”Epävarmuus on ollut määräävä piirteeni”, Maarit Hurmerinta kertoo.
”Epävarmuus on ollut määräävä piirteeni”, Maarit Hurmerinta kertoo.

Parisuhteessa ei voi olla vapaamatkustajia, laulaja Maarit Hurmerinta sanoo.

Laulaja Maarit Hurmerinta, 65, on ollut yhdessä muusikkopuolisonsa Sami Hurmerinnan kanssa 45 vuotta. Maaritin mukaan pitkän rakkauden eteen tarvitaan työtä ja valintoja aina uudelleen ja uudelleen: toisen kunnioitusta, yhdessä tekemistä, intohimon ruokkimista ja oman tilan antamista ja ottamista.

– Tasapaino säilyy vain, jos kumpikin tekee osansa. Parisuhteessa ei voi olla vapaamatkustajia, Maarit sanoo Elämäni oivallukset -haastattelussa.

Pelkkää unelmahöttöä elämä ei kuitenkaan ole, sillä kummatkin ovat luonteeltaan räiskyviä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Meillä puhutaan paljon. Huudetaan, väännetään ja taistellaan. Ja sitten meillä rakastetaan. Kun on iso talo, kummankin egot mahtuvat hyvin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Maarit sanoo, ettei kaipaa puolisoltaan mitään erityisiä krumeluureja.

– Mutta muutama vuosi sitten vihjaisin Samille, että vihkisormukseni menee just kohta poikki. Se oli ollut sormessani joka päivä 40 vuoden ajan. Kun Sami osti uuden timanttisormuksen, olin onnessani.

Pitkässä suhteessa romantiikka täytyy pitää hengissä. Se on hellyyttä ja toisen huomioimista arjessa.

– Rakastan pieniä huomionosoituksia ja ajattelen, että vitsit, mulla on mies, joka ojentaa takin ja avaa oven. Ei tarvitse kuitenkaan kävellä auton toiselle puolelle avaamaan ovea. Se olisi jo liioittelua!

Mitä Maarit on oivaltanut poskipunan tärkeydestä? Miten hän kuvaa luonnettaan? Entä mitä hän kertoo uskostaan, ja miksi hän sanoo vanhenevansa kuin suomalainen mies? Lue koko haastattelu uusimmasta Me Naisista 6/2019! Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Seirita

Olen aina tykännyt Maaritista,hänen lauluissaan on aina hyvät sanat,ja jo klassikoita ,Jäätelökesä ym.Kiva lukea hänestä juttuja ja oli hiljattain telkassakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla