Jesse Markin ei ole koskaan opiskellut musiikkia, mutta on matkalla maailmanmenestykseen.

Jesse Markinilla, 33, on takanaan melkoinen vuosi. Viime syksynä Soundi-lehti valitsi hänet vuoden tulokkaaksi, kesän alussa ilmestynyt debyyttialbumi FOLK sai kriitikoilta pelkkää ylistystä, ja kuluneet kuukaudet ovat kuluneet festivaaleja kiertäessä.

– Tuntui tosi oudolta, kun alkukesän Sideways-festareilla porukka lauloi ensimmäistä kertaa mukana. Mietin aluksi, että kuulenko oikein.

Ennen soolouraansa Jesse Markin vaikutti yli kymmenen vuoden ajan The Megaphone State -yhtyeen rap-solistina. Soolomateriaalissaan hän venyttää genrerajoja: räppäämisen lisäksi hän laulaa, ja levyllä kuullaan esimerkiksi jazzrumpali Teppo Mäkystä, joka soittaa toisinaan myös keikoilla´.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

”The best thing about memories is making ’em” 🙌🏾📸: @minnapahkin @ilosaarirock

Henkilön Jesse Markin (@jesse_markin) jakama julkaisu

Jesse Markin kesän Ilosaarirockissa Joensuussa.

Pikkukylän muukalainen

Liberialaissyntyinen Jesse muutti Suomeen kuusivuotiaana ja vietti lapsuutensa 2 500 asukkaan kylässä Viljakkalassa, lähellä Tamperetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Olin se kylän muukalainen. Kaikki muut nuoret tekivät suomirockia, mutta minä aloin 13-vuotiaana kirjoittaa rap-lyriikkaa englanniksi.

Toiseuden kokemuksia käsitellään myös räppärin debyyttilevyllä. Esimerkiksi  Treat-single syntyi, kun Jesse törmäsi netissä listaukseen maailman kauneimmista ihmisistä. Listan häntäpäässä olivat musta nainen ja aasialainen mies, ja hän alkoi pohtia, miksi niin oli.

Parhaillaan Jessen tiimi ”virittelee keikkoja ulkomaille”, mutta sen enempää hän ei vielä uskalla paljastaa.

Suomen ulkopuolella kilpailu englanninkielisessä hip hopissa on kovaa, mutta Viljakkalan kasvatti uskoo erottuvansa massasta.

– En ole koskaan opiskellut musiikkia. Siksi en tiedä mistään säännöistä, jotka voisivat vain rajoittaa minua biisintekijänä. Erotun myös ideoillani. Musiikkini tärkein sanoma on se, että meissä kaikissa on paljon enemmän yhteisiä kuin erottavia tekijöitä

Sisältö jatkuu mainoksen alla