Joona Jalkanen on ollut vahvasti mukana tekemässä uutuuselokuvan käsikirjoitusta. Kuva: Jonna Öhrnberg
Joona Jalkanen on ollut vahvasti mukana tekemässä uutuuselokuvan käsikirjoitusta. Kuva: Jonna Öhrnberg

Joona Jalkanen avioitui pitkäaikaisen avovaimonsa kanssa kaksi vuotta sitten.

Laulaja Kari Tapiosta kertovaa elämäkertaelokuvaa Olen suomalainen kuvataan parhaillaan Helsingissä. Keskiössä elokuvassa on Kari Tapion ja vaimo Pia Viheriävaaran rakkaustarina, joka kesti lähes 50 vuotta.

Kari Tapio menehtyi kahdeksan vuotta sitten. Pia-vaimo vuonna 2015.

Pariskunnalla on kolme aikuista kolme poikaa, joista Jani ja Jiri Jalkanen soittivat isänsä yhtyeessä. Kolmas pojista, Joona Jalkanen toimi aikoinaan poppoon keikkamyyjänä. Hän on ollut myös vahvasti mukana tekemässä elokuvan käsikirjoitusta dramaturgi Tomi Tuikkalan kanssa.

Käsikirjoituksen tekeminen on tuonut mieleen monia muistoja.

 ”Päivittäin tulee mieleen, että mitähän faija olisi tästä tuumannut. ”

– Eniten huomasin kaipaavani isän huumoria. Vaikka kaikki muistot isään liittyen ei ole niin kivoja, niin hän ei koskaan esittänyt, että hän olisi täydellinen. Isä oli hauska mies. Eniten kaipaan isän ja äidin välistä leikkimielistä naljailua, Joona kertoi elokuvan kuvauksissa.

Joona arvelee, että hän on hakenut tiedostamattaan itselleen samanlaista liittoa kuin hänen vanhemmillaan oli. Joona avioitui pitkäaikaisen avovaimonsa kanssa kaksi vuotta sitten.

– 19 vuotta ehdimme harjoitella ennen kuin avioiduimme. Olen isäni tavoin yhden liiton mies. Vaikka isä oli keikkojen takia paljon poissa kotoa ja vanhemmilla oli omat vastoinkäymisensä, niin olimme perheenä tiivis yksikkö.

Unissa Joona ei ole nähnyt vanhempiaan moneen vuoteen, mutta he ovat mielessä päivittäin.

– Päivittäin tulee mieleen, että mitähän faija olisi tästä tuumannut. Hän opetti meidät pojat tälle alalle, edelleen keikkamyyjänä työskentelevä Joona kertoi.

Mummi

Kari Tapion poika Joona Jalkanen avioitui vasta 19 vuoden suhteen jälkeen: ”Olen isäni tavoin yhden liiton mies”

Eipä taideta elokuvassa mainita mitään Kari Tapion neljännestä pojasta. Eihän hänellä ollut sijaa Pia Viheriävaaran ja heidän kolmen poikansa toimesta edes isänsä hautajaisissa. Äiti ja pojat pitivät ja pitäneet sellaisia kulisseja pystyssä. Oikein ellotti ne ylimakeat ikävöinnit ja kaipaukset lehtihaastatteluissa. Arvostaisin, jos olisi ollut edes hiven rehellisyyttä ja reiluutta. Tiivis yksikkö. Joopajoo.
Lue kommentti