Kuvat
Liisa Valonen
Noora Rädyllä on toinen ura junnujen maalivahtivalmentajana. Hänen tähtikouluunsa Yhdysvalloissa jonotetaan..
Noora Rädyllä on toinen ura junnujen maalivahtivalmentajana. Hänen tähtikouluunsa Yhdysvalloissa jonotetaan..

Kiekkomaalivahti Noora Räty on 29-vuotiaana päässyt kiinni unelmaelämäänsä. Sitä varten oli kuitenkin lähdettävä Suomesta.

MM-kisoihin pelikautensa päättänyt jääkiekkoilija Noora Räty, 29, jumittaa Suomessa viisumiviivästyksen takia, vaikka hänen pitäisi jo olla kesätöissään kotona Minneapolisissa. Siellä odottavat myös avopuoliso Karel Popper, keskeneräinen keittiöremontti sekä emäntäänsä kaipaava Dino-koira.

– Karelin kanssa olemme tottuneet pitkiin eroihin, mutta koiraa haluaisin jo päästä halailemaan, Noora sanoo.

Pari osti ensimmäisen yhteisen kotinsa tammikuussa. Noora kutsuu 250 neliön townhousea ”ihan kivaksi ensikämpäksi”.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Samalla rahalla Helsingistä saisi 30 neliön yksiön. Nyt meidän makuuhuonekin taitaa olla isompi – ihan kreisiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kodin tyyli on selkeä ja emäntänsä tapaan järjestelmällinen.

– Karelilla oli jonkin verran kalusteita entuudestaan, mutta minun viime vuosieni elämä on mahtunut muutamaan matkalaukkuun.

Nooran huippudiili kiinalaisjoukkue Shenzen KRS Vanke Raysin palkkalistoilla on tarkoittanut jatkuvaa reissaamista mantereiden välillä, mutta toisaalta sitä, että Noora saa keskittyä pelaamiseen.

– Kiinassa meistä on pidetty huolta, työtämme arvostetaan ja siitä maksetaan hyvin.

Nyt kesätauolla Noora tekee toista työtään junnumaalivahtien valmentajana yksityisessä molarikoulussa Minneapolisissa. Samassa firmassa valmentaa myös Karel, itsekin entinen kiekkoilija. Valmentajana Noora on pomo: valitsee valmennettavat, päättää ohjelmista ja palkkiostaan.

– Elän jo unelmaelämääni. Saan keskittyä pelaamiseen, olla oma pomoni valmennustyössä, edustaa Suomen naisleijonia ja pari kertaa vuodessa lomailla kunnolla. Sitä varten oli lähdettävä Suomesta, ei tämä vielä siellä onnistuisi.

Nooralla on työ Kiinassa, koti Yhdysvalloissa, lattaritaustainen puoliso ja juuret Suomessa – miten kulttuurisoppa toimii? Miksi Nooraa voi pitää alansa pioneerina ja millaista on johtaa omaa tähtitehdasta? Lue naiskiekossa maailman kovimpana pidetyn maalivahdin haastattelu Me Naisten uusimmasta numerosta 20/2019! Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla