– Minulle nautinnosta kieltäytyminen on suurin nautinto, Nina kertoo.

Nina Mikkonen saapui hymyilevänä eiliseen Safe to Walk -sovelluksen lanseeraustilaisuuteen. Timo T.A Mikkosen leski osallistui kesäkuussa Suurin pudottaja Suomi -ohjelman kuvauksiin. Elämäntapamuutos on täydessä vauhdissa.

– Halusin osallistua ohjelmaan, koska halusin elämäni takaisin. Minulla on takana rankat vuodet omaishoitajana, masennusjakso ja lesken elämään totuttelu. Nyt koin, että oli minun aikani. 

Ohjelmassa valmentajat laittoivat Ninan ruokailu- ja liikuntatottumukset uusiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Valehtelisin, jos sanoisin, että se oli helppoa. Omat tavat kummittelevat koko ajan taustalla. Vaati keskittymistä, ettei napostele ohi ohjeiden. Mutta jos löytyy tahto, niin löytyy keinot.

Sisältö jatkuu mainoksen alla


Ei kituuttamista, ei ehdottomuutta

Nina haluaa muistuttaa, että elämäntapojen muuttaminen ei tarkoita kituuttamista.

– Vatsalaukkuni on pienentynyt niin paljon, että kaikki ruoka ei yksinkertaisesti enää mahdu sinne. Kasviksia pitäisi olla joka aterialla 200 grammaa. Siihen päälle välipalat, niin siihen saa popsia yhden jos toisenkin porkkanan.

– Saan voimaa siitä, että kunto nousee ja aineenvaihdunta pelaa. Jaksan nousta hengästymättä portaat viidenteen kerrokseen, missä asumme. Minulle nautinnosta kieltäytyminen on suurin nautinto.

Nina painottaa, että hän ei halua tehdä elämäntapamuutosta muiden kustannuksella.

– Olen luopunut melkein kokonaan herkuistani kakuista ja jäätelöstä, mutta jos minut kutsutaan kylään, syön mitä tarjotaan. 

Ohjelman salassapitopykälän vuoksi Nina ei saa tarkasti kertoa, paljonko hän on pudottanut painoa kuluneen kymmenen viikon aikana. 

– Sen voin sanoa, että kaksinumeroinen luku on painosta lähtenyt.

Sisältö jatkuu mainoksen alla