Lola Odusoga ei voi sietää jatkuvaa laihdutuskeskustelua. Kuva: Liisa Valonen / Sanoma-arkisto
Lola Odusoga ei voi sietää jatkuvaa laihdutuskeskustelua. Kuva: Liisa Valonen / Sanoma-arkisto

Lola Odusogaa on viime aikoina kysytty mukaan elämäntapamuutos- ja laihdutusohjelmiin. Kolmannen puhelun jälkeen hän päätti ottaa kantaa ulkonäkökeskeisyyteen.

Vuoden 1996 Miss Suomi Lola Odusoga avautuu tuoreessa blogikirjoituksessaan ulkonäköpaineista ja laihuuden ihannoinnista. Ex-missi kertoo saaneensa puolen vuoden sisään kolme puhelua, joissa häntä on pyydetty mukaan tv:n elämäntaparemontti- ja laihdutusohjelmiin. Laihuuden ihannointia kritisoivaa Lolaa puhelut kismittävät.

– Siis kuka päätti nyt, että mulla on ongelma? Ongelma, johon tarvitsen selvästi apua? Ja siksikö, että en näytä siltä, miltä sä haluaisit että näytän? Lola kyselee.

Lola toteaa, ettei hänellä itsellään ole ongelmaa vartalonsa kanssa, eikä hän ymmärrä ihmisten arvottamista koon perusteella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Kuka piip on sanonut että laiha on normaali? Ja ihanne? Että laihuus on jokaisen ihmisen elämän tarkoitus ja tavoite? Että jokainen haluaa olla tietyn kokoinen?

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mä sain just lyhyen ajan sisään kolmannen kerran soiton, jossa ehdotettiin painoon ja ruokavalioon liittyvään ohjelmaan mukaan lähtemistä. Meni täysin hermot, ja totesin että kyllä tän aiheen aika on just nyt. Lueppa ulkonäköpaineista, ulkonäön arvostelusta ja mun jäätävimmistä kokemuksista blogista. Linkki biossa ja storyssa. Ja mieti, miten itse ihmisiä kommentoit.. "aina väärän kokoinen" GO! #blogi #ulkonäkö #ulkonäköpaineet #arvostelu #ihanne #oletus #määrittely #kommentointi #vihapuhe #haukkuminen #tuomitseminen #loveyourself #attitudeiseverything #bodykubody #enjoylife #dowhatyouwant #bewhatyouwanttobe #realme #realyou #reallife #realpics #laihdutus 📷:Bo Stranden

Henkilön Lola Odusoga (@lolaodusoga) jakama julkaisu

Lolan ulkonäköön on kuitenkin yritetty puuttua jatkuvasti tämän uran aikana. Hänelle on muun muassa tarjottu laihdutustuotteita ja hänet on pakotettu dieeteille. Lola ilmoittaa kuitenkin blogissaan, ettei edes nuorena harkinnutkaan rajoittavansa elämäänsä sen takia, mitä muut käskivät.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Voitte olla kyllä aivan varmoja, että mua ei kukaan saa elämään elämää jota ruoka, kalorimäärät, puntari, peilikuva tai vaatekoot pyörittää. HELL NO! ex-missi tilittää.

Lolan mielestä jokainen saa olla sellainen kuin on.

– Body ku body, kroppa ku kroppa, tää on sun elämä, ja sulla on vain yksi elämä. Jokainen saa tehdä kropallaan ihan just mitä haluaa, eikä kukaan ulkopuolinen ole oikeutettu sanomaan mikä toiselle on parasta, ja mikä on hyvä, Lola kirjoittaa.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Lola ottaa kantaa ulkonäkökeskeisyyteen. Vuosi sitten syksyllä hän kertoi Me Naisille kiinnittävänsä huomiota siihen, miten hänen lastensa lähellä puhutaan ulkonäöstä.

– Minua kauhistuttaa ihmisten tapa laskea hikoilemiaan kaloreita, kuvata itseään someen kehuja odottaen tai kuvitella menestyvänsä, jos olisivat kolme kiloa laihempia. Ei helkkari. Mitäpä jos yrittäisi elää niin, että lenkillä voi nauttia luonnosta eikä tarvitse purkaa pahaa oloa? Lola sanoi tuolloin.

Aiemmin samana vuonna Lola julkaisi Intagram-päivityksen, jossa kritisoi sosiaalisen median photoshopattuja kuvia sekä tissi- ja peppukuvien määrää.

– Ainoo kenen täytyy hyväksyy, tykätä ja olla ylpee sun kropasta, kaikist tatskoista, arvista, muodoista, lihaksista tai niiden puutteista, on SÄÄ IHAN ITTE! Ja VAIN sä! Sinä riität koska olet ainutlaatuinen yksittäispainos, Lola kannusti tuolloinkin.

Vierailija

Josko tuo Lola voisi hieman vähentää julkisuudessa ja kuvissa hillumista? Ei häntä kukaan kritisoisi, tavallinen perheenäiti kuitenkin kyseessä.

Vierailija

Katson todistetuksi että jos painoindeksi näyttää reilusti ylipainoista eikä kyse ole painonnostajasta, ollaan oikeutettuja sanomaan etteivät sun tekemät ratkaisut elämässä ehkä ole olleet niitä kaikkein parhaita.

Muutenkin koko keskustelu on ihan absurdi. Jos miehelle menee sanomaan VITUN LÄSKI, TEKISIT JOTAIN ITELLES ja se alkaisi selittämään jotain kehopositiivisuudesta se laitettaisiin hoitoon. Niinkuin oikein olisikin. Mikä osaa naisista oikein vaivaa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla