Michelle ja Barack Obama jättivät Valkoisen talon tammikuussa 2017. Kuva: Reuters
Michelle ja Barack Obama jättivät Valkoisen talon tammikuussa 2017. Kuva: Reuters

Entinen ensimmäinen nainen Michelle Obama julkaisee muistelmat, joissa hän puhuu avoimesti elämästään ja muun muassa hankaluuksistaan saada lapsia.

Yhdysvaltain edellisen presidentin Barack Obaman vaimo Michelle Obama, 54, julkaisee Becoming-muistelmakirjansa tiistaina.

Hän kertoo kirjastaan ABC Newsille antamassaan haastattelussa, joka julkaistaan sunnuntaina. Haastattelusta julkaistussa ennakkojutussa kerrotaan, että Michelle Obama puhuu avoimesti muun muassa vaikeuksistaan saada lapsia. Hän koki keskenmenon parikymmentä vuotta sitten ja tuli raskaaksi koeputkihedelmöityksen avulla.

– Minusta tuntui, että epäonnistuin, koska en tiennyt, kuinka yleisiä keskenmenot ovat, sillä emme puhu niistä. Ryvemme tuskassamme ja ajattelemme, että olemme jotenkin rikki, hän sanoo Good Morning America -ohjelman ankkurille Robin Robertsille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Se on yksi syistä, joiden vuoksi minusta on tärkeää puhua nuorille äideille siitä faktasta, että keskenmenoja tapahtuu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”En tiennyt, kuinka yleisiä keskenmenot ovat, sillä emme puhu niistä.”

Avun hakeminen kannatti

Michelle Obama sanoo tajunneensa kolmikymppisenä, että biologinen kello on tosiasia. Haastattelussa hän kertoo saaneensa kaksi tytärtään lopulta  koeputkihedelmöityksen avulla. 

– Koska olin 34 ja 35, meidän täytyi tehdä koeputkihedelmöitys.

Michellen ja Barackin Sasha-tytär on nyt 17-vuotias ja esikoinen Malia 20.

– Pahinta, mitä naisina teemme toisillemme, on se, ettemme jaa totuutta kehoistamme ja siitä, kuinka ne toimivat.

Obamat ovat tunteneet toisensa lähes 30 vuotta. He tapasivat vuonna 1989, kun Michellestä tuli Barackin mentori lakifirmassa, jossa molemmat työskentelivät. Pari meni naimisiin vuonna 1992. Etenkin viime vuosina heitä on hehkutettu unelmapariksi, mutta muistelmissaan Michelle avaa myös suhteen vaikeita vaiheita.

ABC:n haastattelussa hän kertoo hakeutuneensa miehensä kanssa avioliittoneuvontaan, jossa he oppivat puhumaan eroavaisuuksistaan.

”Teemme töitä avioliittomme eteen.”

– Tiedän liian monta nuorta paria, joilla on vaikeuksia ja jotka ajattelevat, että jokin heissä on väärin. Haluan heidän tietävän, että me, Michelle ja Barack Obama, joilla on ilmiömäinen avioliitto ja jotka rakastavat toisiaan, teemme töitä avioliittomme eteen. Ja hankimme apua, kun tarvitsemme sitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla