Kaarle Kustaan isosiskolle, Mallorcalla viihtyvälle prinsessa Birgitalle, on aina maistunut makea elämä.

Se ruskettunut ja ryppyinen prinsessa!

Ruotsin prinsessa Birgitan, kuningas Kaarle XVI Kustaan isosiskon, habitukselle on tavattu naureskella jo useampi vuosikymmen. Ainakin suomalaisessa mediassa. Ruotsalaiset eivät tietenkään moiseen sortuisi.

Toisaalta, mikä ihme se on, että vuosikausia Mallorcalla asunut Birgitta on ottanut aurinkoa – yllätys – ja hänellä on 81-vuotiaana ryppyjä – yllätys. Birgitan tyyliin kuuluu myös tiaroita, jalokiviä, turkiksia, pastellivärejä, rohkeita kuoseja ja röökiä.

Birgitta ei ole Ruotsissa mikään tavallinen näky, sillä hän on asunut ulkomailla melkein 60 vuotta, ensin Saksassa ja 1990-luvulta asti Mallorcalla. Hänellä ei juuri ole rasittavia edustustehtäviä, ja esimerkiksi kummipoikansa Carl Philipin ensimmäisen lapsen ristiäisistä hän jäi pois, koska järjesti samaan aikaan Espanjassa golfkisoja. Birgitta piipahtaa hovin tilaisuuksiin silloin, kun omat vapaa-ajan menot eivät ole esteenä.

Birgitta tykkää golfata. Hän on koulutukseltaan liikunnanohjaaja.
Birgitta tykkää golfata. Hän on koulutukseltaan liikunnanohjaaja.

Syy Mallorcalla asumiseen on sama kuin kenellä tahansa pohjoismaalaisella, jolla ei ole toimeentulo-ongelmia: kivemmat kelit.

Birgitta on avoimesti kertonut inhoavansa Ruotsin säätä.

– Siellä on liian pimeää ja kylmää. Mitä minä siellä kylmässä tekisin, Mallorcalla asuva Birgitta päivitteli Expressenille muutama vuosi sitten.

– Täällä paistaa aurinko koko ajan, ja jos kerran voi valita, missä asuu, niin miksei sitten täällä.

Voisihan sen kuningasperheen jäseneltä vähän epä­isänmaalliseksikin tulkita.

Hohenzollernin prinsessa

Birgitta on kuninkaan siskoista ainoa, joka on säilyttänyt hovissa protokollan mukaisen virallisen asemansa prinsessana. Sen hän teki menemällä naimisiin saksalaisen prinssin kanssa, omat avut eivät olisi edes Ruotsissa siihen aikoinaan riittäneet. Kaikki neljä vanhempaa siskoa joutuivat väistymään perimysjärjestyksessä Kaarle Kustaan tieltä.

Birgitta on paitsi Ruotsin myös Hohenzollernin prinsessa. Itse Hohenzollernin prinssi kuoli kaksi vuotta sitten, mutta pari oli muuttanut jo 90-luvulla eri maihin asumaan. Se on kuninkaallisissa piireissä yleinen tapa erota, jotteivät vain tittelit ja linnat mene jakoon. Hohenzollernin suvulla on eteläisessä Saksassa mahtipontinen uusgoottilainen pytinki, jossa Birgitta ei kuitenkaan ole koskaan asunut.

Birgitan mies Hansi, oikealta nimeltään Johann Georg Carl Leopold Eitel-Friedrich Meinrad Maria Hubertus Michael Prinz von Hohenzollern, kertoi 2000-luvun alkupuolella myös avoimesti uudesta naisystävästään Sabinesta.

– Onhan tämä meille kaikille vaikeaa, mutta minkäs teet, elämä jatkuu, Birgitta kommentoi Svensk Damtidningille puolisonsa prinssi Hansin kuoleman yksivuotispäivänä viime vuonna.

Stop magneettirannekkeille

1970-luvulla otetussa perhekuvassa Birgitta poseeraa miehensä, anoppinsa ja kolmen lapsensa kanssa muodinmukaisesti ilman rintsikoita. Monissa viime vuosina otetuissa kuvissa voi tulkita Birgitan tapailevan muodikasta duckface-ilmettä.

Ilmeisen hyvä ruotsalainen itsetunto on kannatellut Birgittaa läpi elämän.

Hän on opiskellut liikunnanohjaajaksi, mikä ei ole kuninkaallislusikka suussa syntyneelle kovin kaksinen koulutus, ja hänen intohimokseen mainitaan aina golf, missä hänellä ei ole kovin kaksinen tasoitus.

Birgitta on Carl Philipin kummi.
Birgitta on Carl Philipin kummi.

Birgitta teki myös 1960-luvulla jumppa-lp-levyjä, siis aikana ennen jumppavideoita. Urheilulliseksi hänet kuitenkin aina mainitaan, ja urheiluherätyksen hän sai kuulemma elämänsä suurelta rakkaudelta, ruotsalaiselta urheilijalegendalta Sven Tumbalta, jota Birgitta tapaili ennen avioliittoaan Hansin kanssa.

Birgitta yritti aikoinaan tyttärensä Désiréen kanssa aloittaa bisnestä magneettirannekkeilla ja muilla terveys-
humpuukituotteilla. Markkinoinnissa oli tietysti etua siitä, että Birgitta on Ruotsin kuningashuoneen virallinen jäsen, ja kuulemma Silviakin ehdittiin nähdä ranneke ranteessaan ennen kuin kuningas puuttui asiaan. Kuningasperheen nimissä ei markkinoida tavaraa. Koska Birgitalla on Ruotsin hovissa virallinen titteli, pikkuveli saa vahtia ja moittia hänen tekemisiään.

Birgitan kummipoika, prinssi Carl Philip, on sen sijaan eri aikakauden kasvatti. Hänen suunnittelutoimistonsa Bernadotte & Kylberg lanseerasi kevättalvella Synsamille silmä- ja aurinkolasimalliston, eikä kukaan lotkauttanut hovissa korvaansakaan, vaikka Bernadotten nimen saattaa jonkinlaiseksi markkinointiavuksi laskeakin.

Kerran jo kuolleeksi julistettu

Birgitan isä Kustaa Aadolf kuoli lento-onnettomuudessa Kööpenhaminan Kastrupin kentällä, kun Birgitta oli kymmenen. Pikkuveli, tuleva kruununperijä, oli juuri syntynyt.

– Sen lisäksi elämäni kamalin tapahtuma oli, kun lapsenlapseni kuoli vain muutaman päivän ikäisenä, on Birgitta sanonut.

Birgitalla on kolme lasta, Carl Christian, Désirée ja Hubertus. Hubertuksen ja hänen vaimonsa lapsi syntyi vuonna 2001 vaikeasti vammaisena ja eli vain muutaman päivän.

Birgitalla ja hänen miehellään Hansilla on kolme lasta: Carl Christian, Désirée ja Hubertus
Birgitalla ja hänen miehellään Hansilla on kolme lasta: Carl Christian, Désirée ja Hubertus

Birgitta on Ruotsissa hyvin kuuluisan ”tyttökolmikon” jäsen. Kolmikkoon kuului ruotsalainen näyttelijä ja laulaja Barbro ”Lill-Babs” Svensson, joka kuoli huhtikuun alussa sekä Mona Tumba, joka meni vuonna 1960 naimisiin Birgitan ainoaksi ja ensirakkaudeksi mainitun Sven Tumban kanssa. (Ehkä meille tasavaltalaisille sallitaan tässä välissä lievä silmienpyörittely.)

Tyttökolmikko ehti pitää yhtä lähes 60 vuotta. He antoivat loppuvuodesta ennen Lill Babsin menehtymistä haastattelun Floridassa, jossa Mona Tumba asuu. Jutussa Birgitta ja Lill-Babs ovat viettäneet päivän golfkentällä ja palaavat Monan asunnolle, jossa kaikki kolme yöpyvät. Mona laittaa cavan kylmään ja kattaa pöydälle piparkakkuja, koska Birgitta pitää niistä.

Lill-Babs ja Mona nukkuvat vierekkäin Monan parisängyssä. Birgitta saa oman makuuhuoneen, koska ei ole tottunut nukkumaan yksin – ja onhan hän sentään Ruotsin ja Hohenzollernin prinsessa. Tosin sitä ei mainita oman makuuhuoneen syyksi.

– Birgitta herää ennen meitä, joten tassutelkoot keittiöön, ettei herätä meitä, Mona Tumba sanoo.

– Emme kutsu Birgittaa prinsessaksi silloin, kun olemme kolmistaan. Virallisissa tilaisuuksissa on eri juttu, Lill-Babs lisää.

Myös Birgitta on kerran ehditty julistaa kuolleeksi. Espanjalainen mediayhtiö julkaisi jostain syystä uutisena syksyllä 2016, että Birgitta on menehtynyt. Ilmeisesti kyseessä oli sekaannus pari päivää aiemmin kuolleeseen Preussin prinsessa Birgittaan. Itse uutinen ei ehtinyt levitä, mutta mediatalon virhe sai kyllä laajaa huomiota.

– Jestas, ovatpa he tyhmiä. Hyi hitto, enpä voi oikein muuta sanoa, Birgitta kommentoi mokaa Expressen-lehdelle.

Prinsessa Birgitta

Birgitta Ingeborg Alice, Ruotsin ja Hohenzollernin prinsessa (19.1.1937) on Kustaa Aadolfin ja kuningatar Sibyllan neljästä lapsesta toiseksi vanhin. Hänen pikkuveljensä Kaarle Kustaa on Ruotsin nykyinen kuningas.

Oli naimisissa Hohenzollernin prinssin kanssa vuodesta 1961 prinssi Hansin kuolemaan saakka vuoteen 2016.

Kolme lasta, Carl Christian (s. 1962), Désirée (s. 1963) ja Hubertus (s. 1966).

Koulutukseltaan liikunnanohjaaja.

Nainen on susi naiselle

Kaarle Kustaan sisko prinsessa Birgitta ei viihdy Ruotsissa: ”Siellä on liian kylmää, mitä minä siellä kylmässä tekisin?”

Olipa rumasti kirjoitettu juttu. Sanavalinnat ja näkökulma hirveän negatiivisen ja katkeran oloinen. Mielenkiintoinen nainen kuitenkin ja hieman jos olisi arvostettu naista tekstissä, niin olisi ollut hyväkin juttu. Naisten lehti kuitenkin kyseessä, eikä mikään seiska.
Lue kommentti

Hanna-Maria ja Anssi ovat tehneet häiden jälkeen myös avioehdon.

Entinen MM-kilpauimari Hanna-Maria Seppälä, 33, on avioitunut pitkäaikaisen kumppaninsa, liikemies Anssi Hintsan, 56, kanssa. Hanna-Maria vahvistaa asian Me Naisille puhelimitse.

– Pitää paikkansa, olemme menneet vuoden alussa naimisiin, Hanna-Maria kertoo.

Sen enempää yksityiskohtia häistä Hanna-Maria ei halua paljastaa. Hän haluaa pitää häiden kokoon ja järjestämispaikkaan liittyvät asiat vain lähipiirinsä tiedossa.

Hanna-Marian ja Anssin avioitumisesta kertoi ensimmäisenä Seiska. Lehden maistraatilta saamien tietojen mukaan pariskunta on tehnyt häiden jälkeen avioehdon, joka on rekisteröity maistraattiin elokuun lopulla. Asia vahvistetaan maistraatista myös Me Naisille. Sopimuksen mukaan pariskunta asteli avioon tammikuun 31. päivä.

Pariskunta kihlautui vuonna 2016 Havajilla. He asuvat yhdessä Helsingissä.

Hanna-Marialla ja Anssilla on 23 vuotta ikäeroa. Vuonna 2016 Hanna-Maria kertoi Eeva-lehdelle, että hänen ja Anssin suhde aiheutti aikoinaan monenlaisia reaktioita.

– Ymmärrän, että suhteemme oli monelle yllätys. Itselleni asia on ollut alusta saakka aivan luonnollinen juttu, sillä mielestäni rakkaudessa ikäerolla ei ole merkitystä. Tärkeintä on se, mitä löytyy korvien välistä ja mitä tuntee sydämessään, Hanna-Maria kertoi haastattelussa.

Anssilla on viisi lasta edellisestä liitostaan. Hän on viime vuonna menehtyneen urheilu- ja F1-lääkäri Aki Hintsan veli.

Anneliga

Hanna-Maria Seppälä, 33, kertoo avioituneensa Anssi Hintsan, 56, kanssa: ”Olemme menneet vuoden alussa naimisiin”

Mitä ihmeellistä tässä on. Jos naisella sattuu olemaan nuorenpi mies, pidetään sitä kummajaisena naista puumana, mutta kun miehellä on puolet nuorenpi vaimo, niin sehän onkin hyväksyttävää. Treffisivustot on täynnä ukonrahjuksia, joiden mielestä heillä on velvollisuus hakea nuorta, vaikka omat edelletykset ei ole edes itseä vanhenpaan.
Lue kommentti
Käyttäjä4631
Seuraa 
Liittynyt31.8.2016

Hanna-Maria Seppälä, 33, kertoo avioituneensa Anssi Hintsan, 56, kanssa: ”Olemme menneet vuoden alussa naimisiin”

Itselläni 25 vuotta nuorempi mies. Olen 57-vuotias nuorekas nainen. Olen ollut myös 10 vuotta itseäni 18 vuotta vanhemman miehen kanssa. Olin tuolloin 27 ja mies 45 kun tutustuimme. Oli mies parhaassa iässä ja tietysti hänen itsevarmuutensa iski. Valitettavasti vuosien saatossa hänestä tuli vanha ukko. Itse olin nainen parhaassa iässä. Ero tuli!
Lue kommentti

Pyhimyksenä tunnettu Mikko Kuoppala, 36, ahdistuu tilanteissa, joissa ympärillä on paljon vieraita ihmisiä, joiden kanssa pitäisi small talkata.

Pyhimyksenä tunnettu Mikko Kuoppala, 36, oli varsinkin uransa alussa niin sisäänpäinkääntynyt, että räppäsi lavalla selkä yleisöön päin.

– Vaimokin on sanonut, että olen haastavin hänen tuntemistaan ihmisistä, mutta toisaalta minun kanssani ei ole kuulemma koskaan tylsää.

Mikko on yksi tämän syksyn Vain elämää -tähdistä. Ennen kuvausten alkamista uran alkuajoilta tutut tuntemukset ja jännitys nousivat pintaan.

– Ahdistus tai jännitys eivät liity enää esiintymiseen, vaan ennemmin uusiin sosiaalisiin tilanteisiin. Minulle isot tilaisuudet, joissa pitää moikkailla puolituntemattomia ihmisiä ja käyttäytyä tiettyjen sosiaalisten normien mukaisesti ovat ahdistavia, päivätyönään levy-yhtiön tuotantopäällikkönä työskentelevä Mikko selvittää.

Nuoruudessa ahdistuskohtaukset tuntuivat fyysisinä. Pahimmillaan Mikko pelkäsi saavansa sydänkohtauksen.

– Yritin rauhoittaa mieltä, mutta en saanut fyysisiä oireita kuriin.

Myöhemmin kivikasvoisuudesta ja introverttiydestä on tullut Pyhimyksen tavaramerkkejä. Mikko on pystynyt pysymään tinkimättömänä siinä, että hän pyrkii aina olemaan oma itsensä, vaikka ympäristö asettaisi paineita olla sosiaalinen ja hymyilevä.

– En ole lähtenyt tekemään kaupallista menestyäkseni, enkä esittelemään lavalla itseäni. Kerron tarinoita.

Mies arvelee, että introverttiydestä ei ole ollut läheisimmissä ihmissuhteissa haittaa.

– Olen hyvä ihmistuntija, ja tunnistan kyllä ihmiset, joiden kanssa voin olla oma itseni.

Millainen oli Mikon lapsuus helsinkiläisessä lähiössä? Miten Mikko selätti ahdistuksensa ja miten hän hallitsee sitä nykyään? Mitä Mikko ajattelee isyydestä? Lue Mikon haastattelu kokonaisuudessaan tämän linkin kautta. Voit lukea jutun myös Me Naisten uusimmasta numerosta 38/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täältä.