut aikaan, että teemme tietoisesti duunia parisuhteemme eteen. Meillä on suuri halu onnistua ja olla yhdessä vielä, kun olemme isovanhempia, Peter sanoo.

Mikä on Nymanien resepti pitkään suhteeseen? Miten romantiikasta huolehditaan 17 vuoden jälkeen? Lue Maijan ja Peterin yhteishaastattelu Me Naisten uusimmasta numerosta 2/2019. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.