Minäkö olen kuuma maajussi, ihmettelee Maajussille morsian -ohjelman 12. kauden Lauri. Kuva: MTV3
Minäkö olen kuuma maajussi, ihmettelee Maajussille morsian -ohjelman 12. kauden Lauri. Kuva: MTV3

Voisikohan treffit tv-kameroiden edessä kiertää jollain tapaa? Valitettavasti vastaus on ei, sanoo maajussi, jota monet naiset yrittävät vikitellä nyt yksityisviesteillä.

Maajussille morsian -ohjelman uuden kauden esittelyjakso on näytetty vasta pari päivää sitten televisiossa. Yksi ehdokas on silti jo saanut lukuisia yhteydenottoja niin sanotusti tiskin alta. 

Velkualainen Lauri, 31, paljastaa, että viestejä on tullut enimmäkseen sosiaalisen median kautta, kuten Instagramissa ja Facebookissa. Yhteydenotot ovat hänen mielestään olleet hengeltään hyviä ja erittäin asiallisia.

Mukana on ollut myös pelkästään tsemppiviestejä, joissa toivotetaan Laurille menestystä rakkauden etsintään.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Mies ei ole kuitenkaan lämmennyt tiskin alta tulleisiin yrityksiin, vaan hän joutuu ohjaamaan viestittelijät julkiseen hakuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Vastaan kaikille yhdellä viestillä ja pyydän laittamaan kirjeen ohjelman virallista reittiä. Kaikki yhteyttä ottaneet ovat kyllä ymmärtäneet tilanteen, ja toivottavasti joku heistä olisi myös kirjeen kirjoittanut, Lauri kertoo Me Naisille.

– Pääsääntöisesti jokaisen viestin pohjalla on ollut se, että epäröidään lähteä treffeille televisiokameroiden eteen. Toisin sanoen viestittelijät ovat halunneet kokeilla kepillä jäätä.

Yhteydenottoja on tullut kymmeniä muutamassa päivässä, Lauri kertoo. Yksi viestittelijä oli selvittänyt myös maajussin kotisaaren sijainnin.

– Eräs neiti on käynyt jo kysymässä yhteysaluksen kipparilta, missä Maajussi-Lauri asustaa. Hän olisi halunnut tuoda kirjeen henkilökohtaisesti.

Sen enempää Lauri ei halua kommentoida tätä yllätysvierailua.

”Suomihan on täynnä kuumia maajusseja”

Maajussi-Lauri on 31-vuotias maatilayrittäjä, joka asuu historiallisella sukutilalla Velkuassa, Turun saaristossa.

Tila on ollut hänen sukunsa omistuksessa jo 1540-luvulta lähtien.  Nyt siellä on tarjolla lähinnä maatilamatkailupalveluja. Lisäksi Laurilla on oma ravintola ja hän pyörittää paikallisia festivaaleja.

Hän kertoo miettineensä hakemuksen jättämistä ohjelmaan jo pidempään, mutta ajatus oli saanut jäädä hautumaan ”jonnekin takaraivoon”. Kunnes hän päätti toimia:

– Olisikohan se rakkauden kaipuu mennyt jonkun rajan yli, mikä lopulta ajoi hakemuksen lähettämiseen, Lauri myöntää.

Ensimmäisen tv-esiintymisensä jälkeen Maajussi-Lauri on saanut kannustavaa palautetta lähipiiriltään ja tällä hetkellä hänen fiiliksensä on erinomainen.

Somekeskustelut hän on pyrkinyt ohittamaan eikä aikaakaan niiden seuraamiseen ole älyttömästi, sillä hänen pitää keskittyä töiden tekemiseen.

Mutta sen verran hän on seurannut somekommentteja, että tietää niiden olevan positiivisia.  Hän sanoo olevansa äimistynyt, että hänet on tituleerattu jossain artikkeleissa jopa kuumimmaksi maajussiksi.

– Maaseutuhan on täynnä kuumia maajusseja ja saaristo karskeja, partaisia kalastajia, Lauri naurahtaa.

”En halua asettaa kriteerejä”

Kun Lauri esiteltiin Maajussille morsian -ohjelmassa, sarjan Facebook-sivuillakin alkoi heti maajussin hehkutus:

”Nyt on kyllä komeutta!”

”Miten voikin olla söpö.”

”Olipa miellyttävän oloinen nuori mies ja silmäänkin sopiva. Harmittavasti 20 vuotta liian nuori.”

Lauri ei etsi itselleen maatilan emäntää, mutta ymmärrystä yrittäjyyteen saisi mielitietyltä löytyä. Siinäpä ovatkin sitten hänen kriteerinsä.

”Kaikkihan toivovat ’fiksua ja nättiä puolisoa’, mutta ilman rakkautta ei sekään riitä.”

Monista saattaa tuntua oudolta se, että Laurilla ei ole suurempia kriteerejä kumppanilleen. Hänen mielestään se on kuitenkin luonnollista: hän luottaa ennen kaikkea kahden ihmisen kemioihin.

Kaikkihan toivovat ”fiksua ja nättiä puolisoa”, mutta ilman rakkautta ei sekään riitä, hän mainitsee.

– Rakkaus on selittämätön asia. Ennen kuin tapaat uuden ihmisen, on kriteerien määrittäminen mahdoton tehtävä. Täytyy vain puolin ja toisin uskaltaa olla oma itsensä. Se on rakkaus, joka asian loppukädessä ratkaisee, ja sitä emme pysty ennakoimaan.

Kysely

Kuka on suosikkisi kauden 2019 maajusseista?

Lauri
Lauri
62.7%
Juho
Juho
9.8%
Arttu
Arttu
5.5%
Jouko
Jouko
5.0%
Antti
Antti
4.4%
Sari
Sari
4.3%
Johan
Johan
4.0%
Patrick
Patrick
3.8%
Ääniä yhteensä: 809
Vierailija

Olen maajussin vaimo ja voin kertoa, että alkuaikoina katselin ja nyt viime vuonna missä nämä Tuomo ja Marjo löysivät toisensa.  Olemme tavanneet sillain että mieheni ei milläänlailla tuonut esille että on maatalonpoika ja vielä ainoa perijä. Olen hänelle vaan vaimo ja en tee maatalon töitä. Kerroin heti kun huomasin mikä on kuvio. Mieheni vastasi että hän haluaa yksin tehdä työt sillain kun itse haluaa eikä halua jonkun muun sotkevan järjestystä. Maatalon elämä ei ole ruusuilla tanssimista ja minusta siinä ei ole mitään hienoa.  Mutta rakastuin ihmiseen en maapaikkaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla