Me Naiset
|
Hertta Hiltunen
Entinen radio- ja televisiojuontaja Kristiina Komulainen opiskelee poliisiksi. ”Ammatinvaihto tuli jostain syvältä ja intuiitiolla.” Kuva: Sakari Majantie.
Entinen radio- ja televisiojuontaja Kristiina Komulainen opiskelee poliisiksi. ”Ammatinvaihto tuli jostain syvältä ja intuiitiolla.” Kuva: Sakari Majantie.

Kristiina Komulainen aloitti poliisiopinnot nelikymppisenä. – Aika moni pyörittelee tässä iässä sitä, pitäisikö opiskella enemmän. Kannustan siihen!

Pitkän uran radiossa ja televisiossa esimerkiksi juontajana ja tuottajana tehnyt Kristiina Komulainen, 40, opiskelee nyt poliisikoulussa Hervannassa.

Tällä hetkellä opiskeluja on takana kolme kuukautta. Muutaman vuoden kuluttua Kristiinasta tulee siis poliisi.

– On tuntunut hiton hyvältä! Olen oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Ammatinvaihto tuli jostain syvältä ja intuitiolla, Kristiina iloitsee Radiogaalassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kristiina haaveili poliisin ammatista jo nuorempana, mutta näön takia kuoppasi haaveensa. Silmäleikkaus muutti tilanteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Elämä on matka. Voihan sitä toki jäädä pyörimään kasia siihen, mitä on jonkin aikaa tehnyt. Minulle tuli olo, että pitää mennä eteenpäin, Kristiina kertoo.

Niin paljon jo kolmessa kuukaudessa

Alanvaihto kiinnostaa monia muitakin suomalaisia erityisesti nelikymppisenä. Kerroimme aiemmin viestinnän alalla työskennelleestä Marjut Ruusuvaarasta, joka vaihtoi juurikin nelikymppisenä vakaan uran töihin kaupan kassalla, koska halusi enemmän aikaa sukkien neulomiseen.

Lue Marjutin tarina kokonaisuudessaan tästä:

Kristiina kannustaa jokaista uutta alaa pohtivaa tarttumaan haaveeseensa.

– Aika moni pyörittelee tässä iässä sitä, pitäisikö opiskella enemmän. Kannustan siihen! Kristiina sanoo.

– Tämä on antanut jo kolmessa kuukaudessa enemmän kuin osasin kuvitellakaan. Olen oppinut valtavasti asioita myös elämästä, kun olen nelikymppisenä hypännyt siihen maailmaan.

Ei mikään outolintu

Kristiinan kurssikavereita kolmasosa on naisia. Seuraavalla aloittavalla kurssilla oppilaista jo puolet on naisia.

– En ole koulussa outolintu. Opiskelijoiden skaala on laaja ja värikäs. Siellä on esimerkiksi akateemisesti koulutettuja ihmisiä ja rauhanturvaajia.

Kristiinan ensimmäiseen kurssiin kuului paljon lakiopintoja, ja seuraavalla kurssilla opiskellaan esimerkiksi voimankäyttöä. Kristiina ei ole vielä päättänyt, mihin haluaa ammatissaan suunnata.

– Ennaltaehkäisevä työ kiinnostaa, mutta pidän vielä mahdollisuuksia auki.

Viestintäalan ammattilainen ei myöskään osaa vielä sanoa, aikooko joskus palata radio- tai televisiotyöhön.

– En ole sulkenut mitään portteja. Aika näyttää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla