"Parisuhteemme loppui jo vuosi sitten, mutta nyt välimme ovat asialliset", näyttelijä Turkka Mastomäestä eronnut Sani kertoo. Kuva Jouni Harala
"Parisuhteemme loppui jo vuosi sitten, mutta nyt välimme ovat asialliset", näyttelijä Turkka Mastomäestä eronnut Sani kertoo. Kuva Jouni Harala

– Parisuhteemme päättyi jo vuosia sitten, sanoo Sani, joka on muuttanut tyttärensä kanssa lopullisesti pois hänen ja näyttelijä Turkka Mastomäen yhteisestä kodista.

– Ero on kova paikka, kun kyse on myös lapsesta. Mutta tärkeintä on, että lapsi saa kasvaa ympäristössä, jossa kaikki voivat hyvin, laulaja Sani eli Saija Aartela, 42, sanoo.

Sanin ja hänen puolisonsa Turkka Mastomäen, 43, kuusi vuotta kestänyt avoliitto päättyi eroon viime syksynä. Muutama kuukausi sitten Sani muutti tyttärensä kanssa pois pariskunnan yhteisestä kodista Hämeenlinnasta.

– Parisuhteemme loppui jo vuosia sitten, mutta nyt välimme ovat asialliset, Sani sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Oikeastaan Sanin elämä ei ole suuresti muuttunut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Olin suhteessamme yksin jo pitkään. Ei elämä tässä ole miksikään muuttunut.

– Ero voi myös olla hyvä, jos sen jälkeen pystyy pala palalta rakentamaan itsensä ja koko paletin uudelleen niin, että siitä on mahdollisimman vähän haittaa kenellekään, hän jatkaa.

Äitinsä silmäterä

Sanille tärkeintä elämänmuutoksessa on ollut huolehtia lapsesta. Hänen ja Turkan tytär on nyt kolmevuotias.

Tytär on äitinsä silmäterä.

– Pieni tyttö menee ihan kaiken edelle. Seuraavaksi tärkeintä on, että on sopivasti töitä.

Sanin ja tyttären uusi koti on Tampereella, missä Sanilla on paljon teatteritöitä ja myös apukäsiä silloin, kun paljon keikkaileva laulaja tarvitsee lapsenhoitajaa.  

– Olemme rakentaneet tytön kanssa kaksin kodin Tampereelle. Täällä on paljon kollegoita, joilla on samanikäisiä lapsia. Myös vanhempani tulevat tikkana paikalle, jos tarvitsen heitä, Sani kertoo.

Valoa kohti

Vähän päälle nelikymppinen laulaja sanoo olevansa iässä, jossa elämänkokemusta on kertynyt sen verran, että tietää, mitä haluaa ja arvostaa myös parisuhteessa.  

– Arvostan ylipäänsä ihmisissä suoruutta. Sitä, että pystyy sanomaan asiat niin kuin ne ovat eikä tarvitse valehdella. On hienoa, jos oma ja toisen itsetunto on kohdallaan eikä vikoja tarvitse hakea muista.

– Ja rakkauteen uskon aina. Rakkaus voittaa joka kulmassa.

Sani uskoo, että elämä menee sykleittäin:

– Silloin, kun tapahtuu, tapahtuu paljon. Välillä taas on stabiilimpaa. Mutta ilman vastoinkäymisiä ei ole ilonpisaroitakaan, laulaja pohtii.

Vaikeimpina hetkinään Sani on saanut voimaa musiikista. Tuore, paljon radiosoittoa kerännyt  sinkku Versoava juuri tuntuukin Sanista peilaavan hienosti hänen omia fiiliksiään elämänmuutoksen keskellä.  

– En ole aikaisemmin ymmärtänyt musiikin voimaa. Musiikin avulla saan kaikki ikävämmät asiat huuhdottua taka-alalle.

Sani haluaa uskoa, että nyt ollaan menossa kohti valoisampia aikoja.

– Tästä vuodesta tulee ihan läpeensä huippu. Minun on hyvä olla ja olen täynnä virtaa.

Ja hyvä, jos energiaa riittää. Sanin kalenteri on nimittäin täyttynyt töistä pitkälle vuoden loppuun. Ensi kesänä sinkkuäiti pakkaa kimpsunsa ja muuttaa Raumalle, missä hänet nähdään  kesäteatterin lavalla Suklaasydän-näytelmässä.

Syksyllä uudessa kotikaupungissa Tampereella taas alkavat Badding-musikaalin harjoitukset. Ja jossain välissä pitäisi tehdä tulevaa levyä, jonka on suunniteltu ilmestyvän syksyllä.

Sanin seuraavan sinkun, Veeti Kallion kanssa lauletun dueton Niin käyvät kahdestaan ensiesitys tänään Tartu mikkiin –ohjelmassa, TV2 klo 21.    

Lue myös:

Sani ja Turkka Mastomäki: "Nyt on aika aikuistua"

Sani: "Onneksi en tullut äidiksi vielä kolmikymppisenä"

Sani: "Kyllästyin säpinään ja bailaamiseen"

Sisältö jatkuu mainoksen alla