"Sairauteni on ollut minulle osoitus siitä, että jos elämässä oikein kovin jotain haluaa, sen myös saa.", Janna sanoo. Kuva: Jouni Harala
"Sairauteni on ollut minulle osoitus siitä, että jos elämässä oikein kovin jotain haluaa, sen myös saa.", Janna sanoo. Kuva: Jouni Harala

Menestyksestä tänä kesänä nauttinut Janna Hurmerinta, 32, on kokenut myös pelkoa ja surua. Janna kärsi lukiovuosinaan harvinaisesta ihosairaudesta.

Hiljaa nyt mennään, mut henkiin sä jäät, hullu sä et ole, mut juuri nyt on vaikeaa, laulaa Janna Hurmerinta kesän soitetuimmassa hitissään. Jannalla itselläänkin on kokemuksia vaikeista vuosista, jolloin elämässä tuntui olevan pelkkiä vastoinkäymisiä.

Ylioppilaskeväänään vuonna 2001 Jannalla puhkesi harvinainen ihosairaus, johon erikoislääkäritkään eivät meinanneet löytää selitystä.

– Söin lääkekuurin toisensa perään, mutta vaiva vain paheni. Oli hirveä sairastua sen ikäisenä, kun olin muutenkin epävarma itseni ja ulkonäköni suhteen. Iho oli rikki suurin piirtein kaikkialta muulta paitsi kasvoista, Janna sanoo ja näyttää käsivarsiaan. Pienet, valkoiset arvet muistuttavat yhä sairaudesta.

Punasolut hävisivät

Kuukausien tutkimusten jälkeen paljastui, että Jannalla on harvinainen lymfaattinen sairaus, joka osuu keskinmäärin yhdelle ihmiselle viidestä miljoonasta. Tauti hävittää verestä punasolut ja aiheuttaa siten ihovaurioita.

– Hyvä arpaonnihan minulla on aina ollut, mutta tällaista lottopottia en olisi halunnut kohdalleni, Janna sanoo.

Lääkärit ehdottivat, että Janna siirtäisi ylioppilaskirjoitukset myöhemmäksi, mutta Janna ei antanut periksi.

– Tiesin, että jos jään sairaalaan makaamaan, en toivu ikinä. Sairauteni on ollut minulle osoitus siitä, että jos elämässä oikein kovin jotain haluaa, sen myös saa. Olin valmis tekemään mitä tahansa, että paranen.

Sytostaattikuuria ei ehditty aloittaa, sillä kirjoitusten jälkeen oireet hävisivät. Jälkikäteen Janna kuuli, että monella sama diagnoosi on johtanut imusolmukesyöpään.

– En osaa pelätä sellaista. Uskon, että psyykkinen tahdonvoima on iso syy, että ylipäätään selätin taudin.

Lue huomenna ilmestyvästä Me Naisista 29/2014 miksi Janna kokee rakastuvansa aina vääriin miehiin, ja miten hän käänsi vaikeudet voimavaraksi ja synnytti levyllisen hittejä.

Lue myös:

Janna Hurmerinta: "Olen päässyt yli ujoudestani"

Janna Hurmerinta: "Mieleni menee ylös-alas"

Maarit Hurmerinta: "En ole jäänyt muistelemaan kokemaani pahaa"

Mika ja Marketa Häkkinen pääsivät nauttimaan syntymäpäiväjuhlista ison vierasjoukon kanssa. Kuva: Sakari Majantie
Mika ja Marketa Häkkinen pääsivät nauttimaan syntymäpäiväjuhlista ison vierasjoukon kanssa. Kuva: Sakari Majantie

Mika Häkkisen syntymäpäivillä esiintyivät muun muassa Virve Rosti, Samuli Edelmann ja Danny.

Kaksinkertainen F1-maailmanmestari Mika Häkkinen juhli 50-vuotissyntymäpäiviä eilen Ravintola Sipulissa.

Hyväntuulinen sankari saapui paikalle vaimonsa Marketa Häkkisen, 40,  kanssa. Pariskunta vaihtoi punaisella matolla nopean suukon ja ihastuneita katseista.

Illan ohjelma ja vieraat olivat Mikalle yllätys.

– Näistä juhlista kuulin, mutta en osannut arvatakaan missä, milloin ja keitä henkilöitä tänne tulee, Häkkinen ehti kommentoida ottaessa vastaan kutsuvieraita.

Noin satapäisessä vierasjoukossa oli lukuisia Mikan ystäviä ja myös tuttuja kasvoja. Muun muassa ex-kiekkoilija Esa Tikkanen, ex-rallikuski Marcus Grönholm, Vanessa Kurri sekä Hanna-Maria Seppälä ja Anssi Hintsa saapuivat juhlimaan yhtä Suomen tunnetuinta urheilijaa.

Illan esityksistä vastasivat Samuli Edelmann, Virve Rosti ja Danny sekä Sirpa Suutari-Jääskö ja Jukka Haapalainen.

Mika Häkkisen oikea syntymäpäivä on 28. syyskuuta.

Uinnin huipulla uran tehnyt Hanna-Maria Seppälä haaveilee nyt lääketieteelliseen pääsystä.

Ex-uimari Hanna-Maria Seppälä ja liikemies Anssi Hintsa saapuivat eilen Mika Häkkisen 50-vuotisssyntymäpäiville yhdessä. Samalla tammikuussa avioituneesta parista saatiin ensimmäinen julkinen yhteiskuva. 

– Olemme päättäneet, että pidämme yksityiskohdat hääjuhlista privaattina, mutta pienimuotoiset juhlat meillä oli ja kävimme häämatkalla, Hanna-Maria kertoi.

– Maailman ihanimman miehen olen saanut.

Parin suhde on kohauttanut alusta asti, sillä kaksikolla on 23 vuotta ikäeroa ja Anssilla edellisestä liitosta viisi lasta.

”Päällimmäisenä haaveilen lääkärin ammatista.”

Yhteiset lapset eivät vielä tässä vaiheessa ole ajankohtaisia.

– Jossain vaiheessa totta kai, entinen huippu-uimari toteaa.

– Päällimmäisenä haaveilen lääkärin ammatista, että pääsisin sisään lääkikseen. Haen sinne keväällä ensimmäistä kertaa.

Hanna-Maria ei itse aikonut juhlia pitkän kaavan kautta, sillä hän osallistuu tänä aamuna uintikilpailuun.

– Anssi tuntee Mikan paremmin.

Anssi Hintsa on viime vuonna menehtyneen urheilu- ja F1-lääkäri Aki Hintsan veli.