Meidän Perhe
Pitkään yhdessä pysyneet parit juttelevat toisilleen paljon. Kuva: ShutterStock
Pitkään yhdessä pysyneet parit juttelevat toisilleen paljon. Kuva: ShutterStock

Tutkimukset todistavat: halailu kannattaa, eikä nahistelukaan ole aina pahitteeksi.

1. Petiin kannattaa mennä samaan aikaan

Tutkimusten mukaan yhtä aikaa nukkumaan menevät parit ovat tyytyväisempiä liittoonsa, käyvät syvällisempiä keskusteluja ja harrastavat enemmän seksiä. He myös viettävät enemmän aikaa yhdessä pedin ulkopuolella.

2. Kotitöiden jakaminen on hyväksi

Jakaminen on rakkautta – kotitöiden jakaminen puolestaan piristää seksielämää! Ainakin jos on uskominen Albertan yliopiston tutkimusta. Sen mukaan mitä tasaisemmin pari jakaa kotityöt, sitä useammin he harrastavat seksiä. Tutkimuksessa selvisi, että he ovat suhteeseensa myös tyytyväisempiä.

3. Silmät kuriin

Sarkastiset heitot, silmien pyörittely, nimittely ja toiselle huokailu kannattaa unohtaa. Kuuluisan psykologin John Gottmanin mukaan pienet, toista väheksyvät eleet ennustavat eroa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Haleissa on voimaa

Toronton yliopiston tutkimuksessa huomattiin, että jo pieni määrä rakastavia kosketuksia lisää tyytyväisyyttä parisuhteeseen. Tämä pätee erityisesti pienten lasten vanhempiin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

5. Puhuminen vahvistaa

Viime vuonna julkaistun amerikkalaistutkimuksen mukaan pitkään yhdessä pysyneet parit juttelevat toisilleen paljon. He myös puhuvat toisilleen avoimesti erityisesti seksistä.

6. Yhdessä hekottelu on tärkeää

Vuoden 2013 tutkimuksessa todistettiin se, minkä moni allekirjoittaa: yhteinen huumorintaju on tärkeä osa suhdetta. 

7. Joskus kina on poikaa...

Aina ei tarvitse keskustella supersivistyneesti. Vuoden 2012 amerikkalaistutkimuksen mukaan riitely voi olla parisuhteelle jopa hyväksi, koska kinastelu auttaa puolisoa havaitsemaan toisen mielen liikkeitä. 

8. ...mutta rahariitoja kannattaa välttää

Rahaan liittyvät riidat suhteen alkuvaiheessa ovat Kansasin osavaltion yliopiston tutkimuksen mukaan suurin ennusmerkki tulevasta erosta. Tämä pätee kaikkiin pareihin taloustilanteesta huolimatta.

9. Ero voi tarttua

Ystävät, sukulaiset ja tuttavat vaikuttavat jopa elämän isoihin muutoksiin paljon. Jos lähipiirissäsi yksi pari eroaa, sinunkin erosi todennäköisyys kasvaa 75 prosenttia, kertoo vuoden 2013 tutkimus.

10. Parisuhde tekee hyvää sydämelle

Tutkijat ovat vielä epävarmoja siitä, kumpi on loppujen lopuksi terveellisempää: sinkkuus vai parisuhde. Tutkimuksen mukaan pariutuneet näyttäisivät kuitenkin kärsivän sydänsairauksista vähemmän kuin yksineläjät. Miksi näin? Tutkijoiden mukaan parisuhteessa olevilla on parempi sosiaalinen tuki perheensä kautta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla