Gloria
Katja Kallio on yksi elokuun Glorian muotijutun malleista. Dolce & Gabbanan läpikuultava pusero 940e, Della Marga. Pitkä paljettihame 189e, French Connection. Timanttikorvakorut 11 900e ja timanttisormukset 3 400e – 5 800e, Rubens. Pradan laukku 2 600e, Fere.
Katja Kallio on yksi elokuun Glorian muotijutun malleista. Dolce & Gabbanan läpikuultava pusero 940e, Della Marga. Pitkä paljettihame 189e, French Connection. Timanttikorvakorut 11 900e ja timanttisormukset 3 400e – 5 800e, Rubens. Pradan laukku 2 600e, Fere.

Kirjailija Katja Kallio työskentelee asussa, jonka avulla hän pääsee sukeltamaan menneiden aikojen naisten maailmaan.

Voisi kuvitella, että kirjailijan työssä työvaatetuksella ei ole juuri merkitystä. Se ei kuitenkaan pidä paikkaansa, ainakaan jos kysyy kirjailija Katja Kalliolta. Hänen luottoasunsa on Berliinistä ostettu sininen vintagemekko, jossa on valkeat kaulukset.

– Tyttäreni kysyvät vitsaillen, onko tavoitteenani ostaa kaikki maailman käytetyt, siniset mekot. Mutta se on osittain totta, minulla on niihin jokin juttu. Tällaiset mekot ovat useimmiten menneiden aikojen naisten ompelemia, ja niihin on saatettu kirjailla myös ompelijan nimi. Pistosten kautta pääsen sukeltamaan menneiden aikojen maailmaan ja näiden naisten nahkoihin.

Aikamatka menneeseen välittyy myös Kallion uusimmista romaaneista. Esimerkiksi Säkenöivät hetket (2013) sijoittuu 1910- ja 1930-lukujen Hankoon, Yön kantaja (2017) puolestaan kertoo 1890-luvulla Seilin saarelle joutuneen naisen tarinan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kalliolle työasu on niin intiimi ja henkilökohtainen asia, ettei hän koskaan käy se yllään ihmisten ilmoilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Kirjoittaessani olen niin haavoittuvainen ja auki, etten halua siinä olotilassa sosiaalisiin tilanteisiin. Niihin hetkiin valitsen ihan toisenlaiset vaatteet. Ostan kaikki vaatteeni käytettyinä.

Tiedostamatonta larppausta

Siniset mekot ovat kulkeneet kirjailijan matkassa jo ainakin 10 vuoden ajan. Hän on pohtinut, voisiko viehätys sinisiin mekkoihin liittyä alitajuntaisesti japanilaisen anime-ohjaajan Hayao Miyazakin elokuviin, joita hän alkoi katsoa samoihin aikoihin. Miyazakin elokuvissa (kuten Liikkuva linna tai Laputa – linna taivaalla) seikkailee usein nuori, sinimekkoinen tyttö, joka ajautuu vieraaseen maailmaan ja yrittää löytää tiensä takaisin.

– Olen aina pyrkinyt omaan maailmaani, poispäin muista ihmisistä. Vasta viime vuosina olen alkanut tehdä matkaa toiseen suuntaan, ulkomaailmaan ja ihmisten pariin. Voi olla, että siksi alitajuntaisesti mukaan on tullut tällainen Miyazaki-larppaus. Olen aina larpannut tiedostamattani, vaikkei omassa nuoruudessani puhuttukaan roolipeleistä tai larppaamisesta.

Tätä matkaa – ensin pois ihmisten parista ja sitten takaisin ulkomaailmaan – Katja käsittelee myös tänä vuonna julkaistussa kirjassaan Valkokangastuksia, jossa hän jakaa huomioitaan näkemistään elokuvista ja tv-sarjoista.

Uudesta elokuun Gloriasta näet, miltä tämän hetken juhlamuoti näyttää Katja Kallion ja muiden upeiden viisikymppisten yllä. Uudistuneessa Marski by Scandic -hotellissa kuvatun muotijutun malleina toimivat Katja Kallion lisäksi Baba LybeckMarianne HeikkiläJonna JärnefeltMarko BjörsLaura MertanoCaron Wuotila ja Kim Heiniö.

Sisältö jatkuu mainoksen alla