Greta Thunberg ja Malala Yousafzai. Kuva: <span class="photographer">Reuters / Facebook</span>
Greta Thunberg ja Malala Yousafzai. Kuva: Reuters / Facebook

Greta Thurnbergin ja Malala Yousafzain yhteiskuvaa ylistetään sosiaalisessa mediassa.

Ruotsalainen ilmastoaktivisti Greta Thunberg, 17, on monen esikuva, mutta tietysti Thunbergilla on itselläänkin esikuvia.

Yksi niistä on pakistanilainen rauhanaktivisti Malala Yousafzai, 22. Nyt kaksi nuorta ja rohkeaa aktivistia ovat tavanneet toisensa ensimmäisen kerran. Ja siitähän somessa innostuttiin. Thunberg julkaisi Twitterissä ja Facebookissa yhteiskuvan, joka on saanut paljon ylistystä ja jakoja.

– Tapasin tänään roolimallini. Mitä muuta voin sanoa? Thunberg kirjoitti Twitterissä ja Facebookissa jakamaansa yhteiskuvaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kaksikko tapasi toisensa Oxfordin yliopistossa, jossa Yousafzai opiskelee politiikkaa, taloustiedettä ja filosofiaa. Myös Yousafzai jakoi yhteiskuvan Twitterissä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Hän on ainut ystävä, jonka takia skippaan koulun.

Kahden aktivistin kuvaa on kehuttu somessa muun muassa voimakkaaksi ja inspiroivaksi. Thunbergin Facebook-sivuilla kuvalla on yli 22 000 jakoa ja se on kerännyt lähes 7 500 kommenttia.

– Miten voimakas kuva! Nämä kaksi nuorta visionääriä ovat upeita esimerkkejä kaikille meille muille. Kunnioitan! eräs Facebook-kommentoija on kirjoittanut Thunbergin jakamaan kuvaan.

– Tämä kuva saa minut tunteikkaaksi. Uskon koko sydämestäni tämän uuden sukupolven voimaan, eräs toinen kommentoi.

Jotkut ovat ylistäneet, että kuvassa on kaksi vaikutusvaltaisinta nuorta ihmistä.

– Tässä ovat nykypäivän vaikutusvaltaisimmat, inspiroivimmat, oikeudenmukaisimmat ja edistyksellisimmät naiset samassa kuvassa. Hämmästyttävää! eräs kommentoija kirjoittaa.

Malala Yousafzai on kaikkien aikojen nuorin Nobelin rauhanpalkinnon saaja. Hän oli vasta 17-vuotias saadessaan rauhanpalkinnon yhdessä intialaisen Kailash Satyarthin kanssa. Kaksikko palkittiin työstään lasten oikeuksien puolesta.

Vuonna 2012 Yousafzain toinen puoli kasvoista halvaantui, kun Taliban-liikkeeseen kuuluva mies ampui häntä päähän ja niskaan. Hän joutui hyökkäyksen kohteeksi, koska kritisoi talibanhallintoa.

Greta Thunberg oli ehdolla Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi vuonna 2019. Palkinnon sai lopulta Etiopian pääministeri Abiy Ahmed.

Sisältö jatkuu mainoksen alla