Kuvat
Jonna Öhrnberg
Anitra Ahtolan lapset Alex, Anina ja Yasmin ovat menestyneet tanssikisoissa. Mukana Urheilugaalassa oli myös poika Oskar.
Anitra Ahtolan lapset Alex, Anina ja Yasmin ovat menestyneet tanssikisoissa. Mukana Urheilugaalassa oli myös poika Oskar.

Anitra Ahtolan arkeen mahtuu kuusi lasta ja rutkasti hommia tanssin parissa. – On toisinaan mahtunut miesten tapailuakin, Anitra kertoi.

DCA-tanssikoulun omistaja Anitra Ahtola, 47, saapui eilen Urheilugaalaan neljän lapsensa kanssa. Alex, 19, Anina, 12, ja Yasmin, 19, ovat saavuttaneet viime vuodenkin aikana tanssissa lukuisia arvokisamitaleja sekä maailmanmestaruuksia. Heidät oli kutsuttu gaalaan kisamenestyksensä vuoksi. 

Anitran pojat Alex ja Oskar, 21, ovat liitosta Jari Komulaisen kanssa, Anina liitosta Jouni Janatuisen kanssa. Anitra on aina laskenut Jounin kautta tulleet tytärpuolet Yasminin ja Vanessan sekä Jari Komulaisen Milla-tyttären yhtä lailla lapsikseen kuin biologiset lapsensakin.

– Sanon aina, että minulla on kuusi lasta. Vanessa asuu Italiassa jalkapalloilijamiehensä kanssa, ja Milla tekee töitä Kiinassa. Oskar on kiinnostunut enemmän bisnespuolesta ja on pyörittänyt rinnallani puolitoista vuotta tanssikoulua, mutta nyt hän muuttaa ulkomaille opiskelemaan, Anitra kertoi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

”Elämäni on aika täyttä”

Alex, Yasmin ja Anina haaveilevat ammattitanssijan urasta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Käymme kolmekin kertaa vuodessa tanssitunneilla New Yorkissa ja Los Angelesissa. Juuri olimme treenaamassa Losissa. Alex odottaa viisumia, jotta pääsisi opiskelemaan ja työskentelemään tanssijana Jenkeissä, Anitra kertoi.

– He kaikki tietävät, että tanssijan työ vaatii paljon, mutta kaikki kolme ovat valmiita myös tekemään paljon töitä.

Anitra kertoo, että lapset ovat vahvasti mukana tanssikoulun arjessa.

– Näen sen hyvänä asiana. Pystymme jakamaan perheenä lasten kanssa paljon kanssa asioita arkenakin, sillä tanssi yhdistää meitä jatkuvasti. 

Vuonna 2011 Jounista eronnut Anitra on keskittynyt eron jälkeen pitkälti lapsiin ja tanssikouluun. Hän on myös Espoon kulttuurilautakunnan puheenjohtaja.

– On elämään toisinaan mahtunut miesten tapailuakin. Jos oikea tulisi kohdalle, niin miksi ei. Toki elämäni on aika täyttä. En osaa sanoa, pelottaako se miehiä.

Kiusaaminen saatiin kuriin

Äitinä Anitra on joutunut myös tilanteisiin, joiden edessä hän on tuntenut voimattomuutta. Kun kuopus Anita joutui koulukiusatuksi, Anitra kertoi asiasta tyttärensä luvalla julkisesti. Sittemmin vyyhti on purkautunut ja tytöllä on myös koulussa kavereita.

Vuosi sitten Anitra hakeutui itse terapiaan ja kertoi asiasta avoimesti sosiaalisessa mediassa.

– Elämässäni on tapahtunut paljon. Energiaterapia oli sopiva paikka käsitellä asioita. Viime vuoden aikana opin kuuntelemaan itseäni paremmin ja olen antanut aikaa myös itselleni. Tykkään antaa muille energiaa, mutta omatkin voimavarani ovat välillä rajalliset.

Sisältö jatkuu mainoksen alla