Kuvat
Jouni Harala
”Meitä yhdistävät samankaltainen arvomaailma, huonot jutut ja intohimo kirjoittamiseen”, Jenni ja Kiti sanovat.
”Meitä yhdistävät samankaltainen arvomaailma, huonot jutut ja intohimo kirjoittamiseen”, Jenni ja Kiti sanovat.

Ystävyyden ei tarvitse olla aina miellyttävää, ajattelevat sydänystävykset Kiti Kokkonen ja Jenni Pääskysaari.

Toimittaja, kirjailija Jenni Pääskysaari, 44, ja käsikirjoittaja, teatterilainen Kiti Kokkonen, 45, ovat olleet läheisiä ystäviä kuusi vuotta. Perheitään he eivät ole koskaan esitelleet toisilleen – itse asiassa pelkkä mielikuva Henkan ja Ollin esittelystä toisilleen saa naiset pyrskähtämään nauruun.

– Se, että emme käy toistemme kotona, ei tee ystävyydestä kevyempää.

Kiti ja Jenni eivät pidä määreistä tai lokeroinnista ihmisten kohdalla ja yhtä vähän ystävyydessä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Ei ystävyyteen vaadita jotain tiettyjä toimintoja, jotta sen kriteerit täyttyisivät, Kiti miettii.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jenni jakaa saman ajatuksen.

– Minusta on ihanaa, että kohdatessamme toisemme olemme vapaat kaikista muista elämän rooleista. Minulla ei ole roolia Kitiä varten, eikä minua tavallaan kiinnosta, mitä hän tekee meidän ystävyytemme ulkopuolella.

Ystävyyden aikana Kitin ja Jennin luonne-erot ovat tulleet tutuiksi. Yksi niistä on Kitin toisinaan epäkohdissa jumittava elämäntyyli.

– Mielestäni Kiti tekee välillä liikaa, ja olen ollut huolissani hänen jaksamisestaan. Samalla minulla ei ole kauheasti kärsivällisyyttä sellaiseen, että ihminen on vähällä ajaa itsensä piippuun eikä tee tilanteelle mitään, Jenni katsoo ystäväänsä.

Putousta seuranneen hurjan Tanhupallo-suosion keskellä Kitin arki olisi tosiaan kaivannut aikataulujen konmarittajaa. Oikeassahan Jenni on, eikä Kiti huomautuksesta ärsyynny.

– Päinvastoin, sanominen on hyvä asia, Kiti sanoo.

– Sitä paitsi maailma on vaikenijoita pullollaan. Meidän ystävyytemme hienoja piirteitä on, että voimme sanoa toisillemme kipeitäkin asioita. Ystävä voi toimia myös peilinä heikkouksillemme, eikä sen tarvitse olla aina miellyttävää.

Miten Jennin ja Kitin ystävyys alkoi? Millainen naisten yhteisestä musikaalista tulee? Mitä Kiti kertoo Jennin fanittamisesta? Miksi Jenni kutsuu Kitiä magneetti-ihmiseksi? Lue ystävysten koko haastattelu Me Naisten uusimmasta numerosta 48/2019. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla