Janna ja Maarit Hurmerinta viettävät mielellään vapaa-aikaa kahdestaan. Kuva: <span class="photographer">Jonna Öhrnberg</span>
Janna ja Maarit Hurmerinta viettävät mielellään vapaa-aikaa kahdestaan. Kuva: Jonna Öhrnberg

Maarit ja Janna Hurmerinta ovat kuin paita ja peppu. – Käymme yhdessä esimerkiksi konserteissa ja ostoksilla.

Äiti ja tytär, Maarit, 65, ja Janna Hurmerinta, 37, iloitsevat toistensa menestyksestä.

Jannan Spektri-levy julkaistiin marraskuussa ja Maaritin Sumuinen puutarha -levy tammikuussa. Levyntekoprosessin aikana muusikkoperheen jäsenet, mukaan lukien Maaritin aviomies ja Jannan isä Sami Hurmerinta, soittivat toisilleen uusia biisejään ja kysyvät toistensa mielipiteitä.

– Se on todella suuri rikkaus. Harvalla on ammatti, jonka iloja ja vaikeuksia voi jakaa vanhempien kanssa. Äidissä inspiroi ainainen into ja rakkaus musaan, Janna sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Toimimme toistemme muusina. On ihanaa jakaa mielipiteitä ihmisten kanssa, jotka ymmärtävät syvästi musiikin tekemistä. Voin luottaa, että palaute on rehellistä, Maarit puolestaan kertoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Maarit on ylpeä tyttärensä menestyksekkäästi alkaneesta musiikkiurasta.

– Janna on hyvin taitava. Hän ei halua vain olla julkisuudessa ja laulaa, vaan hän on todella inessä musiikissa. Hän on taiteilija sydämeltään, Maarit kehuu.

– Olen varmaan antanut Jannalle hyvän kasvualustan. Kotona on aina kuunneltu hyvää musaa. Ihailemme paljon samoja tekijöitä, kuten Aretha Franklinia, Stevie Wonderia ja Carole Kingiä, joka on ollut minulle naisena malli laulujentekijänä. 

Kuin paita ja peppu

Maarit ja Janna viettävät usein äiti-tytär -aikaa.

– Olemme kuin paita ja peppu. Käymme paljon konserteissa Lady Gagasta lähtien sekä näyttelyissä, teattereissa, ostoksilla ja matkoilla,  Maarit kertoo.

Musiikkiakin olisi kiva tehdä yhdessä. Janna on jo vieraillut vanhempiensa keikoilla ja hän on säveltänyt heille muutaman kappaleen.

– Päässäni raksuttaa aina kaikenlaisia ideoita, mutta en tiedä, tuleeko meiltä nyt kuitenkaan perhelevyä, Maarit naurahtaa Relove Fredan kutsuvierasavajaisissa.

Vierailija

Aika outo kommentti tuo ettei Janna olisi julkisuudessa kuin musiikin takia. Mitä vielä! Yksi pahimmista lööppityrkyistä tässä maassa: avioeroa retosteli mediassa pari vuotta, sitten bikinikuvia ja paljastavia kuvia milloin mistäkin kissanristiäisistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla