Kuvat
Liisa Valonen
Emilia Vuorisalmi on muuttanut Helsingin keskustasta merellisiiin ja metsäisiin maisemiin.
Emilia Vuorisalmi on muuttanut Helsingin keskustasta merellisiiin ja metsäisiin maisemiin.

Vahvuus on herkkyyttä ja uskallusta näyttää tunteita ja olla aito, sanoo Emilia Vuorisalmi.

Lääkäri ja yrittäjä Emilia Vuorisalmi, 40, elää nyt uutta elämänvaihetta. Heinäkuussa Emilia kertoi sosiaalisessa mediassa eronneensa miehestään, jonka kanssa hänellä on viime vuonna syntynyt poika. Emilialla on myös 13-vuotias tytär aikaisemmasta liitosta.

Emilia jakaa somessa terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä vinkkejä. Häneltä kysytään usein, miten hän jaksaa haastavienkin aikojen keskellä vaikuttaa somessa niin vahvalta. Se sai Emilian pohtimaan, millainen vahvan naisen oikein kuuluisi olla.

– Seuraajani saattavat kommentoida, että miten sä voit olla niin vahva ja energinen, kun olet käynyt niin paljon läpi. Vastaan, että millainen ylipäänsä on vahva nainen? Naiset, joita ympärilläni sanotaan vahvoiksi, saattavat hyvin sanoa, että vitsit, tänäänkin olen itkenyt kaksi tuntia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Emilian mielestä tunteiden näyttämistä pidetään edelleen heikkouden merkkinä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Vahva nainen -juttua kuulee silloin, kun ei näytä tunteita. Jos itkisi ja makaisi sängynpohjalla, ei olisikaan enää vahva, Emilia miettii.

– Kun joku näyttää tosi vahvalta, oikeasti hän voi olla jotain ihan muuta. Kaikilla meillä on haasteita ja päiviä, jolloin on surullinen tai ahdistunut. Se on osa meitä ajavaa voimaa. Muuten emme etenisi ihmisinä mihinkään.

Vaikka Emilia on somessa aktiivinen ja yrittää olla siellä aito ja rehellinen, kaikkein intiimeimmät tunteet ovat hänelle yksityisiä.

– Toivon, että myös haavoittuvuuteni tulee läpi, enkä näytä siltä, että vain painan tästä läpi. Vaikka en kaikkia tunteita välttämättä somessa avaa, niin on tärkeää tietää, että tunteet ovat siellä ja elän niitä läpi. Surut ja vihat pitää käydä läpi.

Millaiset asiat Emilian arjessa ovat muuttuneet? Mitä hän ajattelee kiitollisuudesta? Entä millaisia suunitelmia Emilialla on tulevaisuuden töitä varten? Lue Emilia Vuorisalmen koko haastattelu Me Naisten numerosta 42/2019 ja digilehdestä.

Emilia Vuorisalmi

40-vuotias lääkäri ja yrittäjä. 13-vuotiaan tyttären ja vuoden vanhan pojan äiti. Docemilia-podcastin uusi kausi alkaa marraskuun alussa. Ehdolla vuoden puhujaksi Evento awards -gaalassa.

Vierailija

Aika ilkeästi sanottu tuo taasko se on eronnut. Emme tiedä kaikkea eron taustalla. En usko, että hän on vähäisistä syistä luovuttanut suhteensa kanssa.

Olen tykännyt Docemilia-podcastista, olen jokusen jakson kuunnellut joiden aiheet kiinnostivat minua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla