Kuvat
Kimmo Penttinen / Sanoma-arkisto
”Bosslady on mielestäni jälleen yksi tapa kertoa siitä, etteivät naiset saisi olla vahvoja.”
”Bosslady on mielestäni jälleen yksi tapa kertoa siitä, etteivät naiset saisi olla vahvoja.”

Presidentti Tarja Halosta on tituleerattu aikamme todelliseksi bossladyksi – mutta sitä hän ei ole, hän itse toteaa Ylioppilaslehden haastattelussa.

Oletko bosslady, Tarja Halonen? Tällä viikolla Ylioppilaslehden henkilöhaastatteluun päätyi presidentti Tarja Halonen, 75, joka ottaa haastattelussaan kantaa tasa-arvoon ja naisjohtajuuteen. 

Halonen antaa vastauksen siihen, onko hän bosslady. Samalla hän tulee kertoneeksi ehkä kaikkien aikojen parhaimman työelämäneuvon naisille.

Bosslady on aikamme trendisana, joka kuvaa vahvaa, itsenäistä johtajanaista. Myös Tarja Halosta on tituleerattu todelliseksi bossladyksi – onhan hän Suomen ensimmäinen naispresidentti, joka on uransa aikana edistänyt tasa-arvoa Suomessa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Sana bosslady on mielestäni jälleen yksi tapa kertoa siitä, etteivät naiset saisi olla vahvoja, Halonen sanoo Ylioppilaslehdelle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Halonen kehottaakin naisia tekemään juuri niin kuin he itse haluavat – ylimääräisistä titteleistä ja etuliitteistä viis.

– Nimittää ne sua sitten bossladyksi tai vanhaksi lehmäksi, sen kun teet, mitä haluat.  

Halosen mielestä kansainvälisellä tasolla Suomen tasa-arvo on varsin hyvällä tasolla. 

– Paljon on kuitenkin petrattavaa sekä sukupuolten välisessä tasa-arvossa että erilaisten etnisten ja kulttuurillisten erojen huomioon ottamisessa.  

Pirde

Hyvä Tarde! Juuri näin! Meillä naisilla on jo viitekehys, jossa voimme johtaa haluamallamme tavalla. Johtajuus on vain otettava ja kestettävä luontaisetuna tulevat tuulet.

Vierailija

Puhuikos Tarja avioliitosta tai kehottiko tallaamaan jonkun jalkoihinsa? Voi kulkea omaa tietään ja ottaa silti muut huomioon. Mun mielestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla