Kuvat
Anna Huovinen
Laura Andersson on ammatiltaan meikkaaja. "Meikkaan aina samalla tavalla, ei väliä, onko arki tai juhla."
Laura Andersson on ammatiltaan meikkaaja. "Meikkaan aina samalla tavalla, ei väliä, onko arki tai juhla."

Juuri oikean väriset hiukset, luottomeikki ja vaalea huulikiilto ovat ammattimeikkaaja Laura Anderssonin kauneuden tukipilarit.

Laura Andersson oli kuudennella luokalla, kun hän aloitti meikkileikit. Inspiraatiota puuhaan toivat musiikkivideot, joista Laura nappasi ideoita hiustyyleihin ja kulmakarvojen stailaukseen. Yläasteella kuvataidekoululainen maalasi huulensa ajan henkeen tiilenpunaisella, ja hiusmalli vaihteli permanentista poikatukkaan.

Ammattimielessä meikkaaminen rupesi kiinnostamaan Lauraa parikymppisenä. Kimmokkeena toimivat omat polttarit, jossa nuorelle morsiamelle oli järjestetty käynti kädestälukijalla eli kirologilla. Lauran käden viivoista paljastui esteettisiä taipumuksia.

– Olin silloin vaatekaupassa töissä. Kirologi kauhisteli minun hukkaavan taiteelliset kykyni. Jäin pohtimaan lausetta ja aloitin puolen vuoden kuluttua maskeeraajan opinnot.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Nykyään Lauran oma tyyli on vakiintunut. Hän kasvatti pitkät hiukset reilusti yli toistakymmentä vuotta sitten, ja pitkinä ne ovat pysyneet. Myös meikissä Laura on löytänyt itseään parhaiten pukevimmat sävyt ja niksit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Meikkaan aina samalla tavalla, ei väliä onko arki tai juhla. Juhliin voin meikata hiukan tummemmat silmät.

Meikkaamista tärkeämpänä Laura pitää ihonhoitoa. Se on tullut hänelle itselleenkin vuosi vuodelta merkityksellisemmäksi.

– Haluan kannustaa ihmisiä hakemaan apua ihon ongelmiin. Moni kärsii turhaan aknesta tai ruusufinnistä, vaikka saatavilla on tuloksellista hoitoa. Hoidettu iho on kaiken pohja. Mitä vähemmän tarvitsee peittää, sen parempi. Luonnollinen iho on ihanteeni, ja vältän työssänikin ylimeikkaamasta ihoa.

Meikkaajina me suomalaiset olemme Lauran mielestä monenkirjavia. Hänen mukaansa meillä meikataan kaupungeissa paljon verrattuna muihin Pohjoismaihin.

– Sen sijaan emme ole kovin rohkeita. Tutut ja turvalliset, vaaleat luomivärit kulutetaan paletista loppuun.

Laura toivoo liike-elämässä, politiikassa, tiedemaailmassa ja muilla näköalapaikoilla olevia naisia olemaan rohkeasti upeita Michelle Obaman tapaan.

– Naisen ei tarvitse pienentää itseään ja häivyttää ulkoista kauneuttaan ollakseen pätevä. Voi ottaa koko potentiaalinsa käyttöön!

Laura 7.-luokkalaisena ja 42-vuotiaana. Teini-ikäisen Lauran tyylin kulmakivet olivat permis ja Anytimen liila huulipuna. Nykyään puna on vaihtunut vaaleaan huulikiiltoon.
Laura 7.-luokkalaisena ja 42-vuotiaana. Teini-ikäisen Lauran tyylin kulmakivet olivat permis ja Anytimen liila huulipuna. Nykyään puna on vaihtunut vaaleaan huulikiiltoon.

Kauneusniksini...

Taivutan ripseni päivittäin. Lisäksi silmämeikkiini kuuluu aina hyvä ripsiväri ja ”tightlining”, jossa ripset rajataan ripsirajan sisäpuolelta. Rajaus saa silmät näyttämään kirkkaammilta ja isommilta. En itse pidä ripsien pidennyksistä tai muista överijutuista.

Kauneussalaisuuteni…

Ehdottomasti ammattilaisten avun hyödyntäminen! Käyn itse hoidattamassa kasvojeni ihoa aina samalla ihonhoitoklinikalla ja asiantuntijalla. Ihoni riehaantui nelikymppisenä, ja minulle puhkesi ruusufinni. Aiemmin minun ei ollut tarvinnut kiinnittää paljon huomiota ihooni, ja käytin tietämättäni vääriä hoitotuotteita. Led-valohoito rauhoitti. Viimeksi minulle tehtiin mesoterapiahoito.

Paheeni…

Vaalea huulikiilto. Vaikka tiedän, että huulipunalla saisi ryhtiä kasvoille, en ole koskaan tuntenut oloani kotoisaksi voimakkaassa huulimeikissä. Se on viihtymiskysymys. Kysyn asiakkailtanikin aina, viihtyvätkö he huulipunassa.

Aion…

Mennä uudelleen Yumi Lashes -ripsien kestotaivutukseen. Se avaa katseen uskomattomalla tavalla.

Kauneinta minussa…

Minulla on aina ollut paksut hiukset, ja niistä olen ylpeä. Olen todella tarkka hiussävyni suhteen. Se ei saa olla liian keltainen, harmaa, punainen tai sininen. Myös korkeat poskipääni ovat saaneet kehuja.

Tuhlaan…

Luomiväripaletteihin. Ostan niitä matkoilta esimerkiksi Sephorasta Yhdysvalloista. Suosin luonnollisia sävyjä. Laadukkaassa luomivärissä on hyvin pigmenttiä, ja kimaltavien värien pitää kimaltaa kunnolla. Myös mieheni tuo luomivärejä toiveitteni mukaan tuliaiseksi työmatkoiltaan. Hän on jo kouliintunut VIP-asiakkaan etujen vertailija ja löytää parhaat diilit.

Säästän…

Kynsilakoissa, sillä minulla ei pysy mikään. Se johtuu ehkä kynsilaadustani ja siitä, että pesen usein käsiäni. En käy liioin hemmotteluhoidoissa, vaan haluan näkyviä tehoja. Osaan tehdä itse kuorinnat ja naamiot.

Toivoisin, että…

Ihmiset ymmärtäisivät ympärivuotisen aurinkosuojan käytön merkityksen. Aurinko on tutkitusti ihoa eniten vanhentava tekijä, minkä näen myös työssäni.

Laura Andersson

42-vuotias meikkaaja.

Asuu perheensä kanssa Helsingissä.

Tekee meikkejä mainos- ja lehtikuvauksiin sekä asiakkaidensa tärkeisiin hetkiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla