ET
Jutta Gustafsberg on ollut tammikuusta lähtien Jutta Larm. Myös hänen aviomiehensä Juha Rouvinen on nykyään Larm. Omaa sukuaan Jutta on Virtanen. Jussila- ja Gustafsberg-nimet ovat liitoista Petteri Jussilan ja Harri Gustafsbergin kanssa. ”Identiteettini ei ole nimestä kiinni. Olen Jutta, vaikka sukunimet ovat vaihtuneet.” Kuva: Sanoma-arkisto
Jutta Gustafsberg on ollut tammikuusta lähtien Jutta Larm. Myös hänen aviomiehensä Juha Rouvinen on nykyään Larm. Omaa sukuaan Jutta on Virtanen. Jussila- ja Gustafsberg-nimet ovat liitoista Petteri Jussilan ja Harri Gustafsbergin kanssa. ”Identiteettini ei ole nimestä kiinni. Olen Jutta, vaikka sukunimet ovat vaihtuneet.” Kuva: Sanoma-arkisto

5 perheenjäsentä. 86 400 sekuntia. 1 valkoinen tatuointi. Jutta Gustafsberg kertoo elämänsä tärkeimmistä numeroista ET:n Minun numeroni -juttusarjassa.

1 valkoinen tatuointi

Ensimmäisen tatuoinnin otettuani ajattelin, etten ota uutta enää koskaan. Nyt merkityksellisiä kuvia on kehossani siellä täällä. Voi tulla lisääkin.

Vasemman ranteeni sisäsyrjään on tatuoitu valkoisella 1111. Se ei ole luku, vaan sielun puolikasta kuvaavan kaksoisliekin tunnus. Pieni osoitus minun hörhöajattelustani.

Miehelläni Juhalla on samassa kohtaa kättään sama tunnus, koemme olevamme kaksoisliekkejä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Toinen yhteinen tatuointimme on klassinen viisauden symboli pöllö. Minun pöllössäni on lukkopesä. Juhan pöllöllä on siihen täydellisesti sopiva avain.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

5 perheenjäsentä

Poikani Max on jo teini-iässä, mieheni Juhan kaksoset kolmannella luokalla. Uusperheiden paineista puhutaan paljon, mutta meillä menee hyvin. Sekin auttaa, että kotimme on tilava. Siellä riittää omaa rauhaa kaikille.

Hienointa on ollut huomata, miten nopeasti oppii rakastamaan hoivaamaansa lasta, vaikka hän ei olisikaan biologisesti oma.

Juha on ollut Maxille myös mainio koti-opettaja. Poikani käy kansainvälistä koulua, eikä minusta olisi sparraamaan häntä englannin tai fysiikan läksyissä.

Äitini oli maisteri, mutta minä en mennyt edes lukioon. Oli niin kiire elämänkouluun ja yrittäjäksi, kampaamoalan yritystä pyörittäneen isäni tyyliin.

Jos uskallan sanoa ei, sanon samalla jollekin toiselle asialle kyllä.

86 400 sekuntia

Vuorokaudessa on noin paljon sekunteja, mutta tuhlattavaksi niitä ei riitä. Kalenterimme näyttää lahjomattomasti, mitä asioita arvostamme.

Viime aikoina olen yrittänyt karsia elämästäni aikasyöppöjä, turhia töitä ja tuttavia. Meillä ei ole kotona edes televisiota.

Ei-sanan sanomista olen harjoitellut tietoisesti. Aluksi siitä tuli vähän huono omatunto, mutta ei enää.

Jos uskallan sanoa ei, sanon samalla jollekin toiselle asialle kyllä: ystäville, levolle ja nautinnolle.

6 kansallispuistoa

Olen herännyt luontoharrastukseen vasta aikuisella iällä. Metsäpolku ei ole minulle mikään kuntosali.

Tykkään kävellä rauhallisesti, fiilistellä ja pysähdellä kohdalle osuvien ihmeiden ääreen.

Juha on huomattavasti kokeneempi eräihminen. Hänen kanssaan on ollut elämyksellistä yöpyä taivasalla.

Öinen taivas on mielettömän hieno kokemus paikassa, jossa ei ole valosaastetta. Puhelimenkin laitan kiinni.

Olen vieraillut kuudessa Suomen kansallispuistossa, jos Kuusamon Oulanka lasketaan mukaan. Siellä meillä on oma askeettinen erämaamökki.

”Jokaisen kannattaa kokeilla 10 minuutin intensiivistä silmiinkatsomisharjoitusta.”

10 minuuttia

Jokaisen kannattaa kokeilla kymmenen minuutin intensiivistä silmiinkatsomisharjoitusta.

Se tarkoittaa, että ollaan parin kanssa lähekkäin, mutta ei kosketa. Katse lukitaan kumppanin toiseen silmään, ja annetaan tunteiden ja ajatusten virrata. Harjoituksen taustalla voi soida rauhallinen meditatiivinen musiikki. Omalta soittolistaltani löytyy esimerkiksi Gayatri Mantra.

Kun olimme Juhan kanssa vasta työn puolesta tuttuja, kysyin, voisiko hän tehdä tämän harjoituksen kanssani. Hän suostui heti. Tuon kymmenen minuutin aikana näimme toistemme sisimpään.


98 prosenttia

Teimme hiljattain yrityksessäni asiakastyytyväisyyskyselyn. Tuloksena oli huikean hieno luku, joka kertoo, kuinka moni netissä kuntoilu- ja ravitsemusvalmennusta tarjoavan FitFarmin asiakkaista on valmis suosittelemaan palvelujamme muille.

Rakastan työtäni, mutta tämän kaltaiset palautteet ovat tärkeä lisä jaksamisen ja uusiutumisen kannalta.

JUTTA GUSTAFSBERG

  • Syntynyt 1973 Virroilla. Asuu Pirkkalassa.
  • Työ Johtaa hyvinvointialan yritystään Tampereella. Koulutukseltaan markkinointimerkonomi, poliisi ja seksuaaliterapeutti. Kirjoittanut useita hyvänolon oppaita. Vetänyt tv:ssä Jutta ja superdieetit -ohjelmaa. Rakkauden voimakirja (WSOY) ilmestyi viime syksynä.
  • Perhe Poika Max Jussila, 14. Puoliso Juha Larm (ent. Rouvinen) ja kaksi hänen lastaan.

Tämä on ET-lehden artikkeli, joka on julkaistu menaiset.fi:ssä. Lisää ET:n juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/et.

1234

Yritin löytää jutusta jotain samaistuttavaa. Yritykseksi jäi. Jutan kannattaisi pitää tietyt asiat ominaan, kuten juurikin tuon kaksoisliekkisamissielun ja kaikki tuntemukset siihen liittyen. Nämä on näitä omia intiimejä juttuja, jotka muuttuvat mystisen kauniista kokemuksista naurunalaiseksi heti kun ne painetaan lehteen. Eipä se, Jutta on menestynyt yrittäjä ja muutenkin positiivinen ilmestys, pidän häntä sympaattisena. Mutta olisiko aika herätä siihen, että nämä höttöuutiset tekevät enemmän henkilöbrändille hallaa kuin voittoa? Suomessa nauretaan pilkallisesti lähes kaikille julkisuuden henkilöille, eritoten naisille. Olisko jo aika lopettaa öljyn valamisen liekkeihin näiden julkaisujen kanssa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla