Kuningattarelle ei ryttyillä. Donald Trump noudatti mukisematta kuningatar Elisabetin ohjeita. Kuva: Reuters
Kuningattarelle ei ryttyillä. Donald Trump noudatti mukisematta kuningatar Elisabetin ohjeita. Kuva: Reuters

Oh dear, amazing! Kuningattaren ja presidentin kohtaaminen sujui varsin hienosti.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Iso-Britannian kuningatar Elisabet II tapasivat ensimmäisen kerran eilen illalla Windsorin linnassa Lontoossa. 92-vuotias Elisabet otti presidentin ja hänen puolisonsa Melania Trumpin vastaan tuttuun tapaansa varsin pirteänä ja muodollisen kohteliaana.

Tapaaminen sujui kokonaisuudessaan perin hyvin. Mutta se ei tarkoita, etteikö mukaan olisi mahtunut hauskoja yksityiskohtia!

Näihin yksityiskohtiin etikettiasiantuntijat kiinnittivät huomionsa kuningattaren ja presidentin tapaamisessa:

1. Kuningatar vei homman kotiin

Bustle-sivuston haastattelema kehonkielen asiantuntija Christopher Ulrich kiinnitti kaksikon tapaamisessa huomionsa erityisesti siihen, että Trump tuntui vastoin tyyliään hakeutuvan kohtaamisessa sivurooliin.

Ulrichin mukaan tapaamisen tärkein huomio oli ”kaikki ne asiat, joita Donald Trump ei tehnyt, vaikka ne ovat hänelle tyypillisiä.”

Uutisvideoiden perusteella kuningatar oli selvästi tapaamisen herra ja kantava voima.

2. Epätavallinen kädenpuristus

Trumpilla on varsin omalaatuinen, dominoivaksikin kutsuttu tapa kätellä. Useimmiten hän kättelee kohtaamiaan tyyppejä pidemmän tovin. Lisäksi hänellä on tapana vetää vastapuolen kättä itseään kohti.

– Vetämällä toisen kättelijän kättä itseään kohti, hän osoittaa omaa valta-asemaansa, viestinnän asiantuntija Ruth Sherman selittää.

Kuningattarelle hän ei kuitenkaan rohjennut tehdä moista. Kaksikon kättely kesti lyhyen aikaa, eikä Donald riuhtonut kuningattaren kättä itseään kohti. Pisteet Trumpille kohteliaisuudesta!

Kuva: Reuters
Kuva: Reuters

3. Kiusallista etuilua

Tervehtimistilaisuuden jälkeen Trump ja kuningatar kävivät yhdessä tervehtimässä myös kuninkaallista kaartia. Heidän oli mitä ilmeisimmin tarkoitus kävellä rinnakkain seisovaa kaartia kohti.

Mutta! Aluksi Trump kuitenkin jätti kuningattaren selkänsä taakse ja käveli hieman kuningattaren edellä pihamaalla. Ja se jos mikä oli asiantuntijoiden mukaan epäkohteliasta ja etiketin vastaista.

Ei kuitenkaan ole aivan selvää, pyysikö Elisabet itse Trumpia kävelemään edessään. Ennen tapahtumaa Elisabet viittilöi Trumpille ohjeita. Ehkä hänen korkeutensa mielestä tällä kertaa etuilu olikin ihan ok?