Katri Helena pahoittelee tiedotteessaan peruuntuneita keikkoja.

Laulaja Katri Helena, 72, on joutunut perumaan juhannuksen jälkeen lukuisia keikkojaan terveydellisten syiden takia. Tänään julkaistussa tiedotteessa kerrotaan, että perumisten syynä on kilpirauhasen vajaatoiminta.

– Huonon yleiskunnon vuoksi minusta otettiin kokeita, joista selvisi kilpirauhasen vajaatoiminta. Lääkitys on aloitettu, mutta ottaa oman aikansa ennen kuin arvot kohentuvat, Katri Helena kommentoi asiaa tiedotteessa.

Laulajan terveydentila aiheutti ensimmäisen kerran huolta julkisuudessa, kun hän joutui keskeyttämään juhannuslauantain keikkansa Power Parkissa. Keikka alkoi normaalisti, mutta se jouduttiin keskeyttämään yllättäen. Ilta-Sanomien tietojen mukaan paikalle hälytettiin ambulanssi, jonne laulaja käveli ensihoitajien saattelemana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Lääkitys on aloitettu.”

Nyt julkaistussa tiedotteessa kerrotaan, että Katri Helena joutuu peruuttamaan myös huomisen Seinäjoen Tangomarkkinoiden sekä ensi viikon Kiuruveden Iskelmäviikon ja Sotkamon Naapurivaaran Huvikeskuksen keikat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Olen todella pahoillani esiintymisten peruuntumisesta, mutta parempi on kuntoutua, kuin riskeerata! Lämpimät terveiset Tangomarkkinoille, Kiuruveden Iskelmäviikoille ja Naapurivaaran huvikeskukseen, laulaja kommentoi.

Tiedotteessa kerrotaan, että muut laulajan keikat toteutuvat suunnitelmien mukaisesti, jos hänen terveydentilansa sen sallii.

Mikä kilpirauhasen vajaatoiminta?

Kilpirauhasen vajaatoiminta on kilpirauhasen sairaus, joka aiheuttaa elimistössä monia erilaisia oireita.  Suomalaisista noin 5,7 prosenttia käyttää kilpirauhasen vajaatoiminnan lääkkeitä. Se tarkoittaa hiukan vajaata 314 000 potilasta. Sairastavia naisia on neljä kertaa enemmän kuin miehiä. Moni sairastaa vajaatoimintaa tietämättään.

Lue lisää kilpirauhasen vajaatoiminnasta tästä:

Sisältö jatkuu mainoksen alla